budowa

(90 wyników)
  • W ciągu trzech lat zostaną przebudowane dwie ulice: Św. Wincentego od węzła"Żaba" do Głębockiej oraz Strażacka od ZUSOK`u do Chełmżyńskiej wraz ze skrzyżowaniem, dzięki czemu znacznie poprawi sie komunikacja na Targówku i w Rembertowie. Przed końcem października poznamy oferty biur projektowych, które będą chciały sporządzić projekty architektoniczne przebudowy tych arterii. W ciągu trzech lat zostaną przebudowane dwie ulice: Św. Wincentego od węzła"Żaba" do Głębockiej oraz Strażacka ...
  • RSM Praga zaczyna budowę dwóch bloków wciśniętych między już istniejące, a ulice. Prawie przy budowie znajdzie się pomnik więzionych, pomordowanych i pogrzebanych w tym miejscu więźniów politycznych. Ich ciał nigdy nie ekshumowano, czyli w sumie mozna powiedzieć, że ludzie zamieszkają na grobach. Nie dramatyzuję, ale czy budowlańcy są świadomi, co mogą znaleźć w ziemi? Współczuję też mieszkańcom Namysłowskiej 6 i 6A, stracą dostęp do światła, a wartość ich mieszkań znacznie się obniży.
  • W dzisiejszej GW, Stolecznej, jest ogloszenie MPWiK o wykupie nieruchomosci znajdujacych sie do 300 m od Czajki. To znaczy ze budowa spalarni jest juz przesądzona? Artykuły jakoby Kaczynski wstrzymywal sie z podpisaniem bo wybory, strata glosow itd. to chyba nieprawda. Mam wrazenie ze wszystko jest juz przesadzone. A najbardziej mnie wkurza, ze ludzie nie odrozniaja rozbudowy Czajki od budowy spalarni. A najwiecej maja do powiedzenia Ci, ktorzy na Bialolece nie mieszkaja. Typowo p...
  • Ostatnio zawitałem do Obi przy Radzymińskiej. Zauważyłem, że wszystkie drzewa pomiędzy Obi a rurami zostały wycięte. Czyżby to była oznaka rozpoczynania budowy Nowo-Trockiej? Spodziewałem się że zaczną od Gilarskiej, ale jak widać budują raz z tej, raz z tamtej. (Budowlana i Rzeczna)
  • [sonda=Czy jesteś za budową Trasy Tysiąclecia wg aktualnego projektu ?] [*]TAK [*]NIE [/sonda]
  • We wczorajszym dodatku Dom przeczytałem wywiad z nową panią syndyk SM Kwadrat (nieukończone osiedla w Kobiałce) i PIB War-Invest (puste pole na Kondratowicza i "Malbork" na Rembielińskiej). Otóż jeśli PKO BP S.A. wyrazi zgodę na otworzenie rachunków powierniczych pechowym, niedoszłym lokatorom ww. inwestycji wówczas zostaną one dokończone. Należy mieć nadzieję, że bank zadziała w dobrej intencji, pani syndyk pozostanie nadal pełna werwy w działaniu, a lokatorzy obdarzą ją i bank ...
  • Czy ktoś wie czemu tak rozbabrali teren przy Auchan? Ropy szukają czy może jakąś arterię boczną robią? Rozgrzebane już kilka dni...?
  • Obserwuję co dzień te dwa niedokończone bloki, czyżby Edbud miał problemy finansowe?
  • Od syndyka masy upadłościowej SM Targówek budowę kupiła dość znana firma developerska Dolcan. Prace ruszą w II kwartale obecnego roku.
  • Oto Polska właśnie. Po co zmieniać Szmulki, skoro ludziom tam dobrze. Policja rzadko zagląda, obcy też - swojsko i byle jak.
  • Ilekroć jadę tramwajem - liczę robotników. Dzisiaj byłem w szoku, aż 9 sztuk. Czy można jeszcze wolniej budować 450 metrów jezdni?
  • Nowe mieszkania sprzedają się tak wolno, że Dom Development, jeden z największych polskich deweloperów, postanowił opóźnić realizację 11 swoich planowanych osiedli. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33209,5587606,Dom_Development_opoznia_budowe_11_osiedli.html
  • Budowa sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniu ulicy Św. Wincentego z ul. Kołową i ul. Obwodową wraz z przebudową ulicy Kołowej na odcinku ul. Św. Wincentego – ul. Gościeradowska (poszerzenie wlotu, zatoka autobusowa, wiata ) oraz przebudową, kolidującego z rozwiązaniem drogowym, uzbrojenia technicznego na dz. ew. nr: 15/5, 239, 229, 246, 1 w obrębie 4-10-08 oraz 35/1, 35/6, 35/7, 140/4, 150, 34/5, 34/2 w obrębie 4-10-04, na terenie Dzielnicy Targówek. um.warszawa.pl/v_syrenka/new...
  • Radzę zainteresowanym pójśc na to spotkanie miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4560185.html i w ogóle trzymać ręke na pulsie, bo wojewoda Sasin i działacze PiS z Łomianek forsują koncepcję przedłużenia Wisłostrady do Kazunia. Wymagałoby to chyba opracowania nowych koncepcji węzłów drogowych związanych z mostem pólnocnym, a więc kolejne rozpoczęcie całej procedury. W ubiegłym tygodniu odbył sie w Lomiankach wiec w tej sprawie, na którym wojewoda publicznie oświadczył, że decyzja...
  • okreslenie" warszawskie tempo" nabiera nowego znaczenia
  • Ile razy jadę 11 listopada w kierunku Żaby, to straszy mnie niedokończona budowa bodajże Budgimu (by SLD). Nie dość, że budynek nie jest wkomponowany w ulicę (o co aż się prosiło), to stoi i niszczeje. Wiecie coś na ten temat?
  • Coraz więcej takich mamy: - Estakady Trasy Toruńskiej, - Stacja paliwowa przy Trasie Toruńskiej, - Pasaż Bródnowski, - Budynek Budgrimu przy Lęborskiej, - Porzucona budowa apartamentów w b. Ogródku Jordanowskim przy Łomżyńskiej. - Porzucone fundamenty jakiegoś bloku mieszkalnego na Kobiałce. Jest jednak i obrazek pozytywny: - Ożywiła się budowa Vikinga (chyba III?). Szkoda, że tak późno, bo konstrukcje drewniane trzeba było oddać na drewno opałowe...
  • "ceny nie wzrosły zresztą o dużo - jedynie o 11 proc." Jesli to dla tego pana to nie duzo, to niech doplaci. Od kazdego mieszkania ma ok 5%, zalozmy ze mieszkanie bedzie kosztowac srednio 400 - 500 tys to ladne ok 20 tys od mieszkania. 11% to lekko liczac prawie 50 tys pln. Dla mnie to baaaardzo duzo.
  • Ogromny plac między Leśnej Polanki a Modlińską został ogrodzony aluminiową blachą, chyba to będzie jakieś osiedle?
  • Wielce kompetentna ekipa SPEC robi przyłącza do nawej inwestycji Tivoli Park przy ul Sw Wincentego. Najpierw wjechali cięzkim sprzętem na niedawno z orkiestrą i księdzem oddawany chodnik wraz ze ścieżką rowerową. Efekt? Na odcinku kilkuset metrów misternie ułozona powierzchnia z kostek Bauma po prostu zapadła się. Dalej ta śmierdząca / bo jak to nazwać / ekopa ryje po trawniku gdzie także niedawno nasAdzono drzewa i krzewy. Ryje to znaczy wjezdża aytami i dewastuje starannie przy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się