biegunki

(85 wyników)
  • Witam. Mam do Was kochani pytanie. Otóż od zawsze miałam problemy z brzuchem, większe bądź mniejsze, bo cierpię na zrosty pooperacyjne jelit. Ostatnio jednak objawy się nasiliły: mam okropne wzdęcia, wrażenie rozrywania brzucha od środka, uporczywe biegunki, wrażenie przelewania w brzuchu, bóle brzucha. Odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, bo słyszałam, że one nasilają tego typu objway, ale poprawy nie widać. Byłam u gastrologa, powiedział mi że zrosty zrostami, ale jego zdaniem przyczyna jes...
  • Już nie mam pomysłów na to co mi jest. Lekarze też nie mają pomysłu... Co jakiś czas dopadają mnie biegunki początkowo trwały rzadko teraz coraz częściej i dłużej nawet dwa tygodnie, raz podejrzewam rotawirusa, ostatnio trzy tygodnie temu mnie wzięło i trwało 2 tygodnie jestem chuda więc zaraz lecę z wagi nic mi nie smakuje, serce wali jak oszalałe, jestem słaba jak mucha i dzisiaj znowu się zaczęło... ledwo żyję . Badania dwukrotnie robiłam łącznie z pasożytami, krwią utajoną, morfologię, pa...
  • Hej mam pytanie do osob ktore stosowaly taki srodek Denoxinal,czy mieliscie jakies dziwne skutki uboczne? Ja biore go od 5 dni i od tego czasu zauwazylam ze miewam szczegolnie rano(lykam preparat zawsze na wieczor z kolacja) troche jakby skrety jeli i bole brzuszka oraz biegunke,ktora nie jest jakas tragiczna:)(zazwyczaj 1-2 wizyty w toalecie) ale jednak jest,wczesniej wyproznialam sie mniej wiecej co 2 dni i zadnych problemow z biegunkami ani jelitami nie miewalam a od czasu wlasnie lykania ...
  • Chcialam sie poradzic w sprawie metody antykoncepcyjnej, myslalam o tabletkach, ale cierpie na przewlekle biegunki, czy moze to byc przyczyna zawodnosci tabletek?
  • Witam, drugi dzien trzyma mnie biegunka... co powinnam wziac, co pomaga? co jesc a czego nie? ledwo wypije herbate i juz mnie goni :( help !
  • kurcze od 3 tygodniu mam nonstop biegunke, jelita nabrzmiale,i bulgocza, lekki bol, ale wszystko co zjem i wypije momentalnie schodzi do jelita, mam bardzo zle samopoczucie, i jestem pobudzona, wiem ze tego dnia kiedy to sie zaczelo zjadlam jajecznice i bylam na silowni, wiec moze to z tym zwiazane, mam tez przepukline przez ktora zoladek mogl wejsc do klatki,kurcze czy to grypa zoladkowa czy cos innego, brac jakis antybiotyk lub wegiel?
  • Wiem, wiem ulotka... Ale naczytalam sie na roznych forach i juz sama nie wiem co mam o tym myslec. Czy wystapienie biegunki ok 6 rano wplywa na antykoncepcje, w przypadku brania tabletek o godz 21? Bardzo prosze o rade.
  • witajcie, jutro idę na badania krwi, więc chciałabym zrobić też badania na problem, który mam od pewnego czasu: nie ważne co zjem i czy coś zjem ale codziennie męczą mnie biegunki, czy są jakieś badania które mogą zdiagnozować dlaczego tak jest? dodam, że mam cukrzyce typu 2 i niedoczynność tarczycy.
  • Wiem, że temat biegunki był już kilka razy poruszany, ale chciałabym się mimo wszystko jeszcze raz upewnić. Zapomniałam przedostatniej pigułki z opakowania, niby nie minęło 12 godzin (tylko 9), ale stwierdziłam, że nie będę robiła 7-dniowej przerwy. Dwa dni temu rozchorowałam się i dostałam biegunkę, akurat godzinę po wzięciu tabletki. Wzięłam więc drugą z zapasowego opakowania, to samo miało miejsce wczoraj i znowu musiałam wziąć drugą pigułkę :( Dzisiaj czuje się znowu fatalnie i zast...
  • Dlaczego niekiedy podczas miesiączki mam biegunkę? Chodzi mi tu o pierwsze dni miesiączki, gdy krwawienie jest najbardziej intensywne. Czym to moze być spowodowane?
