Dodaj do ulubionych

Brak okresu

27.05.07, 17:02
Mam 17 lat. W zeszłym roku w lutym zatrzymał mi się okres. Myślałam że
powodem tego jest stres, ponieważ byłam wtedy zdrowa. W maju zaczęłam sie
odchudzać i wpadłam w anoreksję. Teraz róciłam juz do wagi z przed choroby
przy której miałam okres. Niestety nie mam go już 15 miesięcy. Co mam zrobić?
Czy ginekolog może zapisac mi jakieś tabletki?
Czy u was po chorobie okres sam wrócił?
Obserwuj wątek
    • sewi3 Re: Brak okresu 28.05.07, 21:47
      Ja takze nie mam okresu,juz od 8 miesiecy ale ja nadal uwazam na to co jem. NIe
      jestem do konca przekonana o mojej chorobie.To prawda, mialam taki okres ze
      zwracalam kazdy posilek ale to trwalo jakies dwa tygodnie, na razie jest dobrze
      nie zwracam juz od 3 dni<to byl tylko jeden posilek>NAwet nie mysle o tym zbyt
      czesto.MOja mama wie o tym ze nie mam okresu i wyslyla mnie do ginekologa ale ja
      chyba nie jestem na to gotowa, szczerze mi to wcale jak na razie nie
      przeszkadza, nic mnie nie boli,moge w kazdej chwili isc na basen i wogole.Teraz
      widze same pozytywy ale co bedzie jak bede chciala miec dziecie? TEGo nie wiem.
      • betka262 Re: Brak okresu 28.05.07, 22:51
        Oj, dziewczyny,,,,ale już do ginekologa. Marsz. Ja miałam bulimię, okresu brak
        i co ....teraz się leczę żeby zajśc w ciąże. Nie wiecie nawet ile mnie to
        kosztuje. NIe tylko kasy ale i nerwów, zdrowia,....
        Marsz do lekarza - póki młode jesteście....Ale mi to biegiem. :)
        • nala007 Re: Brak okresu 28.05.07, 23:48
          ja nie mialam 3 lata dokladnie, ale wrocil samoistnie jak przytylam przy
          kompulsach...:/ tez mi to przyznam szczerze bardzo pasowalo, nie bylam nawet
          bardzo chuda, ale u mnie sie zatrzmuje juz jak zejde ponizej 50 na 163 cm...no
          i teraz znow mam nadzieje ze sie zatrzyma jak sie pozbieram z jedzeniem...
          no ale ja ciazy nie planuje :)))))))
    • cialo5 Re: Brak okresu 05.06.07, 15:33
      Chorowałam na anoreksję.Przez 3 lata. Nie miałam miesiączki przez 2 a moze
      więcej lat. Gdy doszłam do wagi czyli do 50 kg sama przyszła. Nie musiałam brać
      żadnych tabletek. Nadal jednak mogę ją stracić bo się odchudzam. Jem mało. Na
      razie jest. Anoreksja jest dla mnie najlepszą przyjaciółką. Nie wiem czemu.
      Cześć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka