barcelonie

(11 wyników)
  • Tajlandia z Kambodżą czekają grzecznie w kolejce (najprawdopodobniej do przyszłej jesieni), a póki co w drugiej połowie sierpnia wybieram się do Barcelony na prawie 2 tygodnie. Pewnie można by w tym mieście spędzić i 2 miesiące i się nie nudzić, ale myślę, że najbliższa okolica też jest ciekawa. Lecę Ryanairem, więc na pewno zahaczę o Gironę, która sama w sobie jest podobno godna uwagi, nie tylko ze względu na lotnisko dla tanich linii. Czy macie może jeszcze jakieś propozycje innych urokliwy...
  • Które miasto jest bardziej urokliwe ?
  • Czy znacie stronęcorridy w Barcelonie? A może wiecie kiedy rozpoczyna się corrida? Nic nie można znaleźć, beznadziejne oficjalne strony miasta. Zdaję się na Waszą pomoc. Pozdrawiam
  • Jak daleko od Frankfurtu jest lotnisko Hahn? I jak można z niego dojechać do samego mista? Nigdzie nie moge znaleźć tego ltniska na mapie... (?) I jeszcze jedno pytanie. Ktoś się może orientuje jak jest z dojazdem lotnisko Girona - Barcelona? Czym najlepiej i ile czasu to zajmuje Będę serdecznie wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam.
  • Chcę prosić o radę, może macie jakieś sposoby? Wybieram się w kwietniu, chodzi mi tylko o przejazd bo pobyt to już na własną rekę organizuję. Sprawdzałam w biurach i wieści nie są ciekawe. A może zaczepić się na lastminute, i skorzystać z przelotów czarterowych, ile to może kosztować, był ktoś na "takim: wyjeździe w Barcelonie?
  • Jak najdogodniej podróżować po mieście? Czy w Barcelonie są duże odległości? Jakieś sugestie dot. biletów dziennych, kilkudniowych? Jak najlepiej dojechać z Bercy do Montserrat (śrdokami komunikacji publicznej!)? Dzięki z góry za wszelkie sugestie. PS. Może ktos dusponuje aktualnymi informacjami n.t. cen wstępów do muzeów itp.?
  • 500 złotych to i tak chora cena na wiele polskich kieszeni. A może tak: okazyjnie upolowany bilet lotniczy (rok temu moje znajome poleciały do Oslo za jakieś 20 czy 30 złotych!), nocleg przez Couch Surfing, wyżywienie w zależności od miejsca - produkty kupione na miejscowym bazarku albo własne chińskie zupki, bilety do miejscowych muzeów ...i mamy miejskie wakacje za 150 złotych. Wykonalne :)
  • A może jakis apartament (bo widzę,że też ich sporo)? Nie wiem, który hotel zarezerwować, chciałbym gdzies blisko centrum. Bardzo proszę o wskazówki. Są wprawdzie na stronach linii lotniczych hotele, ale może znacie coś pewnego, sprawdzonego. Pozdrawiam
  • Witam Mam takie małe pytanko jaka jest najlepsza droga z Zgorzelca do Barcelony i czy znacie gdzies dobry i niedrogi nocleg trazytowy we Francji
  • w tym roku planujemy wraz ze znajomymi odwiedzić Hiszpanie. Transport własny. Bedzie to wycieczka krajoznawczo-wypoczynkowa. Jako że nie znam w ogóle Hiszpani doradźcie co warto zwiedzić, jak szukać i zarezerwować noclegi W zamian służę informacją nt Tajlandii
  • Czy ktoś z Was korzystał? Jakie doświadczenia? Z jakim wyprzedzeniem należy kupować bilety na linie dalekobieżne? Czy kupno Euro-Raila jest opłacalne - bo słyszałam że w większości pociągów i tak trzeba dopłacać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się