brak apetytu

(7 wyników)
  • Chyba problem z niejadkiem zaczyna mnie przerastać.. Córa jest od ponad dwóch lat CIĄGLE na 1/2 furaginy ( refluks III stopień ) Nasza pani dr. ( Ossowicz, Wrocław ) powiedziała, że skoro nie ma zakażeń to nie zmieniamy leku. Faktycznie, mając III stopień córa miała tylko jedno zakażenie w weiku 4,5 m-ca. Dziś kobitka ma już 2,5 roku i - odpukać - nie ma zakażeń. Ale ja mam problem z brakiem apetytu. Wczoraj rozpłakałam sięz bezsilności gdyz sprawa jest dla mnie naprawdę stresując...
  • Nie wiem, czy to możliwe, ale mam wrażenie, że Furagina totalnie odbiera apetyt mojej Małej. Kiedy jej nie bierze - je i to całkiem ładnie. Zaczyna brać - koniec jedzenia. Zauważyłyście coś takiego u swoich dzieci?
  • Dziewczyny! Pisałam już o braku apetytu u mojej córki, zaczęla wlasnie 13 tydzien i od poczatku jest karmiona butelka.Urodzila sie z poszerzeniem ukm w lewej nerce/ w ciązy byly obie poszerzone/.Bylysmy u DR Czyża, który nie zalecil wykonania cystografi, jedynie usg gdy skonczy 3 msc-e, Basia od miesiąca je duzo mniej niz wczesniej. Badania moczu ma dobre/zarowno ogolne jak i posiew/,probowalam juz wszystkiego: zmiana mleka, smoczkow,wiecej spacerow,zabawy i nic.Zrobimy jeszcze...
  • Napiszcie jakie Wasze dzieci miały objawy ZUM. Może przyda się tym, którzy zaglądają na tę strone po raz pierwszy. Zacznę ja: u nas zaczęło się dość późno. Po skończeniu 2 lat zaczeło się narzekanie po zrobieniu siusiu. Ala siusiała już na nocniczek. Doszło zaczerwienienie wokół ujścia cewki. Poza tym mała ma słaby apetyt i jest jak to pani doktor określiła szczuplaczkiem.
  • Czy organizm dziecka (8 m-cy) moze sam zwalczyc niewielkie zakarzenie tzn np w posiewie 10^3, jesli byla tez temp. i troszke mniejszy apetyt. czy raczej bez lekarstwa sie nie obejdzie. Jak to jest u Was, jesli wystapi temp. i nie ma innych objawow np przeziebienia typu katar kaszel, to robicie od razu badanie moczu? No a jesli wystapi temp, brak apetytu , marudzenie , posiew 10^3 coli - to koniecznie trzeba podac lek na ktory jest wrazliwy , czy mozna cos innego zastasowac , ze...
  • Witajcie ! Dziewczyny w temacie zakażeń dróg moczowych i objawów jestem zupełnym laikiem więc Was proszę o pomoc :) Moja Asia ma dwa i pół roku , od zawsze jest dzieckiem słabo jedzącym i słabo przybierającym na wadze . Wykonaliśmy wiel badań , które nic kompletnie nie wykazały . Ostatnio moja pani doktor zaproponowała mi jeszcze jedną serię badań , m. in. UCM . Czy jest sens robienia tego badania gdy wszystkie badania moczu wychodzą ok. , mała nigdy nie miała ZUM , w moczu ni...
  • Jestem pi raz pierwszy na forum aktywnie, chociaż wcześniej już przegladałam różne informacje. Jestem załamana. W 4 m-cu u mojego synka wykryto ZUM - jedyny objaw brak apetytu. Zaczęło się leczenie. Po pierwszym USG poszliśmy do nefrologa. Leczyliśmy bactrimem. Wyniki wychodziły OK. Zrobiliśmy drugie USG i tez wszystko było w porządku. Jednak pani nefrolog zdecydowała sie na cystografię - wynik w porządku, brak refluksu i zalegania moczu. Odstawilismy lek. Po miesiącu zro...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się