chirurg

(20 wyników)
  • JAKIEGO CHIRURGA DO ZSZYCIA PODNIEBIENIA MIĘKKIEGO MOŻECI MI Z CZYSTYM SERCEM POLECIC?WPISUJCIE.
  • kiedy moje dziecko miało miesiąć pojechalismy do Krakowa do chirurga który (bardzo chłodny dla rodziców)po zajrzeniu dziecku do buzi. (rozszczep tylko podniebienia miękkiego) powiedział, ze mamy przyjechac na konsultacje za 3msc. spytałam go - Kiedy dziecko będzie operowane? powiedział, że jak skończy rok? zapytałam dlaczego tak póżno? odp- A jak wyobraza sobie Pani wsadzić palce do tak malutkiej buzi dziecka? troche zdziwiła mnie ta odp. ale dalej spytałam czy dziecko będzie miało problemy z...
  • Słyszałam ze dr.Surowiec to jeden z nalepszych specjalistów od rozszczepów,jakie macie opinie o tym lekarzu.
  • Proszę napiszcie mi kto przeprowadza operacje w IMiD oprócz dr. Dudkiewicz? Czy chirurgiem jest również dr. Szczygielski? Co o nim sądzicie?
  • nurtuje mnie pytanie dotyczące specjalistów przed operacją a mianowicie kto powinien obejrzec dziecko lub pod opieką jakich specjalistów powinno się ono znaleśc przed operacją wargi i podniebienia.Pytam bo nas widział tylko laryngolog no i chirurg ( w IMIDzie podczas kwalifikacj do zabiegu) i nikt więcej.Nie chciałabym czegoś zaniedbac .
  • mam pytanie odnośnie 7-latka, nie ma jeszcze zoperowanego rozszczepu podniebienia, czy może wiecie coś czy można go jeszcze zoperować? Pytam bo do chirurga ze swoim dzieckiem jadę dopiero pod koniec kwietnia, ale może coś wiecie. mama Gabrysia 16 mc
  • Witam, pediatra na pierwszej wizycie z dzieckiem powiedziała mi, że jeśli jestem z województwa zachodniopomorskiego to dziecko mam leczyć w Szczecinie. NFZ nie zapłaci za wizytę w Warszawie i będę musiała z własnej kieszeni płacić za wizytę. Przeczytałam prawie całe forum i nic takiego nie znalazłam. Dlatego chciałam się zapytać, czy osoby z innego województwa mają problemy z NFZ? Oraz drugie moje pytanie, zaświadczenie lekarskie o stanie dziecka potrzebne do orzeczenia o niepełnospr...
  • Moj synek urodzil sie w Wielkiej Brytanii. Po porodzie byl badany przez lekarza, ktory nie wykryl u niego zadnych nieprawidlowosci. Natomiast ja zauwazylam, ze ma tak jakby blizne ciagnaca sie od noska do wargi i lekko nieregularny ksztalt samej wargi. Wypisano nas do domu w drugiej dobie, wiec powiedzialam o moim spostrzezeniu poloznej, ktora nie za bardzo rozumiala o co mi chodzi i powiedziala, ze wszystko jest w porzadku. Pozniej bylam z synkiem w Polsce i od razu udalam sie do pediatry, k...
  • córka miała trzydniówkę w której wystąpiła tylko gorączka.Po trzech dniach jak oznajmiła pani pediatra będzie wysypka i jest.Czy to może być powód odwołania terminu operacji choć mam już potwierdzony że we wtorek mamy być w szpitalu bo w środę jest zabieg. Dodam że pani pediatra stwierdziła że dziecko ogólnie jest zdrowe.Nie widzi przeciwskazań ale nie wie co powiedzą na to lekarze z IMIDU.
  • Wszedłem na forum tydzień temu w temacie faryngofiksacja. Dziękuję wszystkim, którzy nawiązali ze mną kontakt. Bardzo mi pomogliście. Okazuje się, że temat ten to drzewo - ma wiele rozgałęzień. Chciałbym skoncentrować zainteresowanych tak aby inni nie marnowali czasu. Wydaje mi się (i chcę sie w tym utwierdzić), że wada wymowy związana z rozszcepem i pozostałą po nim przetoką jest konsekwencją .. wykonanej operacji i praktycznie w gorszych przypadkach logopeda nic tu nie poradzi - w...
