Forum Dom Developerzy: Wrocław
ZMIEŃ
      budowa

budowa

(128 wyników)
    • Cześć wszystkim. Może to temat bardziej lokalny, dotyczący Jelcza-Laskowic , ale jestem ciekaw co sądzicie o fakcie rozbudowy i modernizacji wałów przeciwpowodziowych w tym mieście, które ucierpiało podczas powodzi w 2010r. Dd tego czasu Jelcz całkiem dobrze się rozwija. Jest sporo ofert pracy , mniejsze koszty życia niż we Wrocławiu , Oławie czy Oleśnicy... Może to jakaś alternatywa dla regionu w dobie kryzysu??? Linki: jelczlaskowice.naszemiasto.pl/artykul/1563367,jelcz-laskowice-roz...
    • Witam! Obserwuję wasze pytania, wątpliwości co jakości, rzetelnosci itp, ale nikt nie pytał o to czy deweloper ma ubezpieczenie budynku w budowie (ryzyk budowlano montazowych). Przeciez jakby przyszła znowu powódź czy huragan i spowodował wysokie straty , to kto je pokryje a raczej skąd. Wydaje mi się że to istotne pytanie. pozdrawiam grzesiek stumpf centrum ubezpieczeń jaracza 73E 071/781-80-90 0695/21-21-21
    • Reszta to marża i ściema dewelopera. Dlaczego robimy z siebie frajerów? Sprawdźcie sami: kredytnadom.pl/aktualnosci/artykul/zobacz/koszty-budowy-mieszkan-mocno-spadly.html
    • Proponuję w przyszłym roku znaleźć i uhonorować tablicą (a co!) kilometrowy odcinek drogi bez dziury.
    • To hochsztaplerska firma "Mój Dom" miała wybudować drogę, mieli nawet pozwolenie na jej budowę wydaną przez Urząd Miejski. Przed zakupem mieszkania developer zapewnił mnie, że drogę wybuduje, aby uwiarygodnić swoje słowa przedstawił właśnie pozwolenie na jej budowę. To był warunek z którego "Mój Dom" się nie wywiązał. Zostałem oszukany. Ale dziwię się, że ktoś, kto wydał pozwolenie na budowę, dokonał odbioru bez drogi!. Mało tego, ta firma otrzymuje pozwolenia na kolejne budowy!Miasto n...
    • Skąd więc te ceny na poziomie 7 tys za metr??? kredytnadom.pl/aktualnosci/artykul/zobacz/koszty-budowy-mieszkan-mocno-spadly.html
    • Mam nie najlepszą informacją dla przyszłych mieszkańcóww budynku realizowanego przez firmę Comex przy ul. Sezamkowej we Wrocławiu. Wojewódzki Sąd Administracyjny wstrzymał wykonanie Decyzji Prezydenta Wrocławia o pozwoleniu na budowę. Znaczy się to, że budowlańcy powinni ( choć tego póki co nie robią ) przerwać wszystkie roboty, a comex powinien zamknąć budowę. Naprawdę współczuję przyszłym mieszkańcom w/w budynku.
    • Witam :) obecnych jak i przyszłych mieszkańców bloku na Kamila Stefki (budowa pierwotnie zlokalizowana na Maleczyńskich ) - ciekawią mnie refleksje na temat budowy, developpera. Kupiliśmy mieszkanie - szukamy sąsiadów :))
    • Odstąpię szeregówkę we Wrocławiu w budowie, zaniteresowanych proszę o kontakt januszp4@gazeta.pl
    • We wroclawskiej Wyborczej mozna przeczyta cciekawy tekst o mieszkania komunalnych - miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3407005.html Z podanych liczn wynika, ze koszt wybudowania mieszkania to srednio 90 tys zl. Cena udzialu w grunciepod mieszkaniem w bloku 4 pietrowym to jakies 150 zl za m2 mieszkania. Liczac, ze srednie mieszkanie to 2 pokoje, to marze developerw we Wroclawiu to obecnie ponad 100 proc. realnej wartosci mieszkania.
    • www.inwestycje.pl/nieruchomosci/ruszyly_prace_nad_budowa_pieciogwiazdkowego_hotelu_hilton_we_wroclawiu;17814;0.html Pierwszy pięciogwiazdkowy hotel we Wrocławiu. Miastu się taki hotel należy.
    • Witam !!! Są jakis firmy budowlane/Ekipe, ktory mozecie poleciec na budowe domu? Gdzie szukacie ? Mam dzialke poza-Wro i ktcalbym rozpoczac budowe. Bardzo wam dzienkuje za info. Pozdrawiam Forum ! :)
    • Jeśli ktoś chce mieszkać w dobrej dzielnicy, mieć apartament z dużym tarasem na dachu i osiedle nie zapchane budynkami na max, w cenie 6500 zł /mkw, warto się tym zainteresować. www.oltaszynska.wroc.pl
    • Witam, Jadę jutro podpisać umowę z Arc2, mam sporo wątpliwości co do zapisków jakie się w niej znajdują. Czy ktoś wie czy można negocjować zapisy? I co z tą wpłatą 15 tyś?? Czy nie wydaje Wam się za duża? Fajnie jakby odezwały się osoby które już mieszkają na tym osiedlu (chciałabym dowiedzieć się jak najwięcej o procedurze np. czy nie było problemów, ile się spóźnili z oddaniem itd.)jak również osoby które podpisały umowę na zakup mieszkań w IV etapie. Pozdrawiam-Promyczek:)
    • Wow aż dwóch dziennikarzy napisało tak wspaniały artykuł... trzeba było sobie jeszcze wziąść red. A. Saraczyńską do pomocy; ona pisze o sztuce,pokrzywach,nawet o misiu w zoo to na podwórkach pewnie też się zna....
    • witam! kto wie dla kogo buduje janbud na pretficza?
    • mwita Wróciłam dopiero z budowy Wypytałam Pania Opiekun o tą cała sytuacje pokazując zdjęcie zrobione wczoraj Prosze sobie wyobrazić ,że powiedziała że "Pan Jacek zajmuje sie ta sprawą" i w przyszłym tygodniu poznamy treść tych działań a ona sama o niczym nie wie , nie ma pojęcia Ale chciałam zobaczyc też garaz , więc musiałam poczekać aż Pani Opiekun przyjdzie z kluczami , w tym czasie przyszedł po klucz Pan który robi remont w bud.D u którego byłam wczoraj!!! Zaczął na mnie naska...
    • Witam serdecznie. Czy ktoś posiada informacje na temat inwestycji developera s.m. arka w obornikach śląskich - "domy przy pergoli"? Ładna lokalizacja, solidnie stawiany budynek, ciekawe warunki sprzedaży,tylko do diabła skąd ten potężny poślizg. I termin grudzień 2008, II - obecnie lansowany to marzec 2009. Mamy luty, a tam cieśle dopiero wymęczają więźbę na dachu. Można odnieść wrażenie, że na budowie za wiele się nie dzieje. Z takim zaangażowaniem i z takimi siłami przełom roku 2009/2...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się