Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      antybiotyku

antybiotyku

(8 wyników)
    • przepraszam,ze zakładam nowy wątek,ale w tamtym możemy sie pogubic... jak dla mnie-nie byłaś z tym u onkologa,a wszyscy inni wypychają Ci antybiotyki,tak jest? miałas robiony posiew?antybiogram? a Bielsku jest super onkologia,miałam tam wycinane znamiona,jak jeszcze należałam do tamtej kasy chorych.podejdź tam do poradni onkologicznej,weź ze sobą wszystkie wyniki badań. to nie musi byc chłoniak czy jakiś inny nowotwór.ale bierzesz masę antybiotyków,po których obraz może byc zaburzony-u mn...
    • Witam wszystkich forumowiczów, dziękuję b.za przyjęcie mnie do grona. Na wsztępie chciałam powiedzieć, że codziennie modlę się za osoby dotknięte tą chorobą i ich bliskich o cierpliwość, wytrwałość, mądrość i o siłę. Z góry dziękuję za przeczytanie mojego wpisu i b. proszę o pomoc. Sama b.boję się tej choroby. Chciałabym prosić o poradę. Przedstawię po krótce o co chodzi. Mam 26 lat (kobieta). prawie 3 tyg. temu pojawiły się u mnie b.dotkliwe bóle prawej strony twarzy z odcieniem "łupania" z...
    • Witajcie, Moja mama miała operacje .Wycinano jej guza na nadnerczu.Płuca nie ruszano. (przypomne ze ma tez guza na płucu -jest dosc zmniejszony po chemii) Obecnie jest w szpitalu i podejrzewaja u niej zapalenie płuc. Lekarze mowia że to pooperacyjne zapalenie pluc zwiazane z lezeniem w pozycji na wznak. Chciałabym sie zapytac czy zapalenie pluc a nowotwor jest grozne?
    • Pisze tutaj bo czytam to forum i wiem ze sie znacie na róznych typach nowotworu. Mówiac szczerze to pisze tu bo jestem straszna panikara i ciagle mam schizy ze moge miec raka. Od połowy sierpnia mam nawracajace zapalenia gardła, w zasadzie anginy przebiegajace z goraczka. Brałam 3 antybiotyki i zawsze po leczeniu jest ok, znikaja naloty na migdałkach . Ale po zaprzestaniu brania antybiotyku znów jest łamanie w kosciach, goraczka i ból gardła. Teraz mam po jednej stronie taki rowek...
    • Historia choroby mojego taty jest długa... Jest po dwóch operacjach: 1. drenaż ropnia - jeszcze bez rozpoznania guza jelita. 2. nieudana operacja usuniecia guza :( - w rezultacie wykonanie zespolenia jelitowego i znowu drenaż ropnia. Teraz tata jest po trzech cyklach leczenia xelodą, bardzo dobrze znosił tę chemioterapię, ale, niestety, teraz musial ja przerwac, gdyż usg wykazało pojawianie sie następnego ropnia, w tym samym miejscu, co kiedyś :( Czeka go następny drenaż... Skąd...
    • Kaszel(7)

Jestem 2 lata w remisji po ziarnicy zlośliwej. Od ponad tygodnia mam kaszel, bez innych objawów. Właśnie dostaję antybiotyk, choć niby wszystko oki (zdanie rodzinnej: trzeba przeleczyć). Poza tym mam alergię, ale mam ja 15 lat i nigdy nie towarzyszyl temu kaszel. Nie wiem, co robić. Rodzinna każe nie panikować, tylko czekać, aż wezmę ten antybiotyk .... Boję się...
    • Rana(18)

Czesc. Witam wszystkich. Chcę zapytać o ranę po operacji. Otóż moja mama jest juz po operacji półtora miesiąca (rak szyjki macicy) a rana wciąż się nie chce goić. Ma na brzuchu dziurę na jakieś 8 cm długości, coś jakby krater z ropą w środku. Oczywiście byłysmy u lekarza i to nie jednego. I ciągle coś przepisują a rana jaka była taka jest. Nie pomogła maść Dermazin, nie pomógł antybiotyk w sprayu Bivacyn, nie pomogły jakieś plastikowe plastry ,nic nie pomaga! Ona juz powinna iść n...
    • moja mama ma raka płuc, oprocz tego ma nacieki. od 3 tygodni ma ponad 37stopni, antybiotyki nie działają, cały czas czekam aby gorączka spadła ponieważ czeka ją chemioterapia. Proszę powiedzcie, czy ktoś przechodził gorączkę i co robić>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się