budowa

(171 wyników)
  • Zamierzam postawić swój dom właśnie w Łomiankach. Niestety nie mam tu znajomych i mam nadzieję, że mi ktoś podpowie i poleci gdzie szukać dobrego kierownika budowy? Szukam KB który będzie mnie wspierał w czasie budowy, podpowie i faktycznie zagląda na plac i jak trzeba to postawi do pionu ekipę budowlaną. Z góry dziękuję Przyszły mieszkaniec:)
  • Wysłychałem na lomianki.info nagrania z dyskusji na temat orgaanizacji ruchu w czasie budowy węzła kolejowa/brukowa. Mam takie wnioski. - inzynierowie z firmy projektującej (sympatyczni i pełni dobrej woli) przyszli na spotkanie, jakby nikt ich wcześniej nie informował o specyfice łomianek, np. o tym, że musi być komunikacja Dąbrowy z Łomiankami, bo w po stronie Dąbrowy nie ma szkół, urzędów, aptek, sklepów, kanalizacji (więc szambiarki muszą jeździć) itp. W związku z tym zaprojektowali jedy...
  • Ponieważ w paru miejscach na forum czytałem o rzekomym obowiązku przyłączenia do budowanej kanalizacji spieszę z wyjaśnieniem a raczej tym co znalazłem w sieci. Na forum Muratora prawnik jasno pisze, że obowiązek mają ci, którzy zaczęli budowę wtedy, kiedy kanalizacja jest już wykonana i istnieje możliwość przyłączenia. Jeżeli kanalizację zbudowano PO odbiorze domu wraz z szambem NIE MA OBOWIĄZKU przyłączania się. Cytuję: "Oznacza to, że obowiązek przyłączenia dotyczy nowych lub modernizowa...
  • Czy prawdą jest/cnz/, że wicek deweloper wstrzymał na następne parę lat ,wydawanie pozwoleń na budowę? Jeżeli jest to prawdą , będzie miał problem, wynikający z poparcia podczas zapowiadającej się na następne parę miesięcy rozpierduchy w gminie. Mało kto poprze jego i dwóch kolegów Krysteckiego i Rusieckiego. Wtedy bez własnego zaplecza -witaj komisarzu , żegnaj lukratywne stanowisko. Cóż brak podstawowego instynktu samozachowawcz...
  • Co w sprawie dziur,które powstają przy budowie ronsona w ulicy Wiślanej zrobi powiat i gmina? Obecnie gigantyczne ciężarówki wożą tony piasku i niszczą ulicę Wiślaną
  • Gdzie zgłosić, że facet zaczął budowę bez pozwolenia na budowę?
  • Na stronie ZWiK ukazała się informacja z datą 25 pażdziernika 2011 r o unieważnienu postępowania na " Budowę sieci wodociągowej i kanalizacyjnej w ulicy Baonu Zośka w Łomiankach"ZWik uprzejmie zawiadamia, iż w związku wystąpieniem istotnej zmiany okoliczności powodującej, że prowadzenia postępowania w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 4 845 000 euro pn." Budowa sieci wodociągowej i kanalizacyjnej w ulicy Baonu Zośka oznaczenie postępowania: i wykonanie zamówienia nie l...
  • znajduje się pod tym linkiem: www.auchanlomianki.pl/fotorelacje/2352 a mapa galerii pod tym linkiem: www.auchanlomianki.pl/multimedia/mapa-galerii Pozdrawiam:)
  • Przy jeziorku Kiełpińskim powstaje wielka budowla wielokondygnacyjna przy lub na terenie rezerwatu przyrody- jezioro Kiełpińskie z podziemnymi kondygnacjami...na kondygnacjach podziemnych to będą mieli permanentnie wodę czyli piękny basen heheh . CIEKAWE jakim cudem dostali na takiego wielkiego molocha w bezpośrednim sąsiedztwie rezerwatu przyrody decyzję o warunkach zabudowy...zdaje się,że to teren kościelny i budowa kościelna.... Nie tylko wydane warunki zabudowy dla bloków gallmarowi budz...
