-
mieszka zagranica..sytuacja wyglada juz na dosc krytyczna..zona i dzieci odeszli, pracodawca nie chce juz mu dawac po raz kolejny szansy, bo po co jak i tak zaraz znowu nie przyjdzie do pracy..podobno jest juz bezdomny- tak pisze w smsach. Dostajemy zarowno ja jak i rodzenstwo mnostwo smsow od niego, w ktorych nam grozi, pisze, ze sie zabije, ze jest bezdomny,-.-z tego co wiem dostaje zasilek dla bezrobotnych..nik z nas juz pieniedzy nie chce wysylac, bo on je tylko przepija..
3 lata temu mi...
-
„Przeszłam terapię, to wiem, co mówię.” – powiedziała mi dzisiaj żona (trzeźwiejąca alkoholiczka- nie pije od czterech lat.) Słowa te padły z jej ust w trakcie dyskusji n/t mojego brata alkoholika, któremu staram się jakoś pomóc. Brat jest alkoholikiem, też przeszedł terapię ale niestety wrócił do nałogu i ma cykliczne ciągi. Zdaniem mojej żony, jeżeli chcę mu pomóc, to powinienem ponownie go wysłać na terapię (nawet wykorzystując przymus prawny.) A teraz do rzeczy. Moja żon...
-
Mój brat (22l) od ok 2,3 lat ma problem z alkoholem. Pije trzy dni, potem kolejne trzy dochodzi do siebie, potem tydzień, dwa spokój-pracuje, zarabia i znów to samo.
Najgorsze jest to, ze pracuje w firmie u mojego ojca (jak pracuje, to za dwóch-w tym co robi jest mistrzem), jakies pół roku temu tata go zwolnił, no i własciwie teraz wyglada to tak, że pracuje kiedy nie pije (na czarno) i generalnie wszystko co zarobi przepija.
Ja mam juz tego dość - czuję, że ojciec jest od niego uzalezn...