brak okresu

(3 wyniki)
  • Mam 17 lat. W zeszłym roku w lutym zatrzymał mi się okres. Myślałam że powodem tego jest stres, ponieważ byłam wtedy zdrowa. W maju zaczęłam sie odchudzać i wpadłam w anoreksję. Teraz róciłam juz do wagi z przed choroby przy której miałam okres. Niestety nie mam go już 15 miesięcy. Co mam zrobić? Czy ginekolog może zapisac mi jakieś tabletki? Czy u was po chorobie okres sam wrócił?
  • Dziewczyny, czy to w ogóle możliwe? Mam normalną wagę (55 kg / 165 cm) i nie mam okresu. Ostatnio wróciłam nawet do antykoncepcji, żeby okres się pojawił, ale boję się, że jeżeli znowu przestanę łykać pigułki to i okres zaniknie. Do tej pory myślałama, że jest to problem tylko i wyłącznie osób z niedowagą, albo z ogromną otyłośćą! Czy któraś z was orientuje się dlaczego orgaznizm tak reaguje w bulimi? Zupełnie mnie to zaskoczyło :(
  • Od lutego nie mam okresu.... i nie jestem bynajmniej w ciazy....( chyba, zem wiatropylna....) Nigdy nie bylam w podobnej sytuacji.... Nie wiem, co robic.... Jak widac.....stresy ostatnich miesiecy, polaczone z bulimia anorektyczna zrobily swoje.... Co zrobic, by przywrocic mojemu oraganizmowi prawidlowy rytm....? Blagam, pomozcie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się