Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      biegunki

biegunki

(6 wyników)
    • czy wiecie coś o tym? czy musi byc? jak z nią walczyć? czy sok jabłkowy jest wskazany w takiej sytuacji? Mam swoje zdanie na ten temat, ale ponieważ między rodzicami (tata na chemii) są duże rozbieżności w tym temacie, a lekarzom też nie wierzą :( - pytam o wasze doświadczenia.
    • Witam Ciągłe biegunki tak bardzo osłabiają moją mamę,dzień przerwy i znowu. Nie wynikaja one z diety,nie wiem czy to jelito cienkie jego słaba praca ma na to wplyw? Mama jest tak bardzo słaba,dostaje leki ,ale one są nie skuteczne,one zabijaja bakterie ,a nie robią nic z kałem. Nie mogę od nikogo uzyskac pomocy. Może wiecie ,znacie jakiś lek,jakąś metodę. Bardzo proszę,bo długo juz tak nie pociągniemy.
    • witam. mam mamę chorą na raka jelita grubego. Kłopoty ze zdrowiem zaczęły się rok po przejściu na wcześniejszą emeryturę czyli jakieś 4 lata temu (teraz ma 55lat, więc jest młoda i jakoś nigdy sie jej choroby nie trzymały). Ale choroba była niby wcześnie wykryta i miało być dobrze. Jednak mama przeszła 3 operacje w sumie (pierwsza ginekologiczna, prawdopodobnie niepotrzebna wynikająca ze złej diagnozy) i po ostatniej, w listopadzie,już strasznie schudła, jest słaba, ma ciągłe biegunki,...
    • Witam wszystkich forumowiczów, cieszę się z tego forum bo zawsze jest szansa, że czegoś ważnego się dowiem, wyczytam, może komuś będę mogła też pomóc. Moja mama ma raka żołądka. Jest po resekcji żołądka ale okazało się, że operacja nie była radykalna. Nie wspomnę o tym, że mimo regularnych wizyt u lekarza dopiero na stole operacyjnym okazało się na co naprawdę jest chora (była operowana z diagnozą zupełnie inną). Nikt wcześniej nie pomyślał o zrobieniu mamie USG….. Mama j...
    • Mama rok temu miala wiciertego raka, potem chemia (wszytko opisane niżej w historii 'rak jelita grubego'). Na chwilę obecną mama ma dobre wyniki, matkery. Miała TK jamy brzusznej- wszytko ok. Martwi nas jedna rzecz. Mama ma częste biegunki. Częste = raz w tygodniu. Czasami i dwa... Lekarka powiedziała, że nie wie od czego, że może zjadła śliwki :/ No ale czy to możliwe, żeby co tydz. zjadała coś nieodpowiedniego? Czy badać to jakoś inaczej, ciągnąć sprawę, czy uznać to za nową normę?
    • Witam Moja mama po usunięciu guza na jelicie grubym przechodzi radioterapię i teraz ma mieć 2 chemię. Po 13 lampach niestety zaczęły sie straszne problemy - przede wszystkim już prawie 2 tyg. biegunka, rózne leki - nic nie skutkuje, dieta oczywiście, a na dodatek bóle brzucha - potas wypłukany - obecnie przerwane lampy i od ponad tygodnia jeździ codziennie na kroplówki uzupełniające. Te biegunki są straszne - woda pod ciśnieniem - mama strasznie jest osłabiona, o psychice nie m...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się