  • Hej!! Słuchajcie, mam straszny problem:( Dziś zjadłam obiad i dostałam okropnej biegunki:( Leje się ze mnie dosłownie i nie pomaga mi węgiel (zażyłam ok pół godzinki temu i jeszcze nic). To już któryś raz, że dostaję sr**ki po zjedzeniu obiadu, ale takiej jeszcze nie miałam:( Czym to może być spowodowane i jak mam sobie poradzić?? Jestem sama w domu i nawet do apteki nie mogę wyjść (mam kawałek). Pomóżcie, proszę:(
  • Mieszkam kilkanascie lat w Nl.Moj problem pojawil sie ok.4 lata temu.Po przyjezdzie do Polski dostaje biegunek,ktore trzymaja sie przez caly okres mojego pobytu,6 tygodni!Nie mam przy tym boli brzucha.Dzien zaczynam od wegla lub smekty i lykam kilka razy w ciagu dnia.Ciagle mam problem,jak chce sie gdziekolwiek wybrac.Bylam z tym u lekarza.Bakterii nie stwierdzil,zmiany klimatyczne ponoc trwaja od kilku dni do tygodnia.Zalecil mi od razu po przyjezdzie lykac lakcyt - nie skutkuje.Probow...
  • Czy miałyście może coś takiego?Od 3 dni rano mam biegunkę, wygląda to w ten sposób że po przebudzeniu muszę pędzić do ubikacji ale bez bólu brzucha ,skrętów jelit po prostu czuję że mi się chce .Bez zbędnych szczegółów wygląda to tak jak by odkręcić kran z wodą.Tak jest 4-5 razy i potem przez resztę dnia spokój.Czy może to być związane z braniem tarividu na zap. pęcherza?mam w domu różne tabletki na biegunkę ale nie wiem czy można je brac z lekami na pęcherz poradżcie!Do lekarza i...
  • Drugi dzien piję herbatę której skład jest następujący: rooibos, liśc mięty pieprzowej, owoc kopru włoskiego, 8% herbaty Pu-erh, 8% inuliny, liśc brzozy, liść pokrzywy, 5% guarany, cynamon, liść werbeny, korzeń mniszka, korzeń lukrecji. Czy to możliwe żeby po tej herbacie wystąpiła biegunka? Oczywiście oprócz picia tej herbatki (stosuję sie do zalecenia: nie więcej niż 3 torebki/dzień) jem pieczywo, warzywa, słodycze, piję mleko, Pu-erh, kawę.
  • W czasie miesiączki dostaje biegunki, pomagają leki skuteczne przy leczeniu np. "biegunki podróżnych", wystarczy parę tabletek i jest ok. Nieststy ostatnio na łikend zabrakło pigułek i okazało sie że bez tabletek to nie kończąca się historia :/ Żeby funkcjonować w miare normalnie, musiałam się posunąć do wywołania wymiotów, bo po posiłkach przeżywałam katusze. Co to za zaraza, spotkałyście się z czymś takim?
  • dziewczyny czy w trakcie owulacji macie, biegunkę? ja od pewnego czasu w tych dniach mam, i nie wiem czy wiązac te tematy...
  • Czy wam się też zdarza mieć biegunkę przed miesiączką? Ja mam tak za każdym razem. Zastanawiam si czym to jest spowodowane?
  • hej, zawsze podczas okresu mam rozne sensacje zoladkowe (biegunka, mdlosci, wymioty). tez takmacie? Udalo sie Wam jakos temu zaradzic? Wiecie moze, jaka jest przyczyna tych dolegliwosci? Do ginekologa wybiore sie dopiero w przyszlym tygodniu...
  • dziewczyny, jak w temacie.stosowalam diclac przez 5 dni i dopadlo mnie cos jak dreszcze - oslabienie wraz z biegunka. zrezygnowalam z aplikowania leku przeciwzapalnego a poniewaz nie bylam pewna kiedy przestane "biegunkowac" i chcialam zeby sie wszystko uspokoilo (nic nie jadlam calymi dniami, bo nie mialam apetytu a dotego mialam takie burczenie w jelitach) stosowalam nifuroksazyd ktory zostal mi sie kiedys po zakupie przy zatruciu i dzisiaj jest juz 5 dni po odstawieniu. biegun...
  • dzis mam wziac pierwsza tabletke z nowego opakowania (mercilon), wczoraj (ostatniego dnia z 7dniowej przerwy) zjadlam paczke pestek dyni, po ktorej dzis rano mnie przeczyscilo (buuu) - bylam juz w toalecie z 7 razy i to chyba jeszcze nie koniec... :( tabltki biore zwykle o 13ej, wiec zastanawiam sie, czy nie zastosowac teraz carbo medicinalis i wziac jakos o 14ej-15ej i czy jesli to zrobie, nie wplynie on potem jakos na wchlanianie tabletki :( i nawet nie wiem ile go zastosowac......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się