Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      budowa

budowa

(626 wyników)
    • Dom Development może do końca 2010 roku rozpocząć budowę kolejnych 2.000 lokali 15.03. Warszawa (PAP) - Dom Development może do końca roku rozpocząć budowę kolejnych 2.000 mieszkań, na początku roku spółka rozpoczęła budowę 593 lokali. Deweloper planuje w 2010 roku przekazać klientom około 800 mieszkań. W 2009 roku przekazania wyniosły 1.546 lokali - poinformowali na poniedziałkowej konferencji przedstawiciele Dom Development. "Mamy kolejne 2.000 mieszkań w 11 proj...
    • Ponieważ powstał wątek o spółdzielni oraz o tym ile to może kosztować budowa to aż mi się scyzoryk od spekulacji otwiera. Pracuję w pewnej państwowej instytucji, posiada ona siedzibę w Warszawie. Powstał pomysł wybudowania budynku dla "wielce poszkodowanych ludzi". Instytucja nie jest developerem, więc półtora roku temu ogłosiła przetarg na generalnego wykonawcę. Akurat za kilka dni dla tych pierwszych przodowników pracy będą wydawane mieszkanka i został już przeprowadzony ostateczny ...
    • Czy nie macie obaw ze może być kopot z wybudowaniem rozpoczynanych obecnie inwestycji mieszkaniowych? Niedawno pisano że w przyszłym roku ruszaja budowy głównych inwestycji infrastrukturalnych zwiazanych z EURO2012. Jako że muszą być one zrealizowane sprawnie szybko i dobrze zapewne ściągna atrakcyjniejszymi stawkami z budownictwa miezkaniowego. Zaś na pracowników z Ukarainy nie bardzo mozna liczyć gdyż po wejsciu do strefy Szengen będzie im od strony formalnej trudniej przekroc...
    • Zastanawiam sie czy i jak wplynie budowa mostu Polnocnego w Warszawie na ceny nieruchomosci na Tarchominie. Mam mieszkanie w centralnej czesci Tarchomina, wybudowane w 2000r, z ktorego nie korzystam. Zastanawiam sie czy sprzedac je teraz czy po tym jak zbuduja ten most (tak wiem, uwierze jak zobacze). Pieniadze ze sprzedazy zamierzam zainwestowac i zakladam, ze przez 4 lata pomnoze je o 25% w najpesymistyczniejszej wersji (lokata w banku). Pytanie brzmi, czy w ciagu 4 lat ceny nieruc...
    • Witam, czy ktoś może mnie oświecić, w czym tkwi różnica? Dlaczego przy budowy ze spółdzielnią rozliczenie kosztów budowy jest już po zakończeniu budowy? Czytałam, że budowa ze spółdzielnią jest zwykle tańsza na początku, a potem trzeba dopłacać, czego nie ma u dewelopera. Dlaczego tak jest i czy to w ogóle prawda? pozdrawiam
    • Witam, Zainteresowałam się mającym powtać nowym budynkiem mieszkalnym. Developer nie ma jeszcze pozwolenia na budowę(stwierdził że dziś składa).Można już zarezerwować lokal (na gębę:-/ a umowy będą wkrótce. Jak się dowiedziałam umowy nie będą w formie aktu notarialnego bo jak stwierdził przedstawiciel nie ma takiej możliwości jak nie ma pozwolenia na budowę (a wiadomo że uzyskanie takowego trochę potrwa)Oferta kusi mnie bardzo bo w okolicy nic się nie buduje, są tylko stare blo...
    • Pisałem już o tym w innym wątku, ale pozwolę sobie przekleić, bo temat stał się wyjątkowo aktualny w kontekście ostatnich wypocin różnych analityków masujących teraz na kupowanie domów i działek. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4102576.html I cytat z w/w artykułu: „- Jak tak dalej pójdzie, Polska stanie się krajem rozpoczętych, a niezakończonych inwestycji - przyznaje naczelny "Licz i buduj". - Przy każdej kolejnej dostawie klienci już właściwie nie patrzą na cen...
    • "Spółka budowlana Unibep podpisała z S.M.B. "Osiedle Kabaty" umowę na budowę osiedla mieszkaniowego Osiedle o nazwie "Zabudowa wielorodzinna - kwartał IX" mieścić się będzie w obrębie ul. Wąwozowej i Bronikowskiego w Warszawie. "Przedmiotem inwestycji jest wybudowanie osiedla mieszkaniowego, w którym zlokalizowane będzie 178 mieszań oraz 22 lokale usługowo- handlowe. Kubatura inwestycji - 68.910 m3, powierzchnia całkowita - 22.104,8 m2 a powierzchnia użytkowa mieszań - 9.373,3...
    • Zapraszam do ogladania i dodawania nowych: Wersal Podlaski - KEN BIS II www.fotodom.pl/galeria.php?id_inwestycji=15 Włodarzewska S.A. - Galeria Metro BIS www.fotodom.pl/galeria.php?id_inwestycji=87 Wilanów Investments Sp. z o.o. - Nowy Wilanów www.fotodom.pl/galeria.php?id_inwestycji=81 EDBUD Sp. z o.o. - Pasaż Sadyba www.fotodom.pl/galeria.php?id_inwestycji=113 Wersal Podlaski - KEN BIS www.fotodom.pl/galeria.php?id_inwestycji=14 AGRO-MAN Sp. z o.o. - Osiedle Lewandów www...