  • - było rozważane jeszcze przez poprzednią ekipę rządową. Obecna podchwyciła i rozszerzyła ten projekt. Proszę zobaczyć: www.gazetaprawna.pl/? action=showNews&dok=2130.218.0.39.5.1.0.1.htm www.egospodarka.pl/28497,Pozwolenia-na-budowe-nie-beda-wymagane,1,11,1.html www.openkontakt.com/pl/forum/?dzial=bud&wid=3082 (pod tym linkiem jest też ciekawa dyskusja) Jak z tego wynika, pozwolenia zniknęłyby już od przyszłego roku. Jednak podkreśla się, że budowanie musi być zgodne ...
  • Auchan - czy kiedyś wystartują z budową? Czy ktoś z forumowiczów wie cokolwiek na temat rozpoczęcia budowy?
  • Czy NOWE władze gminy badają ten skandal? - Czy Burmistrz ustalił KTO i na jakiej podstawie prawnej wydał skandaliczne warunki zabudowy dla gallmaru? - Czy władze gminy badają możliwość złożenia zażalenia na decyzję na budowę w WSA? Co się z tą sprawą dzieje Panowie włodarze naszej gminy i miasteczka naszego..!!! DO DZIEŁA!!!
  • przy swiatłach po lewj stronie jadąc z Warszawy? Przy ul. Brukowej. Czy tu budują, czy przerwali budowę ? Widac tylko pryzmy ziemii pod drutami .
  • Jak ktoś się buduej to powinien się orientować czy go na to stać. Przy Warszawskiej stoją dwie paskudne budowle (jedna z szarych pustaków, druga z cegły bez okien), przy czym na jednej, w stanie surowym, jest napis do wynajęcia. jak ktoś może wynająć stan surowy, co tam ma niby robić? Budowy są porzucone od wielu miesięcy. Władze miasta powiny zobowiązać dziadowskich inwestorów do - albo dokończenia budów, albo ich wyburzenia i doprowadzenia terenu do stanu poprzedniego i zasiania...
  • na Bielanach Młocin, 2. Decyzja o przebiegu drogi ekspresowej (S-7) przez teren dzielnicy, 3. modernizacja trasy Armii Krajowej jako drogi ekspresowej, 4. Budowa Mostu Północnego a tym samym połączenia drogowo- tramwajowego całej północno-wschodniej i północno-zachodniej strony Warszawy. 5. Planowana zabudowa rejonu ulicy Żeromskiego i Marymonckiej tzw. „serek bielański”. Już tylko te czynniki powodują widoczny wzrost zainteresowania dzielnicą Bielany przez deve...
  • Czy coś na temat konfliktu ekologów z budową lotniska jest wam wiadome? Wpisujcie opinie - otwieram dyskusje na ten temat
  • [b]Zwężą Wisłostradę. Przygotuj się na utrudnienia[/b] Pierwsze utrudnienia w związku z budową mostu Północnego. W nocy z wtorku na środę zwężona zostanie Wisłostrada. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6917731,Zweza_Wislostrade__Przygotuj_sie_na_utrudnienia.html
  • Czy jest możliwe by jedna z firm działających na terenie Łomianek mogła zablokować przebudowę skrzyżowania Brukowej z Kolejową i to nie zależnie czy projekt jest dobry czy zły. Chciałbym tylko temu Panu przypomnieć, że mieszkańcy Łomianek nie są zupełnie bezbronni wobec jego gróźb. Można jego firmę zablokować, pisać o niej złe opinie, nasyłać kontrole itp itd... Dla przykładu firma www.pol-oil.com.pl/ ma swoją opinię forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=57893465
  • Witam, czy ktoś z forumowiczów wie czy i ewentualnie kiedy zamkną przejazd w związku z budową ronda Warszawska / Brukowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się