09.09.05, 09:12
Od wczoraj mam ostrą biegunkę i nie wiem po czym. Rano wzięłam probiotyki, po
pół godzinie wypiłam citrosept z cytryną, no i zaraz zjadłam śniadanie -
jajecznicę z pomidorem. no i zaczęło się. Brałam stoperan - silny lek
przeciwbiegunkowy. Pomógł na parę godzin, później musiałam wziąść następną
dawkę , bo musiałam wyjść. Dodam, że od miesi,ąca jestem na diecie I etap. Co
ja mam jeść jak mam tego typu rewolucje? Warzyw raczej nie, więc co? I jeszcze
jedno w jaki sposób takie leki działają na organizm, na Candidę?
Kiedyś miałam duży problem z biegunkami, przede wszystkim właśnie rano, przed
wyjściem do pracy. Jednak jak zaczęłam brać probiotyki to się wszystko
unormowało, a nawet zaczęłam się wypróżniać rzadziej. Ale od kilku dniu to
zaczyna być podejrzane, bo to nie tylko wczoraj, chociaż wczoraj się
zaostrzyło. Nie wiem może jem coś nie tak? Citrosept piję przed
śniadaniem.Kiedyś wypiłam po i też dostałam biegunki? Proszę o sugestie.
Obserwuj wątek
    • bastet7 Re: Biegunka 09.09.05, 09:15
      Tez mam często biegunki (też głownie rano) i nie wiem od czego;-((
    • baba.do.lekarza Re: Biegunka 09.09.05, 09:38
      Citrosept przed posiłkiem? To chyba faktycznie nie za mądrze myślisz. lek ten
      mimo swoich właściwości podrażnia żołądek, zażywaj go w trakcie lub po posiłku.
      • fiska1 Re: Biegunka 09.09.05, 09:42
        Zawsze piłam przed posiłkiem. Kiedyś przeprowadzałam kurację 3 miesięczną
        citroseptem i też przed śniadaniem. Podobno wtedy leczy wrzody (tak było na
        ulotce),a ja kiedyś miałam ten problem, więc tak robiłam i było jak zwykle.
    • grzesio22 Re: Biegunka 09.09.05, 14:48
      też tak miałem przez prawie trzy miesiące,ale cytryna razem z citroseptem w
      połączeniu z jajecznicą? no,no ja taki odważny nie byłemsmile
      • fiska1 Re: Biegunka -cdn. 09.09.05, 22:36
        A co ja mogę jeść na śniadanie?? Myślę, że jajecznica i citrosept to lepsze
        rozwiązanie niż citrosept i sałatka z ogórków ?!Zresztą muszę pić citrosept
        przed/po śniadaniu, bo jeżeli piję 3*dzień.... .
        Poza tym dzisiaj umierałam, cały dzień b.silne bóle żołądka, wręcz nie do
        wytrzymania. Dopiero na wieczór pomógł mi ranigast max. Ponadto, zaprzestałam
        dzisiaj stosowania jakichkolwiek leków przeciwgrzybicznych, tylko probiotyki.
        Nie wiem czy jutro mogę je zażyć, może mój żołądek będzie jeszcze wrażliwy? Co
        sądzicie?
        I jeszcze jedno. Czy dietę I etapu mogą stosować wszyscy? Może ja gorzej wyjdę
        na tej diecie , niż jakbym tylko ograniczyła słodycze i białe pieczywo? Tak się
        dzisiaj zaczęłam zastanawiać???
        • baba.do.lekarza Re: Biegunka -cdn. 09.09.05, 23:14
          Podrażniłaś śluzówkę żołądka, normlaka po takim połaczeniu specyfików. A z tą
          dietą to tak bardzo nie przesadzaj. Owszem, jak najbardziej bez słodyczy i
          mącznych na drożdżach. Ale ogórków sobie odmawiać? Odczekaj z tym citroseptem,
          albo przyjamniej nie bierz go na pusty żołądek. Tymczasaowo daruj sobie cytrynę.
          • fiska1 Re: Biegunka -cdn. 10.09.05, 09:31
            Ogórki oczywiście jem ale nie na śniadanie smile.Diety rzeczywiście trzymam się
            restrykcyjnie, nie jem żadnego ryżu, ziemniaków, chleba, Wasa etc. Tylko dzisiaj
            zrobiłam sobie na śniadanie ryż naturalny, bo wydaje mi się, że jest delikatny
            dla żołądka. Bardziej niż owoce.
    • fiska1 Re: Biegunka - znowu 23.09.05, 12:24
      Mój problem powrócił dzisiejsego rankasad. Już nie wiem co mi szkodzi: citroseptu
      nie piję podczas śniadania tylko później w trakcie innych posiłków, rano - Pau
      d'Arco. Ograniczam warzywa rano. Dzisiaj zjadłam 2 jajka na twardo i poł pomidora.
      Zaznaczę, że rano przed śniadaniem probiotyk. Nie rozumiem z czego mam te
      biegunki (dość ostre), biorę probiotyki które powinny chyba regulować prace jelit???
      Na początku diety męczyły mnie zaparcia, teraz biegunki, mam wrażenie, że mój
      żołądek całkowicie się rozregulował.
      • frytka2 Re: Biegunka - znowu 23.09.05, 13:18
        hehe..ja mialam zaparcia pare dni temu a dzisiaj tez mam rozwolnienie...tzn nie
        sama woda,ale rzadka konsystencja i ten dziwny zoltaw-zielonkawy kolor....
        ja tam sie pocieszam ,ze wychodzi ze mnie swinstwo...a biegunki mysle ,ze mam
        od citroseptu...tez pije na czczo(bo tak jest napisane na ulotce) i z sokiem z
        cytryny...to tak na pocztek dnai aby grzybkowi nie bylo zbyt dobrze na dzien
        dobrysmile potem po sniadaniu(jem malo jajek) biore magnez, probiotyk, i srebro
        koloidalnesmile w ciagu dnia czosnek dodaje do potraw..zastaanawialam sie czy nie
        kupic drania w ampulkach,ale pomyslalam ,ze to juz by byla przesada..wszak
        tzreba miec naprawde dobra watrobe aby tak duzo czosnku aplikowac,,a wiem ,ze
        tak robia ludzie,...Mnie wlasciwie az tak bardzo nie drazni biegunka co moj
        jezyk,,W prawdzie nalotu duzego nie mam, ot jakis tam cienki meszek, ktory po
        rannym wyszorowaniu znika, ale te afty!!! one mnie wykoncza!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka