Dodaj do ulubionych

wydęty brzuch

07.10.10, 19:53
witam,mam ogromny problem,którym jest mój brzuch.Wyglądam jakbym była w 5 miesiącu ciąży a nie jestem,wiem a raczej tak mi się wydaje ponieważ dostaję regularnie okres.Dodam,że cwiczę,i raczej zdrowo się odżywiam ale w kibelku bywam dwa razy w tygodniu z grubszą sprawą,wystarczy,że zjem co kolwiek nawet napiję się wody i już się czuję jak bym zjadła konia z kopytami.Zupełnie nie wiem co to może znaczyc,może któraś zwas coś wie na ten temat.Nie ukrywa,że bardzo się martwię.
Obserwuj wątek
    • em.haa Re: wydęty brzuch 07.10.10, 20:44
      Też tak miałam, w autobusie mi miejsca ustępowali a ja tylko po obiedzie byłam.
      Nie wiem czemu tak miałam, nie zadałam sobie trudu żeby się dowiedzieć, a teraz już mi wszystko jedno smile
    • kasiak37 Re: wydęty brzuch 07.10.10, 23:16
      no jak chodzisz z grubasz sprawa dwa razy w tyg to sie nie dziwie ze masz wzdety brzuchsmile.Zrob cos ze swoja dieta,wiecej plynow,naturalne wspomagacze albo wybierz sie do lekarza.Twoje zdziwienie jest dla mnie dziwnewink
      • Gość: wera Re: wydęty brzuch IP: *.dip.t-dialin.net 08.10.10, 15:23
        Masz po prostu problemy z wyproznianiem sie, jak sama napisalas, wiec rob cos!!! Jesc suszone sliwki i pic kompot z suszonych sliwek...popedzi cie tak, ze ho,ho. To stary sprawdzony sposob. Kiedys na zachodzie kobiety w szpitalu - po porodzie dostawaly do picia kompot z suszonych sliwek, aby mogly sie latwo zalatwic. Jedzenie kiwi rano na sniadanie tez pomaga. Sa srodki w aptekach, jezeli ci nic nie pomoze....ale to jest odpowiedz na twoje pytanie. Jestes PELNA, wiec jak masz sie czuc i jak ma wygladac twoj brzuch?
    • nunia01 Re: wydęty brzuch 08.10.10, 18:43
      Dla świętego spokoju zrób USG trans-vaginalne. Lepiej sprawdzić czy to nie torbiel jakaś.
    • d.o.s.i.a Re: wydęty brzuch 08.10.10, 19:39
      Polecam wyciag z lupin czarnego orzecha. Rewelacyjnie dziala. Sliwki, kiwi i inne sie chowaja.
    • Gość: Ania Re: wydęty brzuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 20:36
      Witam
      Również mam ten sam problem, mój brzuch jest wydęty nawet rano, gdy jestem głodna jak wilk sad . Nie mam pojęcia co jest przyczyną, odżywiam się raczej zdrowo, mam szczupłą sylwetkę (54 kg, 167 cm). Wypróżniam się 5 - 6 razy w tygodniu...Badanie usg (robione co prawda z innego powodu) nic nie wykazało, u ginekologa byłam rok temu i wszystko było w porządki, ale muszę znów się wybrać na badania kontrolne.
      Czytałam, że należy ograniczyć węglowodany w diecie, ale na mnie to nie działa sad. Może Tobie pomoże.
      • Gość: monia Re: wydęty brzuch IP: 77.236.26.* 10.11.10, 14:12
        Jeśli chcecie się "przeczyścić" to polecam mój sposób. Zaznaczam, że nie jest on zdrowym nawykiem i nie powinno się tak robić, ale ja również miałam problem z wypróżnianiem i musiałam po prostu znaleść jakiś sposób aby regularnie odwiedzać kibelek. A więc odrazu po przebudzeniu piję kawę z odrobiną mleka i do tego palę papierosa. Efekt murowany wink
      • aaaniula Re: wydęty brzuch 10.11.10, 14:20
        myślę, że może to być wina nieregularnych wypróżnień. Jednak ja miałam podobny problem i kupiłam szczepy bakterii- takich, które bierze się przy antybiotykoterapii. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a może będzie lepiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka