Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      blokada

blokada

(10 wyników)
    • Witam, Czy ktoś może zdecydował się na proponowaną m.in. w W-wie przez dr Obersztyna blokadę układu współczulnego - jest to seria zastrzyków ze sterydów w okolicy zwoju szyjnego górnego? Słyszałam, że to pomaga i w migrenie, i w bólach napięciowych. Kuracja jednak jest dość droga (1500 zł), a o tej nowej metodzie właściwie brak informacji. Będę wdzięczna za pomoc. Olga
    • Ostatnio w telewizji był program na temat leczenia migreny metodą blokady układu współczulnego ( seria zastrzyków w okolicy zwoju szyjnego górnego). Mam prosbę do Was czy ktoś przeszedł ten rodzaj leczenia. Jakie są rezultaty. Gdzie w Polsce poza Warszawą leczy się tą metodą.Jaka jest cena.
    • Przyznam się Wam, że mam coraz mniej siły do walki z migreną. Ostatnie 7 dni były koszmarne ... ból nie do zniesienia, mdłości, wstręt do jedzenia (utrata wagi o 3 kg), praktycznie codziennie imigran. I to okropne poczucie bezsilności. Coraz częściej myślę o blokadzie układu współczulnego, o której ostatnio czytałam (seria zastrzyków w okolicy zwoju szyjnego górnego, które pozwalają - podobno - często na długotrwałą lub całkowitą likwidację bólów migrenowych). Tylko czy to naprawd...
    • Czy ktoś z Was słyszał o tej metodzie leczenia migreny? Ja ostatnio trafilam na informację o niej od jednego z kilkunastu lekarzy w Polsce, którzy tę metodę stosują. Polega na iniekcjach (5-10 zastrzyków) w okolice splotów szyjnych. W najlepszym wypadku podobno całkowicie likwiduje migreny na okres kilku - kilkunastu lat. W najgorszym - zdecydowanie zmniejsza częstotliwość i nasilenie ataków. Niedługo jadę na konsultację do tego lekarza - musze w tym celu przejechać 200 km, ale zr...
    • Co możecie powiedzieć na tamat blokady,która polega na wykonaniu serii zastrzyków w okolice zwoju szyjnego górnego (część układu współczulnego nerwowego)? Czy nie jest za bardzo ryzykowna?
    • Witam ponownie! Dziś w tv słyszałam o zastrzykach w szyję przeciwko migrenie.Pan doktor twierdził,że pomagają na kilka miesięcy.Nie są to zastrzyki typowe od bólu tylko jakaś blokada w szyję. Czy wie ktoś co to jest
    • Wczoraj byłam w Poradni leczenia bólu ze zdjęciem rtg kręgosłupa szyjnego. Diagnoza: zniesienie lordozy szyjnej z objawami niestabilności kręgów C5 i C6 i wyraźnym zmnieszeniem krążka pomiędzy nimi i pomiędzy C4 i C5. Pani doktor powiedziała, że to może być przyczyna moich migren. Kazała iść do neurologa, a sama dała mi jakąś blokadę (2 zastrzyki w potylicę. Dostałam też proch uspokajające i rozluźniające. Czy ktoś z Was miał taką blokadę i czy pomogło? Pozdrowienia Kajteczek
    • To znów ja, a że jestem nowa i nieuświadomiona w wielu sprawach związanych z migreną wszystko mnie interesuje.. Znalazłam taką notatkę :"Można spróbować leczenia preparatami z grupy tryptanów, które często skutecznie przerywają napady bólu migrenowego. Proponowałbym terapię polegającą na likwidowaniu bólu przez blokady częsci układu wegetatywnego. Serię zastrzyków uzupełniam czasami zabiegami psychoterapeutycznymi, które pozwalaja radzić sobie z trudami codzienności. Sposoby te pr...
    • No wiec napisalam do Medki z prosba o zajrzenie na nasze forum.. Medka powiedziala ze my juz dosyc wiemy: "prawie tle co lekarze".. :) ale ja wiem ze nie calkiem.. tak wiec postanowilam zalozyc watek z pytaniami do Medki.. Gdybys byla tak mila, Medko... ja mam taki - jak by byla "blokada ukladu wspolczulnego po angielsku, a basilar migraine po polsku? i hemiphlegic (sp?) ? Serdecznie witam tutaj Medke, Venus
    • Rozumiem wszystkich, którzy pisza o migrenie bo sama cierpiałam na nia ponad 10 lat i bóle miałam potworne. Doszło do tego, że nie mogłam chodzic do pracy bo nie mogłam się wyprostować. Jakims cudem znalazłam lekarza, neurologa, ktory stosuje dość niekonwencjonalną metode leczenia, mianowicie blokadę układu współczulnego. 10 zastrzyków w szyje po których migrena znika, a jeśli juz pojawi się ból to jest znaaacznie rzadziej i smiesznie lekki w porownianiu do kiedyś. Zastrzyki skońc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się