as

(20 wyników)
  • Yes that’s only “artistic impression”. British film about polish(!) Enigma was only artistic impression too – not really mentioned that this work (Enigma decryption) was 100% the work of polish mathematicians and engineers. Artistic impressions still show Poland as a country of poor barefoot farmers with poor horses and polish jokes are still popular in USA as a “source” of information about Poland. And now this historical silence about our ...
  • The sentence “'The road itself is not guilty. It's the drivers who have to adapt themselves to the road conditions” is pure simplification. Of course the driver should “adapt” but by our poor roads, almost without motorways, jams in cities – what does that mean concretely? 20 km/h? Maybe 30 km/h? That’s impossible practically. And to go with 100 km/h or more is no problem and no big danger in Western Europe where you have dense network of good ...
  • Fucking ryanair!
  • Mnie już dawno doniesiono że bandytom wychodzą ludzie, dzieci jak w Powstaniu Warszawskim, zawsze były dobre choć ostatnie, do brudnej roboty.
  • " Kraj, w którym się urodziłam, Polska i Węgry znalazły się tam, gdzie być powinny - w sercu Europy" Male sprostowanie: Zydowki z amerykanskim obywatelstwem, ktora sie urodzila sie w Czechach. Zastrzegam sie i bron boze zydowski nie jestem antys.., myszka mi drzy.
  • Jesteście gotowi (Zydzi w Israelu) to praktykować, co amerykańscy Zydzi głoszą po całym świecie : równość i multikulturalizm ? Jeżeli Wy chcecie nawrócić Arabów na demokrację, to musicie swojemu reżimowi najpierw wyjaśnić na czym demokracja polega, w sytuacji, w której trzymacie 3 miliony Palestyńczyków za niewolników ! To, że w Izraelu żyją też ludzie rozsądni, jest mi doskonale znane. Jestem też świadomy tego że istnieje - od bodaj 58- lat państwo którego tak bardzo Zydzi pragnę...
  • Internacjonalistyczna lewica przerzuciła swoją miłość ze Stalina na Izrael,a internacjonalizm robotniczy zastąpiła internacjonalizmem finansowo-medialnym zwanym pospolicie globalizmem.
  • Oczywiscie biblijne państwa, oczywiście Salomon i dawid. Moze niedlugo odpowiedni "archeolodzy" znajdą w morzu czerwonym resztki rydwanów, które zostały zatopione gdy morze sie zamkneło za uciekającymi z północnej afryki zydami. O nie, tego nie znajdą, wszak to by podwarzyło ich zasadę, że Palestyna jest ich i tylko ich krajem. Niewygodne cześci bibli, tak jak zniszczenie istniejacych krolestw i wymordowanie mieszkancow jesli nie zgadzal sie na bycie niewolnikami nalezy usunac....
  • W bardzo podobnym języku był wczoraj artykuł w Asharq al-Awsat: www.aawsat.com/english/news.asp?section=2&id=17650 "Abtahi had to choose between facing capital punishment and confessing, telling the authority what it wants to hear. The usual result is confession; (...) Abtahi is an intellectual who Arabs got to know better than other Iranian officials, as he spoke Arabic and took part in [Arab] symposiums. We knew him as one of the strongest defenders of the Iranian regime and it...
  • "OUR RACE IS THE MASTER RACE. WE ARE DIVINE GODS ON THIS PLANET. WE ARE AS DIFFERENT FROM THE INFERIOR RACES AS THEY ARE FROM INSECTS. IN FACT, COMPARED TO OUR RACE, OTHER RACES ARE BEASTS AND ANIMALS, CATTLE AT BEST. OTHER RACES ARE CONSIDERED AS HUMAN EXCREMENT. OUR DESTINY IS TO RULE OVER THE INFERIOR RACES. OUR EARTHLY KINGDOM WILL BE RULED BY OUR LEADER WITH A ROD OF IRON. THE MASSES WILL LICK OUR FEET, AND SERVE US AS OUR SLAVES." --Menachem Begin (Israeli Prime Minister, ...
  • "OUR RACE IS THE MASTER RACE. WE ARE DIVINE GODS ON THIS PLANET. WE ARE AS DIFFERENT FROM THE INFERIOR RACES AS THEY ARE FROM INSECTS. IN FACT, COMPARED TO OUR RACE, OTHER RACES ARE BEASTS AND ANIMALS, CATTLE AT BEST. OTHER RACES ARE CONSIDERED AS HUMAN EXCREMENT. OUR DESTINY IS TO RULE OVER THE INFERIOR RACES. OUR EARTHLY KINGDOM WILL BE RULED BY OUR LEADER WITH A ROD OF IRON. THE MASSES WILL LICK OUR FEET, AND SERVE US AS OUR SLAVES." --Menachem Begin (Israeli Prime Minister, ...
  • Kosciół Rzymskokatolicki powinien już dawno zniknąć z życia i historii świata. Jak to jest możliwe że przyzwalano zawsze, od poczatku jego istnienia, na mordy, tortury, grabiez, ubezwłasnowalnianie narodów przez ten właśnie kościół? Teraz "bracia jezuici" chca pokryć swoje hanby mamoną? Pedofile i pederaści ot cała zgraja menów spod znaku krzyża.
  • Mam porownanie pomiedzy dobrymi uczelniami w USA i w Polsce. Polskie uczelnie nie sa w stanie funkcjonowac przy dodtatkowych funduszach. Cale zaplecze administracyjne nie jest do tego przygotowane. Uczelnie polskie na tle dobrych w USA to jak kombinaty z lat 50 w porownaniu z firmami typu Google. Tu trzeba rewolucji w zarzadzaniu, a nie pieniedzy, ktore powinny byc pompowane po reformie. Na dodatek bez reformy kadry naukowej, ktora powinna przejsc weryfikacje miedzynarodowa ...
  • . . . gdzie można go przeczytać w necie - a może Wyborcza go wydrukuje ???
  • "McCain pokazywał, że nie jest jednowymiarowy, wzmocnił swój wizerunek polityka chodzącego własnymi ścieżkami." ********************************** Własnymi? McCain był dotąd oceniany, jako polityk, który chodzi wszędzie, ale nie własnymi ścieżkami. Chodzi więc po znanych i uczęszczanych szlakach w nadziei, że wielu go na nich zobaczy. Być może to jest dobra i skuteczna metoda. Sęk w tym, że nie ma nic wspólnego z przyjętym znaczeniem "chodzenia własnymi drogami".
  • The Country Can't Afford to Elect John McCain We are in the worst financial crisis this country has faced in modern times. During these eight long years of Republican control, we have seen runaway greed, the deregulation of financial institutions and the mismanagement of the housing market resulting in the skyrocketing number of home foreclosures. This has led to a disastrous unraveling of the U.S. economy. We can’t continue with four more years of the irresponsible pract...
  • Zieloni, podkreślajcie, że trasa "alternatywna" w bezpośredniej okolicy Augustowa niczym się od "rządowej" nie różni! Zmiana trasy nie wiąże się z zaniechaniem budowy obwodnicy! Tłumaczcie to augustowianom, zakopujcie doły w narodzie, które zbrodnicza kaczka kopie słowami: "Premier dodał: - Jeśli mieszkańcy powiedzą "nie", uczynimy wszystko, by ten szlak był inny, co oznacza opóźnienie budowy o dobrych kilka lat i wszystkie konsekwencje, czyli śmierć wielu ludzi w Augustowie...
  • sympatia do prezydenta busha-prezydenta drugiej kadencji!-caly artykul wrecz tchnie... niewlasciwe,zupelnie nietrafne porownanie do "boksera",czy "biednego boksera z pokiereszowana twarza"-sic!-swiadczy tylko o niskich lotach autora a raczej autorka ...uwazaj pan na druty telefoniczne bo sie pan zawiesisz latajac tak nisko!i pokiereszujesz sobie pan ksycht jak mawiaja nasi poludniowi sasiedzi a zreszta dla mnie mozesz pan sie wy....c na lopatki-nie lubie pana i panskiego pisania-bang!b...
  • "Wielka strategia Chin" i " z Tajwanem bez pośpiechu" - to jest dobra analiza Politycy na górze w Chinach są zawsze wielkimi strategami. mają sposóby myślenia, których USA i EU nigdy nie mogą dojstrzeć. pytam się : dla ChRL co jest ważniejsze, zjednoczenie z Tajwanem (na siłę) czy utrzymanie reżimu Korei północnej (na siłę)? lub inaczej : gdyby USA proponowały ChRL zamianę Tajwanu na Koreę Płn.co by oni wybrali? Myślę, że Koreę Płn. dlaczego? dla ChRL, KP jest ważną strefę "bezpi...
  • Panie Januszu! Krytyka skrajnego debila ze skrajnej prawicy nic nie kosztuje. Tymczasem w Polsce dzieje sie cos duzo powazniejszego, niz jakis debilny artykul. Mowie o zataczajaceh coraz szersze kregi aferze z Parada Rownosci. POlska znowu staje sie posmiewiskiem swiata. Wydaje mi sie, ze liberalna Gazeta Wyborcza, ktora ustawila sie kompletnie z boku i uwaza zapewne, ze sa tu dwie strony medalu, zachowuje sie po prostu HANIEBNIE. Kaczynski, jak wskazuja na to sondaze, ma najwieks...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się