    • Witajcie, chcę poznać Wasze doświadczenia: czy ktoś z Was protestował przeciwko budowie za płotem, nie będąc jeszcze właścicielem mieszkania (brak aktu notarialnego)? Moja sytuacja jest beznadziejna: dom szeregowy na skraju osiedla, a tuż za płotem vis-a-vis budowa 9-ciopiętrowego molocha. Odległości w świetle przepisów podobno spełnione (30 metrów), ale wokół mnie same 4-piętrowe budynki, ja mam mieszkać w niziutkim, piętrowym szeregowcu, a na wprost mnie wywalają nagle giga...
    • Witam. Bardzo proszę o informację, jak wygląda harmonogram płatności u różnych developerów? Mam zamiar kupić mieszkanie w Tivoli Parku, ale tam trzeba wpłacić 70% ceny do końca roku i nie ma to żadnego powiązania z postępem prac na budowie. Próbowaliśmy negocjować te warunki, ale bezskutecznie. Czy to normalna praktyka, czy można podpisać taką umowę? Będę wdzięczna za wszelkie rady.
    • Najlepiej gdyby zakończenie budowy wypadało po 2009 -2010 r. Czy ktoś może polecić zaufanego dewelopera planującego budowę w dobrej lokalizacji za rozsądną cenę? Będę wdzięczna za wszelkie sugetie. lira6@gazeta.pl
    • Kontrakt na budowę pierwszego etapu inwestycji Apartamenty Mokotów Firma Eiffage Budownictwo Mitex SA podpisała umowę na budowę pierwszego z trzech budynków osiedla „Apartamenty Mokotów Park”. Obiekt zlokalizowany będzie w rejonie ul. Bernardyńskiej w Warszawie. Zaplanowano w nim 134 mieszkania oraz garaż podziemny. Prace na budowie potrwają do lipca 2011 r. Wartość umowy wynosi ok. 32 mln netto, a Inwestorem jest firma Marvipol SA. Tak wiec na jeden apartament koszt bu...
    • Jak zwykle w ostatnim tygodniu miesiąca GUS opublikował dane dotyczące liczby mieszkań, na które wydano pozwolenia oraz liczby mieszkań, których budowę rozpoczęto. Z nie znanych mi do końca powodów media (mimo przedstawiania czasem dużo mniej istotnych danych i pseudo-danych) rzadko to publikują, a wskaźnik rozpoczętych budów, to w zasadzie najważniejszy wskaźnik na tym rynku (w USA jest to wskaźnik śledzony z wielką uwagą). Dane w tys. dla całego kraju za maj 2007 (maj 2006) Poz...
    • Pytanie skierowane do osób które kupiły mieszakania w zabudowie szeregowej i już mieszkają w I, II etapie. Czy bardzo uciążliwe jest mieszkanie kiedy budowa dalszych segmentów jeszcze trwa? My zastanawiamy sie nad kupnem lokalu w V etapie(józefosław) a za nami jeszcze kolejne IV wiec jakis czas mieszkalibyśmy na placu budowy(troche przerazajaca perspektywa). Sonia
    • Intryguje mnie to, jaki jest rzeczywisty koszt wybudowania jednego m2 w okolicach Warszawy. W jednymz wywiadów preses firmy developerskiej pochwalił się, że na Mokotowie budują za 4300+1000 koszt ziemi, a sprzedają za 8000-9000. Spora przebitka, ale... 4300 to i tak dość dużo. Ostatnio robiłem dla szwagra kosztorys budowy domu jednorodzinnego i za stan developerski za cholerę nie chciało mi wyjść dużo więcej niż 2500 za metr. A przecież w blokach wszystkie ściany, stropy i instalacje są...
    • jesli koszty budowy mieszkan sa tak duze to czemu w np zielonej gorze mozna kupic nowe za 3500zl ? www.apartament.net.pl/?s=32
    • czy jest ktos, kto moglby mi wyjasnic, dlaczego jeszcze (prawie 1 w nocy!!) dzialaja maszyny pod moimi oknami na terenie budowy osiedla marina mokotow? szczerze mowiac taka sytuacja trwa od wielu tygodni i zaczynam tracic cierpliwosc. tu sie naprawde nie da spac! moze szanowna redakcja moglaby zainteresowac sie ta sprawa...
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5115837.html Po straszaku w postaci Euro 2012, który okazał się klapą, kolejny sztandarowy argument piewców nieustannych wzrostów zostaje obalony.
    • oczywiście to trochę prowokacja ale jednak daje do myślenia www.pup.nysa.pl/portal.php?aid=122349917048ed1da2225ae Moderatora proszę o zrozumienie, chodzi o dyskusję o kosztach, która toczy się w kontekście Warszawy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się