Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      biegunki

biegunki

(13 wyniki)
    • Przez kilkanascie miesięcy codziennie rano miałem biegunke. Ostatnio kupiłem na własną ręke tabletki Trilac eapteka.krakow.pl/os/catalog/product_info.php/products_id/264. Tabletki przyjmowałem przez 1 tydzień 2 razy dziennie. Tydzień temu skończyłem zażywac tabletki a od 2 tyg ( czyli od momentu zazywania tabletek ) nie obserwuje juz u siebie biegunek. Czy one mogą jeszcze do mnie powrócić ?
    • Od wczoraj mam ostrą biegunkę i nie wiem po czym. Rano wzięłam probiotyki, po pół godzinie wypiłam citrosept z cytryną, no i zaraz zjadłam śniadanie - jajecznicę z pomidorem. no i zaczęło się. Brałam stoperan - silny lek przeciwbiegunkowy. Pomógł na parę godzin, później musiałam wziąść następną dawkę , bo musiałam wyjść. Dodam, że od miesi,ąca jestem na diecie I etap. Co ja mam jeść jak mam tego typu rewolucje? Warzyw raczej nie, więc co? I jeszcze jedno w jaki sposób takie leki działaj...
    • Czy codzienna, poranna biegunka od x tygodni jest niebezpieczna dla człowieka ? Czy mam pójść do lekarza pierwszego kontaktu ?
    • Bralam 4 ostatnie dni duze dawki magnezu (pierwsze 2 dni 500mg, nastepne dwa 300mg, po ktorych lepeij sie czulam, sen byl nieprzerywany (wczesniej zawsze bladzilam po domu po nocach), wyproznialam sie czesciej (jak w zegarku) i co najwazniejsze apetyt wilczy zostal poskromiony! Ptrzetsla rzuicac na żarcie i pochlaniac wszystko co tylko miescilo sie w diecie.Teraz jem tylko 3 posilki, bogate w warzywa, pije duzo wody z cytryna i czuje sie swietnie. Dzis mam 5 dzien kuracjii magnez...
    • Młody już zrobił cztery rzadkie kupy. Nie ma apetytu i długo spał. Na początku leczenia, jeszcze był na diecie a bez nystatyny, robił jedną uformowaną kupę. DZiś już kończę z nystatyną. Czy mógłbyć to efekt leczenia? Cały czas jest na diecie, ale to dopiero tydzień. Lekarka mówiła, że mogą być wymioty i biegunki, że to takie odtrucie, ale to już, tak szybko?
    • czesc. jestem tu nowa. lecze sie na candide juz jakis czas, choroba moja zaczela sie dokladnie rok temu , poczatki kojarze z dluga juracja antybiotykowa (zapalenie dziasla) , w tym czasie moj organizm byl tez w kiepskim stanie ogolnym, do tego doszla bardzo ciezka praca fizyczna, wiele miesiecy, praktycznie bez dnia wypoczynku. Moje pytanie, do doswiadczonych i bardzo prosze o uwagi, jakie badania powinnam zrobic(kalu) aby zdiagnozowac zrodlo choroby , do tej pory mialam robion...
    • Jako, że leczenie i dieta były u mnie przyczyną dość dużego spadku na wadze postanowiłem działać. Jako, że w moim mieście jest problem z gastrologiem postanowiłem iść prywatnie. Doktor stwierdził, że najlepszym sposobem będzie badanie kolonoskopii. Badanie wykazało, że nie mam candidy a jelita mam naprawdę w dobrym stanie. Mam zespół jelita drażliwego i mogę powiedzieć że po tygodniu używania leków właśnie na te schorzenie mam naprawdę wilki spokój z żołądkiem. Do tej pory prze większą czę...
    • badanie(4)

Byłem dzisiaj u homeopatki badała mnie aparatem mora i stwierdzila ze moim głownym problemem nie jest grzybica tylko uczulenie na gluten ktory wywołal najprawdopodobniej stan zapalny jelit , biegunki i wiekszosc dolegliwosci. candida jej wyszła ale niski poziom , powiedziala ze nie ma potrzeby zeby dalej tłuc grzyby tylko wprowadzic odrazu diete bezglutenowa i powinno następować stopniowe poprawianie sie stanu zdrowia. poleciła mi też badanie żywej kropli krwi w ciemnym polu...
    • Witam. Mam taki problem i nie wiem kompletnie jak sobie z nim poradzic. Od ok. 2 miesiecy po skończeniu kuracji vermoxem (zdiagnozowane pasożyty po Badaniu aparatem mora)Nastapiły u mnie silne biegunki i bóle brzucha których nie moge pozbyć sie do dnia dzisiejszego. Jestem juz tym totalnie osłabiony i przestalem wychodzic z domu bo kilka razy zdarzyło sie tak że dostalem biegunki na ulicy.Od 10 lat również choruje na wrzodziejace zapalenie jelita grubego , i nie wiem np. czy ten...
    • hej, nie bardzo wiem, co robic, moze ktos mi cos doradzi.. jakis tydzien temu zaczelam diete bezglutenowa i bezcukrowa, jem specjalny chleb bez drozdzy, zadnego cukru, woda mineralna, itp...i mam girsze biegunki niz przed rozpoczeciem diety!;/ zmienil sie tez ich kolor na bardzo ciemny, nigdy tak nie mialam. nie wiem czy to normalna reakcja organizmu, ale bardzo mi sie to nie podoba..;/ rano jak wstane, wystarczy,ze wypije pare lytkow wody i juz po 10 minutach biegne do toalety..;/ jadl...
    • hej..dawno nie pisalam, bo po pierwsze nie mialam czasu, a po drugie nic nowego sie nie dzialo..ale to co dzis przezylam bylo straszne....:( tragedia o malo co by sie wydarzyla...ostatnio coraz gorsze dni mialam, bez tabletek przeciwbiegunkowych nie ruszalam sie z domku..ale zawsze najpier orienotowalam sie,czy sa potrzebne...niestety przewaznie byly:( a dzis rano niby bylo ok, wiec szczesliwa nie wzielam nic..w szkole na 1 wykladzie ok, pozniej poszlam z kolezanka do miasta.i byl...
    • Chlorella(12)

Braliście? Jak to się stosuje i czy jest skuteczne. Biorę teraz citrosept, Pau d'Arco, Colon C, probiotyki. Co mogę zastąpić chlorellą?
    • Czy w trakcie diety mogą występować noc skurcze łydek. Zaczeły się od kilku dni, co noc są większe. Wczesniej takich objawów nie miałem. Przyjmuję 3 razy Cytrosept,czosnek, probiotyk, 2 x Bio-magnez, 3x1 vitaminę B compl,1 x Bodymax, 3x10 kropli olejku pchtowego, oraz 3 łyżki siemia lnianego. Co należy zmienić, lub o co wzbogacić dietę aby to mineło?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się