Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      biegunki

biegunki

(5 wyników)
    • Podwyższyłam samowolnie euthyrox o 25 jednostek (jest to w moim wątku tsh 3.2 i dalej thyrozol), bo podwyżesznie o 12. 5 nic nie dało. Czuję się lepiej, 21 kwietnia idę do endokrynologa. Sądziłam, że będę miała jakieś inne objway niepożądane z powodu dość dużego podwyższenia leku, np. bicie serca czy coś podobnego, ale nie mam takich. Czuję się dobrze. Jedyne, co się pojawiło i wydaje mi się, że to się zbiegło z podwyższeniem leku, to lekka biegunka. Nie wiem, czy można to wiąz...
    • witam! Mam pytanie, czy ktoś z was brał lek: tribux? Pani doktor zaordynowała mi go dziś w związku z powtarzającymi się biegunkami, być może związanymi z Hashi. Mam zrobić transaminazy, co by się dowiedzieć czy nie jest to wynik przyjmowania euthyroxu ( 50 mg), ostatnie tsh 0,76 (0,4-4,0), więc o nadczynności jeszcze nie ma mowy. Lek ten mi nie pasuje, bo z opisu wynika, że jest dość silny, a mam go brać dwa razy dziennie ( pani w aptece się zdziwiła) i boje się, żeby moje jelita ...
    • po prawie dwuletniej ciągłej biegunce, zacząłem czytać na ten temat i natknołem się na zalecenia żeby zbadać palcem okolice odbytu. Tak też zrobiłęm i okazuje się, że mam jakieś trzy centymetry w środku w odbycie owalny guz nie wiem wielkości jakiś dwuch centymetrów. Sprawdziłęm to dzisiaj. W internecie przeczytałem, że jeśli jest guz w odbycie i problemy z wypróżnianiem to znaczy, że ma się raka odbytu. Pisze, że rak odbytu często przeżuca się na wątrobę. Czy w takim przypadku te...
    • ok. rok temu stwierdzono u mnie hashi - przeciwciała 1300 , niskie ft4, początkowo eutyrox 25 , obecnie 37,5 , przy TSH 1,1 w dzień czuję się prawie dobrze natomiast w nocy koszmar mogę spać tylko na wznak , gdy przekręcam się na bok po chwili mam kołatanie serca, drżenie w klatce piersiowej, ogólna słabość mięśni i całego organizmu a po pewnym czasie też biegunka poradźcie proszę co o tym myślicie -dodam echo , EKG , próba wysiłkowa serca w normie, dodam też że bardzo dużo ważę
    • Cześć Dziewczyny Przejrzałam Wasze forum i forum Choroby Tarczycy, i dzięki temu już wiem, że pomimo wyników w "normach" przy modelowych objawach uciążliwej niedoczynności (pomimo dwu rzeczy-chudość i biegunki) + przemyślenie niektórych objawów u mojej mamy powinnam naciskać na lekarza o dalsze badania. Bardzo bym prosiła o jakiś trop, co może znaczyć jednoczesny podwyższony poziom THS i FT3? THS 1,78 (0,4-4,0) FT4 1,4 (0.8-1,9) FT3 4,08 (1,5-4,1)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się