Forum Dom Developerzy: Polska
ZMIEŃ
      budowa

budowa

(84 wyniki)
    • Panie Redaktorze, dostep do mieszkania dla obywatela o przecietnym, lub nieco nizszym poziomie zarobkow jest w Polsce prawie niemozliwy. Jesli do tego dodamy chaos w sluzbie zdrowia i opiece spolecznej /albo jej brak/, to powinien Pan sobie zdawac sprawe, ze do UE przyjeto Polske absolutnie na wyrost. I zamiast wywazac otwarte drzwi, to moze napisalby Pan, jak sobie z tymi problemami radzi zagranica? Dziedziczenie czynszowek nie jest skandaliczne, istnieje gdzie indziej rowniez, jesli dzi...
    • Sporadycznie wpisuje sie na roznego typu forach jednak tym razem nie wytrzymałem. Kupiłem mieszkanie w bloku C przy ul. Zdunów w Krakowie jednak z kazdym dniem rosną moje obawy czy to nie był najwiekszy moj zyciowy blad. Na budowie zamiast budowac to pracownicy opuszczają front robót. Oczywiscie zadałem sobie trud zeby porozmawiac z kierownikiem budowy jednak on powiedział jedynie ze schodzą z budowy i nie wie z jakiej przyczyny. Mam uzasadnione obawy, że chodzi o kłopoty Inwest...
    • Wygra ten kto zaoferuje mieszkania po przystępnych cenach. Deweloperzy straszą, że wstrzymają budowę mieszkań. Dla mnie to równoznaczne z ekonomicznym samobójstwem. Mi ich nie żal, mam świadomość, że powstaną nowe firmy, które zaczną działać w bardzo dobrych dla rozpoczynania działalności czasach kryzysu. Dlaczego dobrych - bo ziemia będzie tańsza, robocizna będzie tańsza i w efekcie cena metra kwadratowego będzie tańsza. Wykoszą tych którzy będą trzymać ceny po 8, 7 a nawet 6 z...
    • W końcu jest sznsa na to, że drogi nie tylko będą powstawać, ale ich budowa bedzie tańsza, przez ostatnie 2 lata procedury były tak powolne, że ceny surowców zdążyły w trakcie biurokratycznych procesów wzrosnąć o kilkadziesiąt procent i więcej. Szkoda, że dopiero teraz - poprzednia ekipa mogła to zrobić - tylko byli zajęc\i kopiowaniem teczek, fałszowaniem i kasowaniem oraz rozdawaniem pieniędzy zaprzyjaźnionym biznesmenom - jak inwestor Rydzyk inwestujący nasze podatki.
    • Szukam osób które zarezerwowały mieszkanko w SM Felin przy Dr. Męcz Majdanka w Lublinie. Razem można lepiej dopilnować wszystkich spraw i mieć coś do powiedzenie w spółdzielni :)
    • Pomysł dobry, tylko gdzie są plany zagospodarowania przestrzennego??? W polskich realiach można się spodziewać sytuacji, iż po wprowadzeniu nowych przepisów pozwolenia nie będą już wydawane, a jednoczenie brak planów będzie uniemożliwiał rozpoczęcie budowy. Może na początek zajmijmy się uchwaleniem planów, a potem pomyślimy o reszcie.
    • przejaw klasycznego "wylania dziecka z kąpielą" właściwa droga to po pierwsze ograniczenie swobody interpretacyjnej urzędnika i po drugie nałożenie rygoru czasowego na wydanie decyzji w końcu po trzecie precyzyjne, też z odpowiednio krótkimi terminami, określenie trybu odwoławczego tak aby całość procesu była ograniczona była czasowo do np max 6 miesięcy dodatkowo zastanowiłbym się nad sposobem sankcjonowania urzędników w przypadku błędnych decyzji z pełna świadomością iż nie jest to...
