chirurg

(11 wyników)
  • Kiedy można udać się do plastyka? My mamy jeszcze rany, nie zrobiły się blizny. Czy chodziłyście od początku, czy dopiero jak się zrobiły blizny?
  • Mój syn niestety też dołączył do tytułowych dzieci. Oparzenie dosyć rozległe (ok.12%) i niestety II/III stopień (wg wypisu ze szpitala). Rana nie wygląda może najgorzej (wg lekarza), jest zaczerwieniona, strupy zeszły, ale w paru miejscach zauważyliśmy małe zgrubienia (bliznowce?). Zalecenia lekarza: Linomag, po zagojeniu: Contractubex. Chciałbym iść z nim do innego lekarza na konsultacje, nawet prywatnie. Proszę polecić mi jakiegoś na górnym Śląsku (Katowice - Tychy - Bielsko-Biał...
  • witam,czy ktoś z was zna dobrego chirurga w Katowicach lub okolicy? Ja jeżdżę do Ligoty do CZMiDz do dr.Smyły,ale oprócz natłuszczania linomagiem lub alantanem nic nie zapisał.Mały chyba ma już bliznę przerostową(tak mi się wydaje,z tego co czytam na forum).Sama zaczęłam smarować contractub. ale chyba wychodzi uczulenie.Może wiecie też czy warto jechać do Kliniki chirurgii plast. do Bielska?Mam tylko nr telef. ale nie wiem do kogo najlepiej?Pozdrawiam.
  • Witam Jestem ze Szczecina i szukam dobrego chirurga specjaliste w oparzeniach. Bardzo proszę jeżeli ktoś zna o odpowiedź.
  • Mój 9 letni syn poparzył się płynną podpałką do grilla 28 lipca. Trafiliśmy do szpitala wojewódzkiego w Rzeszowie. Poparzona została twarz - II stopień oraz szyja - III stopień. Na początku leczenia stosowano dermazin, fibrolan i po 10 dniach wyszliśmy ze szpitala z opatrunkiem Aquacel Ag. Dzisiaj mija piąty dzień z tym opatrunkiem, zaczyna on kurczyć się i odsłaniać ranę, widać gęstą wydzielinę w kolorze żółtawym. Chciałam zapytać czy tak właśnie powinno to wyglądać,bo do kontroli dopiero za...
  • proszę o kontakty mama Oliwki
  • Witajcie.Około miesiąca temu mój 19 miesięczny synek miał przeszczep po oparzeniu 3-go stopnia (plecki) 5% ciała.Chciałabym wiedzieć jak długo natłuszczać te skórkę.Natłuszczamy od około 3 tyg.Nie zostałam poinformowana w szpitalu jak długo to robić.Proszę o waszą pomoc.
  • Witam wszystkich, 2tygodnie temu moja coreczka Juleczka oparzyła sie wrzadkiem na klatce piersiowej i rączce, jeszcze nie dostałysmy wypisu ze szpitala, ale jestesmy na przepustce od tygodnia w domku, chodzimy tylko codziennie do szpitala na zmaine opatrunku, oparzenie było IIA,B, Julcia jest jeszcze leczona szpitalnie , (takim białym gestym kremem) czy przy wypisie powiedza nam jak mam ja dalej leczyc, jestem zagubiona i nie wiem co robic z tym wszystkim.... Dziekuje z gory za od...
  • Mili Państwo; Czytam Państwa posty z zainteresowaniem i niestety czuję się w obowiązku wypowiedzieć. Spora część chirurgii plastycznej to tzw. chirurgia blizn, zajmująca się korygowaniem blizn pourazowych (wypadki, oparzenia) i pooperacyjnych. To prawda. Ale nikt nigdzie nie powiedział, że prowadzi ona do USUNIĘCIA BLIZNY. To jest po prostu niemożliwe, ponieważ usuwając bliznę zamieniamy ją na inną bliznę. Może to być blizna o lepszym kolorze, konturze, bardziej ukryta, nawet mnie...
  • Błagam o radę moja 1,5 roczna córeczka 4 dni temu oparzyła buzię kroplą roztopionego plastiku, wydaje mi się że wszyscy lekarze u których byłam lekceważą to oparzenie, a mnie się wydaje że będzie miała bliznę. Chirurg dziecięcy kazał jedynie smarować dwz razy dziennie Neomecyną i nic więcej co jeszcze mogę zrobić póki nie jest za późno? POMÓŻCIE! Jestem zrozpaczona.
  • Po dzisiejszej wizycie Dr, który widział Maćka 3 miesiące temu zalecił silikon/żel pod nogawkę uciskową przez całą dobę. On wierzy w leczenie blizn metodami uciskowymi. A ponieważ blizny Maćka są podrażnione od jakiegoś czasu, zaproponował, by odstawić ten Madecassol. Zapytałam go wprost co o tej masci sądzi. Powiedział, że on jest chirurgiem, a nie farmaceutą. Zaufam, zobaczymy. Zaczerwienieniei podrażnienie może wystapić, to jest etap przejściowy. No zobaczymy. Dzisiaj M śpi w MediPatch i...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się