Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      bez serca

bez serca

(5 wyników)
    • Zgłupiałam już, prawdę mówiąc. Mam dość trudną relację z moją matką. Do dużej dorosłości byłam przekonana, że ona jest niezwykle oddaną, a jednocześnie skrzywdzoną przez innych osobą. Raczej nie sprzeciwiałam się jej, bo budziło to moje poczucie winy i lęk, że będzie niezadowolona, że ją skrzywdzę. Od kilku lat, odkąd mam już swoją rodzinę - widzę, że to nie tak, że coś tu jest nie w porządku. Zauważyłam, ze mama z łatwością wymaga od innych - niezwykle często czuje się urażona, obrażona...
    • Dzisiaj rano zdenerwowałam się i zemdlałam (mam problemy neurologiczne). Gdy odzyskałam świadomość szarpało mnie dwóch synów. Jeden z płaczem , powtarzał: Mamusiu co ci się stało? A drugi... żebym mu powiedziała gdzie jest czapka, bo nie wie. Nie zmartwił się nie zapytał co się stało, jak się czuję, czy nie trzeba kogoś zawołać (rodzina mieszka niedaleko), tylko powiedział do brata: " to chyba nie pójdziecie dzisiaj do przedszkola", złapał jaką bądź czapkę i poleciał. Po powrocie z...
    • W mojej rodzinnej miejscowości mam koleżankę, nie taką bardzo bliską ale dosyć ją lubię. Koleżanka do niedawna studiowała zaocznie. Nie pracowała i pewnie nadal nie pracuje (znalezienie tam pracy graniczy z cudem), ma trudną sytuację finansową i rodzinną. Gdy umawiałyśmy się na jakiś kontakt to zawsze ja dzwoniłam, ew. ona wcześniej puszczała sygnał (ona musi oszczędzać). Po pewnym czasie odwiedziłam ją w domu i okazało się że ona nie oszczędza tak na kontaktach z innymi koleżankami. No...
    • centy na leczenie dla naszego chorego dziecka". Taką wiadomość dostałam od znajomej, która wysłała ją do mnie i 10 innych osób zgodnie z instrukcją w mailu. Mail jakoby został wysłany przez zrozpaczonych rodziców dziewczynki chorej na raka, którzy w ten sposób zbierają pieniądze na leczenie. W mailu również namiary na szpital w którym mała przebywa (e-mail, nr telefonu, adres). Wysłałybyście dalej, czy okazały się "ludźmi bez serca", jak sugeruje pierwotny nadawca i wrzuciły d...
    • W pociagu znaleziono w WC chlopczyka co ma mniej wiecej 4 dni.Ja bym taka mame zastrzelila na miejscu. Jak go nie chciala to mogla go zostawic w szpitalu.Czy tak trudno? Ile dzieci jeszcze znajda w ten sposob porzuconych? Ala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się