    • Witam, w Grójcu przy ul. Wiatracznej firma Tusk development zaczyna budowę segmentów (ma zacząć, bo nie ma jeszcze pozwolenia na budowę). W tej chwili są podpisywane umowy rezerwacyjne.zastanawiam się z mężem nad zakupem, ale... poczytałam trochę na temat firmy na forach i zaczynam się mocno zastanawiać. Dużo negatywów na ich temat przy oddaniu oraz przez podwyższenie ceny. Umowa rezerwacyjna też jest mocno kulawa, brak projektu umowy przedwstępnej. Szybkie tempo wpłat (2 pierwsze r...
    • znowu klocka stawiaja w tej okolicy. Juz ciezko przejechac rano Bora, a bylo tak milo i spokojnie... no, ale saska kiempa, to nie tarchomin ;)
    • Złodzieje z SLD łatwo nie ustąpią. Nie po to spieszyli sie przed końcem kadencji z podpisaniem umowy ze swoimi ludźmi oddelegowanymi, do GTC aby teraz odpuścić sprawę. Świnie jak sie dostana do koryta to nawet zarzynane trzymają ryje w korycie, aby sie nachlapać przed śmiercią. Dlaczego mamy takich myślących urzędasów jednostronnie uległych i nieudolnych na niekorzyść interesu społecznego a w chwili, kiedy dotyczy to mafijnych przekrętów to pisma i zgody tworzy i dostarcza sie w ki...
    • Witam serdecznie przyszłych sąsiadów :-) Co sądzicie o postępie prac budowlanych? pzdr
    • I to jest powód, dlaczego Kaczyński nie chce wybudować 3 mln tanich mieszkań!
    • Przestańcie barany jedne ciągle o coś "walczyć", a weźcie się nareszcie do uczciwej roboty. Na Czechach nie bredzą trzy po trzy, ale budują nowe drogi.
    • Nie wierze, przeciez ten ceny sa jakies z innej epoki. Przeciez teraz koszt wybudowania 1m2 to minimum 5 tys. PLN plus 10% marża dewelopera to daje cos 5,5 tys PLN. Nic z tego nie rozumiem.
    • Tylko gdzie te plany miejscowe ?:))) Pokażcie mi jedno miasto, które ma 100% pokrycie planami. Miały być, ale jest wielka kpina bo rzadko która gmina wzięła to sobie do serca.
    • Pisie, gula skacze, ze PO moze, a wy obwachiwaliscie wszystkich oferentow az do momentu kiedy juz nikt nie byl zainteresowany jakokolwiek wspolpraca z rzadem "trudnej koalycji" ksenofobicznych pisiow, chlopow z SO i lysych narodowcow z LPR... Juz nigdy nie bedziecie rzadzili moim krajem !!!
    • Co za informacja. Nic o tym, w jakiej fazie są zmiany. Nic o tym, gdzie można znaleźć szczegółowe informacje na ten temat. Jaki to akt prawny? Czy jest w sejmie, czy czeka na publikacje? Kiedy wchodzi w życie?
    • Farsa pozwoleniowo budowlana trwa ,projekty,łapówki,terminy,pozwolenia,ciągłe mataczenie,czepianie się zbędnych szczegółów. Te prawo anty budowlane zostało uchwalone by można było w majestacie prawa obrabować inwestora od budowy wygódki po budowę domu. Przy tym prawie majstrował rząd bezmózgich tępaków z AWS z podpisał go towarzysz Bolek. Ile krzywdy uczyniono ludziom tego opisać nie sposób. Znamienitym przykładem jest fakt przedstawiany medialnie. Inwestor czegoś nie dopilnował więc ...
    • Więcej urzędników... do łopaty! Hura, już 30 lat po socjaliźmie będzie w III RP parę autostrad. Polak potrafi.
    • Taaa. To może zjedziecie z kosmicznych marż ? Bardzo dobrze, że wchodzi konkurencja. Jedynie ona spowoduje urealnienie cen. Poza tym 80% wykorzystania mocy to moim zdaniem bardzo dobry wskaźnik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się