as

(19 wyników)
  • Mam prosbe. Poszukuje kopii egzaminow AS z poprzednich lat z jezyka polskiego. Latwo dostepny wszedzie w internecie jest tylko egzamin z 2009. Czy ktoras z Was ma kopie (moga byc wypelnione, pomazane, uszkodzone, pogniecione) przykladowych egzminow AS z poprzednich lat? Wiem, ze format egzaminu zmienil sie niedawno, ale moze byc ten stary format, wszystko jedno, po prostu szukam dla syna czegos, czegokolwiek, na czym moglby sobie pocwiczyc. Moze ktoras z Was bylaby tak fantastycznie fantast...
  • Dziewczyny podpowiedzcie za kogo i jak dziewczynke lat 7 przebrac, jedyne co mi do glowy przychodzi to hannah montana, ale nie wiem czy sie nadaje, bo ja nie wiem za bardzo co to xfactor i z czym to sie je...
  • Witam, moze ktos wyjasni mi to bardziej zrozumiale: Mianowicie- wczoraj w sobote po 7-dniowej przerwie mialam przykleic plaster antykoncepcyjny. Przypomnialam sobie o tym w pracy wieczorem wczoraj jak juz bylam wiec nie wiele moglam zrobic. Problem w tym ,ze z piatku na sobote uprawialam seks. Boje sie,ze moglam zajsc w ciaze. Druga rzecz to nie mam tych plastrow w domu.Czekam az mi otworza apteke ,jest od 11.30. I tutaj tez nie wiem,czy w takim ukladzie przyklejac ten plaster nawet jak juz ...
  • Mam 15-letnią córkę, która w tym roku kończy High School. Chodzi do nienajlepszej szkoły dla dziewczyn, bo przyjechaliśmy do UK 3 lata temu i do dobrej się nie dostała. Chcemy, żeby chodziła do dobrego 6th Form, bo jest zdolna i dobrze się uczy. Stwierdziliśmy z mężem, że najlepiej będzie jak pójdzie do szkoły, do której chodzi obecnie jej młodszy brat. Jest to bardzo dobra szkoła męska i do 6th Form przyjmują też dziewczyny. Byliśmy na dniu otwartym i się podłamałam, bo w Prospectusie piszą...
  • www.education.gov.uk/performancetables/Statement-of-Intent-2010-Addendum.pdf wiem, ze w wielu szkolach sa wieczory z Options dla y9 opinia jest taka (wsrod niektorych rodzicow), zeby dzieciaki nie wylkuczaly z GCSE geografii i historii, bo one wlasnie sa na liscie przedmiotow baccalaureate, uniwersytety najprawdopodobniej beda na to zwracaly uwage przy przyjeciach nie mam pojecia, czy powinno sie wybrac oba przedmioty czy tylko jeden z tej listy czesto szkoly zmuszaja dzieci do wzie...
  • Wie ktos moze jak czesto trzeba doladowywac karte i za ile min? Potrzebuje 2 numeru ktorego nie bede uzywac.
  • Jak w temacie,od miesiaca marzniemy bo mamy zepsuty boiler.Wczesniej nie mielismy cieplej wody przez 2 tygodnie ale po moich telefonach w koncu zadzwonil po hudraulika ktory naprawil to ale nie do konca bo ogrzewania dajej nie ma. To znaczy wlącza sie raz dziennie po poludniu na 2-3 godz. i tyle. I to wtedy kiedy nas nie ma. Okna sa tak nieszczelne,ze przy malym wiaterku firanki fruwaja wiec jak tylko temperatura spadnie w domyu zimnica i pamietam w tamtym roku mimo ogrzewanie dzialalo to mie...
  • Witam. Mam taki problem, wczoraj mialam rozpoczac nastepna serie Cilest ,niestety zapomnialam o tym.Wiec pierwsza tabletke wzielam dzisiaj po 8 dniach przerwy a nie po 7.Czy mam brac dalej opakowanie tak jak gdyby nic sie nie stalo czy moze tabletke te ktora wzielamdzisiaj (okolo 12 w poludnie) traktowac jak wczorajsza i nastepna zazyc jeszcze dzisiaj.Prosze podpowiedzcie w ulotce nie ma nic na ten temat.Pozdrawiam Daga
  • Witam, mam pytanie odnosnie Maternity Allowance(jestem self-employed). Na stronie Jobcentre znalazłam informacje: "Standard rate: £117.18 or 90% of your average gross weekly earnings if this is less than £117.18" ...i teraz zastanawiam się czy jesli chodzi o ten przecietny zarobek brutto, to bierze się pod uwagę średnią tygodniówke za ostatni rok podatkowy tj. w tym przypadku 2007/08 czy tez na jakiej podstawie się to oblicza? Nie mogę jakos tego znalezc. Poza tym...
