as

(15 wyników)
  • Konczy nam sie wlasnie kontrakt na komorkach i poniewaz ZAWSZE zostaja nam minuty zastanawiamy sie czy nie sprobowac dzwonic "na karte",czyli pay as you go. Czy mozecie polecic ktoras z sieci? Ewa
  • Ratunku! Mąż dostał właśnie oferte pracy w Anglii na i m-cy pośrednik zachęca go do założenia własnej firmy w której mógłby ponoć skorzystac z wielu fajnych odliczeń (przejazdy komunikacją miejską, zakwaterowaie, wyżywienie). Musiałby tylko najpierw zadeklarowac wysokość tych wydatków, następnie je udokumentować. cZy ktos ma doswiadczenie z takim dziwologiem. Bo nie wiem czy warto obciążać go koniecznościa zbierania wszystkich kwitków tylko po to by zapłacił w UK mniejszy podat...
  • Czy slyszalyscie o sieci Freshj? Prosze o wady/zalety. A moze polecicie jakas inna karte pay as you go?
  • Witajcie, jestem tu nowa. Za miesiąc wychodzę za mąż za Anglika w UK. Bierzemy ślub cywilny narazie. Chcę przyjąć nazwisko męża. Zastanawiam się jak to wygląda od strony formalnej. Od kiedy mogę się przedstawiać nowym nazwiskiem? Oczywiście dokumenty mam polskie (paszport, dowód), ale nie bardzo mam ochotę w najbliższych miesiącach jechać do Polski i prostować sprawy formalne (zmieniać dokumenty ze wzgl. na nazwisko). Czy jest to faktycznie obowiązek? Czy dopóki nie zmienię nazwi...
  • women.timesonline.co.uk/article/0,,18030-2290324,00.html
  • Sprawdzcie do kogo jesteście podobni. www.myheritage.com/FP/Company/tryFaceRecognition.php?s=1&u=g0&lang=EN No to sie dowartościowałam - ja, gwiazda z początku ubiegłego stulecia :) Fay Wray 63% - to ta od King Konga Montserrat Caballe - 54% Ava Gradner 52% - "face of an angel, body of goddess" no nic dodać nic ująć! cała ja!, hi,hi No i wypisz wymaluj Gary Oldman 48%!
  • a ja znow pytam... :) czy ktos moze mi wyjasnic jakie sa odpowiedniki dyplomow A2 i AS? prosze bardzo o odp
  • lubie czytac urban dictionary bo czesto maja smieszne opisy do roznych slow - wlasnie czytam o chavs www.urbandictionary.com/define.php?term=chav wybrane fragmenty ahhaha All chavs think that they are nails. Again, this is false. Sitting in a beaten up nova smoking lamberts does not precipitate a healthy body. The irony being that a Chav owns mainly sportswear, yet will only break a sweat if running from the police. Hunting in large groups Chavs will single out the weakest,...
  • Hej dziewczyny! rozjasnijcie bo sie pogubilam! Chce zapisac sie na podyplomowe studia w UK. W Polsce bylam na profilu humanistycznym, mature zdawalam z historii, polskiego i angielskiego. Na swiadectwie oczywiscie mam tez matematyke. Jednym z warunkuw wstepnych jest GCSE Maths & English at least grade C. Czy jesli napisze im, ze mam na Secondary School Certificate Final Grade A/B/C in Maths & English to czy to wystarczy? rozmawialam z ang znajoma i ona zdroworozsadkowo twierdzi, ze powi...
  • Kto jezdzi metrem w miare czesto ten wie jaki to smaczek:). Poczytajcie: @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ A list of actual announcements that Tube train drivers have made to their passengers... 1) "Ladies and Gentlemen, I do apologise for the delay to your service. I know you're all dying to get home, unless, of course, you happen to be married to my ex-wife, in which case you'll want to cross over to the Westbound and go in the opposite d...
  • Hej, Może ktoś pamięta, gdzie są takie wątki. Szukam, szukam i znaleźć nie mogę. Co za forum! 1. Czy mi się wydaje, czy był tutaj gdzieś wątek o Krakowie - co warto zwiedzać. Jak nie macie na niego namiarów, to może komuś się będzie chciało napisać parę słów. Potrzebuję namiary, który jedzie po raz pierwszy do Polski i nastawienie ma typu: Co to za kraj, który ma tylko jedną autostradę z prawdziwego zdarzenia?! :) Może go coś jednak ujmie/ zaskoczy w Krakowie? Co byście polecal...
  • znajomy z Pl poprosil mnie zebym kupila mu telefon przez internet a dokladnie 2 tel,dostalam namiary na sklep i wszystko bylo ok,telefony mialy byc pay as you go,jedna nokia w sieci orange a drugi jakis nec w sieci 3,wszystko przebiegalo ok,a ze jestem zakrecona pierwsze co zrobilam to zapomnialam podac nr.domu,wiec 2 dni zajelo mi pisanie do nich i odkrecanie lub zakrecanie...pozniej jak juz telefony przyszly okazalo sie ze karty sa juz w srodku czyli mozna bylo je uruchomic,i tu...
  • Teścik jest dla osób, które niedawno przybyły do Anglii. Jak już się mamy asymilować (choć troszeczkę), to może się niektórym przyda trochę wiedzy na temat angielskich tradycji. Od razu uprzedzam, że ja tych tradycji nie kultywuję (jeszcze?) i dane są wzięte z internetu. Niektóre odpowiedzi są oczywiście humorystyczne i dla zmyły, a nie dla zrobienia z kogoś balona, so take it easy. A zatem odpowiedzcie sobie na pytanie: Which things / names do you associate with Easter tradition...
  • Był tu kiedyś wątek "heatrow fat injection syndrom" i w jednym z podwątków rozwinęła się dyskusja o szkodliwości mleka. Stąd wiem, że wiele użytkowniczek tego forum używa mleka sojowego. W związku z tym zamieszczam tu tekst, który znalazłam na innym forum. Prawda, nieprawda, poczytać warto. I just received an email regarding soya and that it is unhealthy for your body. I am going to display this email; you can take it from there; I LOOKED THIS UP ON SPAM EMAIL, AND DIDN'T FIND ...
  • w telefonie na przyklad? Bardzo z gory dziekuje za pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się