biegunki

(51 wyników)
  • Witam, mam problem od dluzszego czasu z biegunkami rano. Mianowicie gdy wstaje rano, normalnie sie wyprozniam po czym jem sniadanie i gdzies za 30 minut czuje jakby to wszystko bylo strawione, wtedy zaczyna sie biegunka. Musze znowu leciec do lazienki. Czasem jest to uciazliwe zwlaszcza gdy wstaje pozniej niz zazwyczaj. Moje pytanie brzmi, czy macie jakies sposoby, ktos ma podobne objawy? Dodam, iz potem caly dzien miewam raczej bez zadnych bolow czy biegunek.
  • Tydzień temu dowiedziała się, że jestemw ciąży, odstawiłam duspatalin i bioprazol.Efekt mam taki, że mam biegunki-leje się ze mnie codziennie a w szczególności z rana do tego mega zgaga i odbijanie kwasem. Jestem załamana, mialam juz 2 miesiace spokoju, chyba duspatalin mi wyregulowal wszystko i w miare bylo ok, znaczy zalatwialam sie do 3 razy ale nie az tak biegunkowo.Nie wiem co robić, jestem załamana :-(
  • Słuchajcie, przeczytałam gdzieś wczoraj, że niewyjaśnione biegunki i napadowe biegunki mogą mieć związek z tarczycą, czy ktoś ma jakąś wiedze na ten temat?
  • Witam po długiej przerwie! Mam do was takie pytanko: czy można zapobiec biegunkom? Czy sa jakieś sposoby? Myślałam o żywieniu bezresztkowym? Co o tym myślicie? Mam okazję wyjechac na konferencje naukową do lwowa. Ma być duzo zwiedzania. Niestety nawet jak jestem w domu co dzień mam luźne stolce - czuję silne parcie i musze skorzystać z wc. Nie wyobrażam sobie takich problemów na wycieczce. Co mi poradzicie?
  • Są tu zapewne osoby które mają ibs z biegunkami i diagnozę postawioną bez wykonania badań. Po prostu są biegunki lub luźne stole i nic niepokojącego oprócz tego. Ja tak miałam i wstępna diagnoza to też ibs ale mnie lekarz zbadał bardzo dokładnie i wyszło szydło z worka :) Kolonoskopia makroskopowo wszytslko ok a w wycinkach bonus w postaci mikroskopowego zapalenia jelit. Niestety :(. Powiedział że około 20 % czyli 1 na 5 osób z ibsem ma właśnie takie zapalenie a to leczy się inacz...
  • Witam, od roku choruje na zjd miałem robione gastroskopie, kolonoskopie , usg . Wszystko ok. Ale od roku jestem innym człowiekiem, ciągle jestem znerwicowany, i mam straszne lęki. Na początku mej choroby miałem bóle , one ustąpiły.Potem miałem nudności, wymioty. Teraz mam ranne biegunki:( Nie wiem już czy to są biegunki czy nie, problem polega na tym, że po wstaniu rano pierwsze myśli (kibelek) i przed wyjściem ide tak 2 lub 3 razy , Stolec nie jest wodnisty ale bardziej rzadszy niż nor...
  • Dołują mnie dojazdy do pracy. 40 minut autobusem a ja wtedy panikuję co by było gdyby nagle mi się bardzo zachciało ... Mam koszmarną drogę zadnych WC przy drodze ;-)Zawsze jade i kombinuje gdzie na danym przystanku jakbym wyskoczyła to gdzie znalazłabym chociażby krzaki. Wiem najłatwiej byłoby jeździć samochodem ale go nie mam. Jak Wy sobie radzicie? Bo ja widze ze moj stres czasem własnie wywołuje we mnie wrazenie ze zaraz dostane biegunki i wtedy szybko łykam loperamid. Probu...
  • Duzo słyszalam i czytałam o tej chorobie i prawie w każdym przypadku jest tak, że po jakimś określonym rodzaju pożywienia macie biegunki, np. po mleku, owocach itd. Tymczasem ja mam róznie i właściwie nigdy nie wiem czego sie moge spodziewać. Raz w niedziele mogę sie najeść kiszonej kapusty, innym razem nie wychodzę z kibla :( Tak samo jest z jakims ryżem, czy czymkolwiek innym. A po owocach i mleku w ogóle nic nie jest. Narazie sama sobie postawiłam diagnozę, że mam IBS, ale nie ...
  • mam paytanko...jakos niezrecznie mi je zadac:D hehe;P ale mysle,ze dla was to wszystko jest normalne..:) wiec..:P ja juz sama nie wiem, czy mozna nazwac to biegunka..bo to taka typowa biegunka nie jest..tzn czasem boli mnie brzuch, itp..ale nie musze chodzic do lazienki np. po 5 razy...z reguly starcza 2 razy..i nie jest to taka "wodnista" biegunka..tylko taka"luzniejsza":P czasem musze isc tylko 1 raz..mam tez swoje wybrane dni tygodnia..np. we wtorek, jak musze siedziec dlugo w ...