  • Jakie macie doświadzcenia z przeszczepu kości robionego przez doktora Surowiec? Chodzi mi dokładnie o to, czy podczas takiej operacji dodatkowo były wykonywane korekty ust i nosa oraz dermabrazja blizny? Napiszcie mi o swoich doświadczeniach. Słyszałam,że Pni Profespr przy wykonywaniu tego zabiegu koryguje dodatkow co się da. A jak wyglada sytuacja w przypadku operacji przeprowadzonej przez doktora?? Aga
  • Witam serdecznie, Jestem z Gdanska i mam 2 letnia coreczke, ktora urodzila sie z rozszczepem podniebienia. Do tej pory leczylam ja w Gdansku (zszycie podniebienia w wieku 11 miesiecy, foniatra, logopeda, ortodonta). Czytajac informacje na forum troche, a raczej bardzo, sie zdenerwowalam, ze dotychczasowa opieka specjalistow nie jest na takim poziomie, na jakim powinna byc (rozne zdania co do wygladu podniebienia i ewentualnej jego korekty, odmiennie opinie co do niedosluchu dziec...
  • Witam! Mój synek ma 21 marca przyjęcie do szpitala (zszycie wargi) i zapomniałam z tego całego stresu zapytac chirurga czy w ten sam dzień będzie miał robiony zabieg? Powiedziała mi że od razu wezmą go na jakieś badania ale o tym czy będzie od razu w ten sam dzień robiony zabieg nic nie wspomniała. Bardzo proszę o pomoc
  • Byliśmy wstępnie na wizycie w przychodni w Lublinie (BO z tego miasta jesteśmy)niestety okazało sie że chirurg przyjmuje tylko w środy.Oliwke chcemy operować w IMID w Warszawie.Czy chrurga do kontaktu z nami wybrać z Lublina czy może lepiej na każdą wizyte jeździć do Warszawy??W sumie nie jest to daleko tylko 180 km ale niewiem jak będzie lepiej??Kiedy zgłośić małą w IMID do operacji już teraz czy najpierw wizyta w tamtejszej przychodni i czy jeżeli poszli byśmy na przywtną wizyte...
  • Byliśmy do kontroli u dr Piwowara. Podniebienie super się zrosło i nawet szwy już wszystkie wypadły;). U chirurga mamy sie już nie pokazywać, a u logopedy i owszem. Narazie dostaliśmy ćwiczenia do masowania podniebienia i do "podniesienia" żuchwy (bo Miki często śpi z otwartą buźką). Mamy pokazać się za ok. miesiąc. Życze wszystkim samych takich dobrych wiadomości. Mam nadzieje że u nas też słuch się poprawi, badanie mamy dopiero 3 czerwca w IFPS. PS. Pomyślcie o nas w przys...
  • Poszukuję logopedy w Kielcach ( dziecko 3 letnie, po rozszczepie wargi). do tej pory jeżdzilismy do dr Radkowskiej (wszystko o.k.), w tym samym dniu mieliśmy też wizytę u chirurga. niestety ich dni przyjeć nie pokrywają się w tym roku. może kogoś nam polecicie?
  • Mam pytanie odnośnie wizyty kontrolnej u chirurga po operacji. Jak taka wizyta wygląda? O co chirurg pyta rodzica? Czy lekarz może stwierdzić na 100% czy operacja się udała, czy nie ma przetoki? Już niedługo wybieramy się do Imidu i zaczynam się trochę denerwować, czy aby na pewno jest wszystko ok. Dodam, że moje dziecko miało rozszczep podniebienia.
  • Witam jesteśmy już prawie 2 lata po zabiegu Filip ma 2,5 lat słyszałam, że robione są korekty blizny w wieku 2,5 - 3 lat. Czy to prawda? Syn miał rozszczep wargi mimo moich masowań i maści blizna jest troche widoczna i ma taką "zaciągniętą warge" w niejscu blizny.Czy moge już pisać o ustalenie terminu do Polanicy?Pozdrawiam
  • Mieszkam za granica, moj 10 miesieczny synek urodzil sie z bardzo dyskretnym rozszczepem wargi. Zostalo to zdefiniowane jako mikrorozszczep. W zasadzie czerwien wargowa jest tylko nieregularna i od wargi do polowy odleglosci do noska widac jakby blizne w kolorze skory. Lewa dziurka nosa jest wieksza niz prawa,ale lekarz pediatra opisujac co widzi na konsultacji, napisal, ze twarz i nos sa symetryczne. 22 sierpnia udaje sie na konsultacje do chirurga plastyka , tutaj w UK , gdzie obecnie...
  • Czy któreś z dzieci było operowane w IMID przez dr. Kowala? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się