  • Moja trzyletnia córka zaczęła przedszkole. Dziś dostałam informację zamieszczoną poniżej i nie wiem co mam zrobić. Mój angielski nie jest za dobry, więc proszę o pomoc. Może ktoś wiem jak ma wyglądać "personality quilt". As part of getting to know your child and helping him /her to settle in, we're calling our topic this term 'all about me'. To begin this topic your child has been given a piece of felt to bring home this week. Please could you help your child decorate the felt with pictur...
  • takiie info w pracy nam przyslali: ---------------- VISA/MASTERCARD SCAM This has been passed on via another Force area through our own Fraud Department In Wiltshire Constabulary, and it is a very convincing SCAM. We have been asked to disseminate the information as widely and was quickly as we can through Neighbourhood Watch, School Safe and others. This one is pretty slick since they provide YOU with all the information, except the one piece they want. Note, the callers do not a...
  • Wyjechalam z uk w zwiazku z choroba na kilka tyg do pl. Wiem, ze przez jakis czas nie musze tego zglaszac do IR, ale nie jestem pewna czy chodzi o 7 czy 8 tyg. Mozecie podac jakiegos linka do tekstu zrodlowego bo nie wiem jak to znalezc. Jeszcze jedno: czy te tyg musza sie zgadzac co do dnia? Bo akurat wypadaja swieta w tym czasie, a wiadomo zw wolalabym je spwdzic w pl tylko sie boje ze nabawie sie potem problemoq bo wszystkie zasilki sa na mnie a nie na meza ktory zostal w uk.
  • mam w tej chwili maternity allowance trafia mi sie okazja dorobienia popoludniami byloby tego okolo 70 funtow tygodniowo czy moge dorobic bedac na macierzynskim? czy nie spowoduje to odebrania mi swiadczen?
  • Chcemy z M wysłać dokumenty do urzędu Home Office o przyznanie rezydentury tymczasowej. Rejestruje się M a ja jako partner. M ma wszystkie spełnione kryteria. Mamy mały problem w tym momencie z dziećmi. Mozna je dopisać niema problemu ale dla najmłodszego niemamy żadnego dokumentu ze zdjęciem (dowód, paszport) nie mówiąc o zdjeciach co też będzie problemem. I w związku z tym mam pytanie czy można dzieci rejestrowac póżniej same? Czy wogóle potrzenuja ten stopień rezydentury do o...
  • Slyszalam,ze jak nie mozna znalezc lekarza w swoim rejonie to wysyla sie gdzies do NHS forme(jaka?skad?) i otrzymuje sie poczta medical card. Prosze o pomoc,jezeli ktoras z szanownych forumowiczek cos wie... Dzieki i pozdrawiam! Halszka
  • Dziewczyny mam pytanie, pilne. Czy jesli zachoruje nam dziecko to przysluguje nam platne czy bezplatne wolne? Moja mala byla chora i niemogla pojsc do przedszkola i zostalam z nia w domu.Okazuje sie,ze w pracy policza mi te trzy dni jako bezplatne. Czy slusznie? Dzieki z gory za pomoc.
  • Witam, dzisiaj moj maluch ma miec szczepienie, ktore maja dzieci w 12 tyg zycia. Ma lekki katar, nie ma goraczki, czy mozna szczepic? Czy pielegniarka odpowie na moje watpliwosci, czy sama mam zadecydowac? Dzieki!
  • Wlasnie wrocilam do lekarza,od 1,5 tygodnia mam ewidentne objawy wskazujace na zapalenie zatok ,[ moja cala rodzinna od tygodnia jedzie na antybiotyku, maz angina, syn "infekcja gardlowo- oskrzelowa"(cokolwiek to jest) ], myslalm ze sie jakos wybronie,czekalam cierpliwie ale ile mozna nie miec powonienia i jechac na przeciwbolowych,glowa mi peka od tego kataru(i to raczej jest flegma) Tak wiec, dowiedzialam sie ,ze zupelnie nic mi jest bo nie mam goraczki i A oskrzela sa czyste, ...
  • Mam 5 letniego synka zaczął nauke w szkole katolickiej. Dlatego zastanawiam sie czy powinnam nauczyć go modlitwy po angielsku. Jest w internecie kilka wersji. Czy powinnam zapytać w szkole jak odmawiaja tę modlitwę. Dziewczyny poradźcie. Maluch chętnie sie uczy. Moze warto by poswięcic na to czas.Co myslicie i czy uczyłyscie swoje dzieci. Po polsku oczywiscie umie. Pozdrawiam Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się