zielony_smok 24.04.05, 20:19 Nie wiem, czy to możliwe, ale mam wrażenie, że Furagina totalnie odbiera apetyt mojej Małej. Kiedy jej nie bierze - je i to całkiem ładnie. Zaczyna brać - koniec jedzenia. Zauważyłyście coś takiego u swoich dzieci? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joan76 Re: Furagina a brak apetytu 24.04.05, 20:29 Mój synek reagował podobnie; przy antybiotyku jadł nieźle, a jak wchodziliśmy na furagin to myślałam, że Go rozszarpię z bezsilności. Nie jadł i kropka. Dopiero po kolejnej kuracji dotarło do mnie, że to przez ten lek. Wyłam przy butelce razem z nim. "Na szczęście" teraz je wspaniale, przynajmniej w naszych oczach. Nawet przed chwilą karmiąc małego powiedziałam do męża: popatrz, znowu jest na leku, a je jakby wszystko było ok (jest na małej dawce Bactrimu). Życzę byście wytrzymały i nie padły z głodu! Pozdrawiamy, Asia i Marcel Odpowiedz Link
grazka8 Re: Furagina a brak apetytu 24.04.05, 21:37 Niestety,ale to prawda furagina,bactrim czy urotrim odbiera naszym dzieciom apetyt i to niestety jest problem,ale nie jesteście sami z nim Odpowiedz Link
milenawenda Re: Furagina a brak apetytu 25.04.05, 08:51 Dopiero dziś dzięki koleżance trafiłam na to forum. Bardzo się cieszę, bo zwróciliście mi uwagę na wiele rzeczy, jak właśnie na przykład brak apetytu po furaginie Moja córeczka za dwa dni skończy 8 miesięcy. Odkąd skończyła miesiąc jest na furaginie. Jest drobniutka i teraz kojarzę to z braniem leku. Zanim zaczęła je brać przybierała bardzo łądnie. W ciągu półtora tygodnia potrafiła przybrać 800 g! A teraz....waży tylko 7200 a każde karmienie to dramat Jak sobie radzicie z waszymi niejadkami?? Odpowiedz Link
grazka8 Re: Furagina a brak apetytu 25.04.05, 16:19 Cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość jest gdzieś wątek o jedzeniu naszych dzieci.Zapraszam do poczytania.Ja już przerabiam to 2 latka apetyt raz je a raz nie. Odpowiedz Link
mamamiriam Re: Furagina a brak apetytu 25.04.05, 19:59 Martwię się, bo dziś po kontroli u pediatry okazało się, że mała w ciągu miesiąca przybrała tylko 115 g Bakteii nie ma, bo robiliśmy posiew. Mieści się jeszcze w 10 centylu i niby tragicznie nie jest ale... Odpowiedz Link
grazka8 Re: Furagina a brak apetytu 25.04.05, 20:12 Liczy się że nie miała spadku z wagi będzie dobrze nie martw się może to chwilowe. Odpowiedz Link
maniakow Re: Furagina a brak apetytu 26.04.05, 10:41 Faktycznie po Furaginie dziecko może nie mieć apetytu . Jeśli tylko tu jest "problem" to nie masz się czym martwić, gorzej jeśli do tego dochodzą bóle brzucha (nie do zniesienia). Moja córcia tak miała i trzeba było zmienić lek, na szczęście Urotrim się przyjął - a apetyt przy nim ma rewelacyjny (je za dwóch - urodziła się z wagą 2650 a na rok miała 10 kg). Przy Furaginie spadła z siatki centylowej na 5 centyl, teraz nadrobiła tak, że jest na 50 centylu )). Pozdrawiam. Odpowiedz Link
aniawroclaw1 Re: Furagina a brak apetytu 27.04.05, 08:34 Brak apetytu u mojej córki przerabiam już kilka miesięcy.Właściwie od jesieni. Amela ma 2 latka, 96 cm i 12,5 kg. Oczywiście lekarz mówi, ze skoro są dobre wyniki bada to nie mam się czym martwić. Jednak orientuję się na tyle, że morfologia może wyjść dobra gdyż organizm czerpie, tzw. zapasy z organizmu. Nie ukrywam, ze karmienie Ameli to koszmar. Mam nadzieję, że to jej przejdzie :- ) A może są tu jakieś doświadczone mamy, które podają Furagin - a po okresie zmnijeszonego apetytu wszystko wróciło do normy ? Byoby to dla mnie b. pocieszające ( nie wyobrażam sobie, żeby Amela poszła do żłobka lub przedszkola. Pewnie cały dzień byłaby bez jedzenia....) Dodam, że Amelka jest na Furaginie bez przerwy prawie dwa lata. Apetyt przestała mieć w w wieku ok. 1,5 roku Odpowiedz Link
madziulec Re: Furagina a brak apetytu 27.04.05, 08:53 Myszol ma apetycik niezgorszy )))) Nie wiem,a le nie zauwazylam u niego tego typu problemow... Odpowiedz Link
madziulaw Re: Furagina a brak apetytu 27.04.05, 10:10 Mnie z kolei wydaje się, że Mikołaj po furaginie lepiej je. Zawsze lubił jeść, ale ostatnio ma b. dobry apetyt. Pewnie zależy od dziecka i jak przyjmuje ten lek, bo to różnie bywa. Apetyt spada, kiedy ząbkuje, ale juz umiem rozpoznawać te momenty. Jeśli nie jestem pewna skąd spadek apetytu ---to robię badania moczu oczywiście Ahoj Odpowiedz Link