  • jakie są Waszym zdaniem najlepsze środki na biegunki? czego używacie? ja używam loperamidu ale jakoś źle go toleruję- strasznie "zatyka". a ja szukam czegoś co można by było stosować nawet codziennie- mam już taką straszną obsesję że gdziekolwiek muszę się ruszyć z domu zaraz boję się że dostanę biegunki.. moje myślenie tylko na tym się skupia... to straszne:(
  • witam mam pytanko odnośnie tego czy sałata zielona może spowodowac biegunke?? bo u mnie spowodowała :( pierwsz raz w zyciu wprowadziłam do swojego jadłospisu sałate tej wiosny i zauważyłam że miałam jakieś problemy jelitowe gdy ją jadłam,potem przez 2 tygodnie nie kupowałam i był spokój, a teraz znów i dorobiłam sie dziś biegunki.już wżyciu jej nie zjem:( może za dużo żelaza?albo jakiś substancji chemicznych ktore pozwalają sałatce tak ładnie urosnąc??? pozdrawiam P.S. co poradzi...
  • Dalam takie watki bo juz sie pogubilam kto ma biegunki a kto zaparcia. Ja wpiuje sie tu.Mam biegunki bez bolu brzucha,bol jest ale jest do zniesienia.Zauwazylam tez jak zazyje loperamid to boli mnie w prawym dolnym boku jakby wyrostek.
  • Cześć! Jak to dobrze, że odkryłam to forum. Będzie można się trochę wyżalić, a może też znależć jakis nowy sposób na te paskudne jelita. IBS, jak teraz widzę, miałam juz od ogólniaka, ale najbardziej jelita uaktywniły mi się 5 lat temu, kiedy lekarz zapisał mi po drobnym zabiegu chirurgicznym bardzo mocny antybiotyk. Rok leczyłam jelita po zapaleniu poantybiotykowym, wyleczyłam, ale zostało mi po tym IBS. No i oczywiście trzeba do tego dodać moje nerwy i strasznie mocne reagowanie na mały na...
  • Co Wam pomaga na przewlekłe biegunki?? Leki typu Laremid, Loperamid, Stoperan, itp. odpadają, bo powodują u mnie z kolei straszne zaparcia, po których też potem z bólu i z ogólnego fatalnego samopoczucia zdycham. Chodzi mi raczej coś regulującego, na dłuższą metę. Czy jest coś, co Wam pomoga? Już nie daję rady, jestem odwodniona, co zjem to do kibla, trwa to już dłuugo.
  • dzis po przeczytaniu kilku postow waszych kupilam loperamid na biegunki ,brzuch przestal bolec biegunki nie wystpaily, ale czy to lek do codziennego stosowania? ,bo ktos pisal ze tylko w ostatecznosci ,a ja mam codziennie biegunki :(od lat ,wydaje m isie ze z nerwow. Jakie sa wasze doswiadczenia z tym lekiem i opinie pozdrawiam
  • Od czasu brania antybiotyku mam biegunkę, gastrolog przepisał kreon, loperamid i trilac, jednak dalej mam albo bardzo luźny stolec, albo typową wodnista buegunkę :-( Juz nie wiem co robić, czy mozliwe żeby antybiotyk tak zadziałał ? Jestem zmęczona trwa to juz około 3 tyg i jest dwudniowa poprawa i znowu ... :-( jestem załamana
  • Oby tylko nie zapeszyć.Przestałam jeść chleb zakupiony w sklepie. Upiekłam chlebek graham. Po tym chlebie w godzinach rannych byłam tylko raz w ubikacji i nie mam biegunki.Poprzednio od rana odwiedzałam ubikację 3 razy. Być może przyczyna leżała w różnych polepszaczach dokładanych do chleba. Brzuch nie boli, nie burczy. Oby tak dalej,to nie potrzebne będą leki,które mi lekarz przepisał, a nie wiele pomogły. O postępach leczenia chlebkiem będę informowała na bieżąco.Pozdrawiam.
  • Witajcie, znalazłam to forum przypadkiem, już część tematów przeczytałam. Poczytałam trochę w internecie i zdaje się, że mam ZJN!!! Opisze jak to się zazwyczaj zaczyna. Otóż pamiętam jeszcze z czasów szkoły podstawowej, że przed ważnymi sprawdzianami z przedmiotów których nie lubiłam (matematyka, fizyka) zawsze odczuwałam skurcze w żołądku. Głównie przed wejściem do klasy, jak już weszłam i zaczynały się lekcje czy klasówki ból mijał. Ogólnie to całe dzieciństwo byłam wychowywana przez mamę ...
  • Mam 19 lat, od ponad roku męczę się z ibs. Postać biegunkowa. Miałem badanie takie jak kolonoskopia, gastroskopia, usg. Wszystko ok, w spzitalu powiedzieli że to zjd. Miałem straszne bóle, nudności jakoś przeszło, ale od paru miesięcy męczę sie z rannymi biegunkami, gazami. Nie ma dnia by mi w brzuchu nic się nie działo, często czuje jak coś tam się rusza, przechodzi, burczy... rano po wstaniu z łóżka od razu wc, za pare minut znów i mam cały dzień w ogromnym stresie i depresji, gdy wy...
  • czujesz się zajebiscie i nagle sidasz na fotelu ze skai w śliskich spodniach.W pracy. Po pewnym czasie, gdy już wszyscy w pracy wiedzą, że , masz IBS zaczyna się robić wesoło, bo wszystko jest na ciebie. A każde wyjście do toalety jest sensacją dla innych. W poprzedniej firmie miałam ciekawie, bo musiałam siedzieć przez 8 h non stop, a jak już korzystałam z kibelka to była afera. Bo zostawiłam stanowisko pracy na 3 minuty. To było fajne miejsce, nie miałam jak i kiedy się wysra...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się