antybiotyku

(95 wyników)
  • "na wszelki wypadek"? I ile czasu musicie go brac? OT w sumie to jakas ciekawostka przyrodnicza - po lyzeczkowaniu antybiotyku nigdy nie dostawalam, a punkcja niby taka inwazyjna ze jest potrzebny?
  • Witam. Od jakiegoś czasu śledzę forum "dla starających się" ale nikt tam mi ostatnio nie odpowiada i dlatego was proszę o pomoc. W przyszłym tygodniu mam mieć przeprowadzoną inseminację, ale mam pewne obawy. W zeszłym tygodniu mój mąż brał antybiotyk o nazwie Forcid 625 i nie wiem czy nasienie nie będzie za słabe (dodam, że ja też brałam antybiotyk). Badanie nasienia możemy zrobić dopiero w poniedziałek a lekarz mówił żeby od niedzieli już nie współżyć. Czy antybiotyki mają wpływ ...
  • biore antyybiotyk dopochwowo, powiedzcie mi po jakim czasie od zakonczenia jego przyk\jmowania moge zrobic ponowny posiew??Kurcze, nie wiem czy sie wyrobie zeby w nastepnym cyklu zrobic HSG:((
  • Cześć. Dziewczyny, czy któraś brała antybiotyki w trakcjie stymulacji do IVF? Ja nie mogę wyleczyć gardła i uszu, biorę już trzeci antybiotyk w ogromnej dawce. Zbliża się termin punkcji (poniedziałek - wtorek) i zaczynam szaleć z niepokoju - a choroba nie popuszcza. Mój lekarz twierdzi, że antybiotyki można brać nawet parę dni po transferze. Czy wasi ginekolodzy też tak uważali?
  • Witam! Dziewczyny poradzcie, mam endo. poki co starmy sie naturalnie 3 miesiac. Teraz przyplatalo sie zapalenie jajnika, biore dwa antybiotyki Metronidazol i Unidox, czy jak skoncze je brac to w tym cyklu mge sie starac? czy lepeij sobie odpuscic? Koncze je brac na kilka dni przed owu. To moze bede mogla? Pozdrawiam Ania
  • witajcie jestem tydz po laparo okazało się że wszystko mam tam o.k Od niedzieli boli mnie brzuch ,jajniki ,pachwiny , gorączki nie mam. Wyczytałam że czasami podaje sie antybiotyk lub leki p/zrostowe ja nic takiego nie dostałam. Miałam tylko w szpitalu jakis antybiotyk dożylny ,clexan i tramal . Czy któras z was dostała do domu leki . troche sie martwię bo mnie tam wszystko boli . Mam nadzieje że to po lapro jest normalne ale tez obawiam się że może cos się tam niedobrego dzieje. W...
  • Mam duże zmartwienie. Jestem w trakcie stymulacji cyklu, a tu dermatolog przepisał mi antybiotyk w tabletkach i maśc tetracyklinową. I mam dylemat - czy z tego cyklu nici? Czy mimo wszystko nie? Błągam, czy ktoś wie, jaki wpływ na owulację i dalszy rozwój zarodka ma zażywanie antybiotyku (Unidox) w okresie okołoowulacyjnym?? Jestem już zmęczona braniem tych wszystkich lekarstw. A teraz przez jeden mały ropień w uchu zewnętrznym mam wszystko zaprzepaścić.... Dodam, że lecze s...
  • co robić????:(((((((
  • mam od dzis zaczac brac antybiotyk. mam 6dc, biore clo i szykuje sie do kolejnej IUI. jestem chora juz od 10 dni, niewyleczone ciezkie przeziebienie przerodzilo sie teraz w zapalenie zatok:( czy to nie zaszkodzi jak pobiore teraz leki a za 8 dni bedzie IUI? pozdr
  • Kiedy mozna rozpoczac dzialania, zeby dla dzieciatka bylo bezpiecznie? Mam brac:UNIDOX,DALACIN,BISEPTOL. Dzieki!
  • Macie jakiś dobry sposób na zapobieżenie drożdżom po kuracji antybiotykowej? A jak się pojawią to na szybkie pozbycie się ich. Za tydzień czeka mnie laparo. Wyniki z posiewu mam OK, ale biorę jeszcze antybiotyk i zaczyna mi się chyba jakieś drobne swędzenie. Boję się, żeby nie przerodziło się w drożdże, bo nie mogłabym wtedy poddać się odkładanemu od października zabiegowi. Nie mogę zapobiegawczo zastosować globulek, bo mam @ w tej chwili. Poradźcie coś drogie "foremki".
  • W posiewie nasienia wyszła bakteria Enteroccocus Faecalis i przez 14 dni mąż brał antybiotyk Nolicin. Po 7 dniach akurat od zaprzestania brania antybiotyku tak wypadł termin wizyty, że chcemy zrobić badanie ogólne nasienia. Tylko nie wiem czy jest sens bo plemniki mogą być osłabione chyba przez lek? Inne pytanie czy ta bakteria e.f. ma zły wpływ na zajście w ciążę bo jeden lekarz mówi, że tak a drugi, pół na pół. Niewiem co robić.
  • dziewczyny, jak biore na bakterie dopochwowy antybiotyk na noc, to rano moge sobie zaaplikowac lactovaginal? czy jesli juz doszlo do grzybicy z powodu zmniejszenia paleczek kwasu mlekowego (czuje swedzenie:(, to sam lactovaginal moze pomoc...
  • Hej, to nie bardzo powazne pytanie, chcialabym sie tylko zapytac - co robicie jezeli podczas staran przeziebicie sie? staracie sie naturalnymi metodami (gorace herbatki z miodem i cytryna) czy jakies lekarstwa? ja jestem na puregonie, w nd pregnyl a we wtorek inseminacja. No i wlasnie przeziebilam sie. Niby moge wypoczac w domu, bo bez tabletek nie dam rady pracowac.. co zrobilybyscie? dzieki za rady! farlinka
  • Witam Was. Od dłuższego czasu podczytuję to forum no i nastał wreszcie czas, kiedy muszę się odezwać :).Przeczytałam już chyba wszystko co tu zostało napisane o hsg, ale nie znalazłam tego czego szukam. [b]Pytanie brzmi: czy należy brać antybiotyk po tym badaniu? ile z Was go brało, a ile nie?[/b] Ja hsg będę miała w poniedziałek i w miejscu, w którym robię zapisywanie antybiotyku nie jest praktykowane, a słyszałam i czytałam, że niektóre dziewczyny biorą no i mam dylemat iść do g...
  • Czy może ktoś miał wykonywane hsg mimo, ze wyszła jakas bakteria w posiewie?? Mi wyszła jakaś mniej groźna bakteria skórna i niskie zakażenie, pytałam w klinice gdzie mam miec robione ale nie wiedza i każą mi przyjechac na badanie i na miejscu podejmą decyzje. Od dzis mam brac antybiotyk, moja gin twierdzi że pod osłona antybiotyku mozna zrobić. Help. Nie chce tego odkładac do kolejnego miesiaca a poza tym juz narobiłam rabanu w pracy ze będe na zwolnieniu, juz rodzine postawiłam na nog...
  • Ostatnio robiłam wymaz z gardła, bo często w tym roku choruję na anginę i okazało się że mam paciorkowca ropnego. Zastanawiam się czy ma to jakiś wpływ na zajście w ciążę. Badania moczu które robiłam w czerwcu nic nie wykazały tak więc moze on być tylko w gardle;)mam nadzieję. Może ktoś miał podobny przypadek, dajcie znać.Pozdrawiam. Mila
  • Od 3 miesięcy leczę infekcję różnymi antybiotykami i nie mogę się jej pozbyć. Przed HSG zrobiłam standardowo posiew chociaż nie miałam żadnych objawów wyszły streptococcus agalactiae i candida albicans- pojedyńcze, moja gina zapisała mi 10-cio dniową kurację antybiotykowo-przeciwgrzybiczą. Po niej w nastepnym miesiącu poszłam na HSG. Po HSG miałam nioeprzyjemne swędzenie. Ginka na oko bez badan stwierdziła ze to grzybica i stosowałam ja i mój mąż clotrimazolum. Kolejny posiew, br...
  • Dziewczyny teraz biore antybiotyk na paciorkowca, jak skoncze to mam brac Lactovaginal bo mam BRAK pałeczek kwasu mlekowego w pochwie czyli zamiast kwasny odczyn to zasadowy (i pewnie pzrez to mam tego cholernego paciorkowca)... ale czy orientujecie sie kiedy mam zrobic posiew - czy jak skoncze antybiotyk to juz moge robic? - czy musze wziac ten Laktovaginal i dopiero wtedy??? Kurcze nie dopytałam lekarza, a jesli posiew wyjdzie mi ok - bez bakterii to mam przyjsc na droznosc ja...
  • witam, zamierzam wybrać się na badanie HSG, jednak lekarz, do którego się wybieram na to badanie nie wymaga żadnych badań wstępnych (poza wykluczeniem ciąży). W wielu innych miejscach są wymagane jakieś badania, i co miejsce, to inny zestaw (takie jak ob, badania czystości pochwy, posiew, cytologia). Zaczęłam się wahać, czy na pewno iść bez tych badań, żeby dodatkowo sobie nie zaszkodzić. Jak sądzicie, czy mam podstawy, aby się obawiać? ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się