Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      chirurg

chirurg

(43 wyniki)
    • Zmeczony chirurg jest zlym chirurgiem.Prawdopodobienstwo popelnienia bledu jest znacznie wyzsze. Czy wiec chirurg powinien podawac pacjentowi , przed zabiegiem, obowiazkowo, to czy jest wyspany czy tez czuje sie zmeczony. Oczywiscie w tym drugim przypadku , pacjent, winien miec prawo do innego chirurga, wypoczetego. Oczywiscie za bezposrednio wniesiona dodatkowa oplata... www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp1007901
    • Hej, No to od czerwca pewien warszawski szpital będzie miał o dwóch dość doświadczonych, w sile wieku chirurgów mniej. Na razie na rok. Mąż dostał dobry kontrakt w kraju, w którym nikt nie pyta lekarza co ma w garażu, nie nazywa go idiotą za to płaci za wiedzę i pracę. Po miesiącu zaproszenie przyszło i do mnie. A ponieważ jest to na tyle interesujące i zawodowo i finansowo, że się zdecydowaliśmy. Szef szeroko otworzył oczy. Już i tak nie miał kto dyżurować a kolejki stawały się coraz dłużs...
    • Dziennik "Polska" odkrywa kolejne szczegóły dotyczące śmierci 12- letniego Kamila. Chłopiec zmarł nie tylko dlatego, że musiał długo czekać na karetkę pogotowia. W szpitalu w Krynicy zabrakło chirurga, który potrafiłby wykonać zabieg ratujący życie dziecka. www.polskatimes.pl/stronaglowna/27966,12-letni-kamil-zmarl-bo-zabraklo-chirurga,id,t.html#pzw_1001
    • wiadomosci.onet.pl/regionalne/przelomowa-operacja-w-polskim-szpitalu,1,4080741,region-wiadomosc.html No i wreszcie zniknie problem drżących rąk ;)
    • na podstawie jakich przepisów i od kogo można otrzymać skierowanie na konsultacje do chirurga szczękowo-twarzowego? (w przypadku wad genetycznych)
    • Chirurg wrocławskiego szpitala przeszczepił nerki nie tym pacjentom, którym powinien. Szpital przyznał sie do błędu!!-operował szpital czy chirurg? MZ:to pierwszy przypadek w Polsce! ujawniony?/ "To było w sierpniu,środek nocy.Sytuacja w Akademickim Szpitalu klinicznym przy Borowskiej we Wrocławiu była wyjatkowa, ,bo w klinice Chirurgi Naczyniowej Ogólnej i Transplantacyjnej przeszczepiano nerki niemal jednoczesnie sześciu osobom. Zabiegi przeprowadzano jeden za drugim. Pomylono dwie ...
    • Wkrotce roboty zastapia lekarzy w operacjach i biopsjach: technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,8164921,Robochirurg.html
    • chcialabym spytac jak wyglada kariera lekarza-chirurga w polsce, ile trwaja studia, ile staz? czy mozna juz normalnie operowac na stazu i jak odbywa sie wybor specjalizacji, jakie trzeba egzaminy zdac? jakie moga byc specjalizacje jesli dana osoba cche zostac chirurgiem? pozdrawiam!
    • Szukam najlepszego chirurga z Warszawy, który zna się bardzo dobrze na leczeniu kolan
    • Witam wszystkich serdecznie! Może jest w tym gronie lekarz chirurg kosmetyczny lub dermatolog? Moje pytanie dotyczy niemowlaka. Otóż u dziecka lekarze podejrzewają rzadkie schorzenie genetyczne (Zespół Recklinghausena). Na ciele malucha jest mnóstwo plamek koloru kawy z mlekiem. Jedne są większe, inne mniejsze. Niestety ciągle ich przybywa..... a dziecko ma dopiero 11 miesięcy. Moje pytanie brzmi: czy jest jakiś sposób, by nie szpeciły one malucha? Wiem, że w tej chwili to nie ma t...
    • to wyjatek? Czy moze ma to znamiona ...demii. Bo zaczynam sie bac:(( Tylko szczerze prosze, jak przy waznej-powaznej diagnozie. O wazna decyzje chodzi panstwo dochtorzy.
    • Czy osoba leworęczna może być chirurgiem? Nie będzie to przeszkadzało przy korzystaniu z jakiś urządzeń [ może są one przystosowane tylko dla praworęcznych? ]. Mógłby ktoś podac przykład leworęcznego chirurga??
    • Lokalizacja i cena nie ma znaczenia. Asia.
    • Mam pytanie. Co byście zrobili gdyby lekarz dobrej sławy w dużym miescie zasugerował wam przyśpieszenie operacji za dosłownie jak to ujął: koperte? oczywiscie koperte ta wrecza sie po operacji nie przed. Czyli jest to jakis rodzaj nagrody za dobrze wykonana operacje...? slyszałam ze teraz wiekszosc chirurgów tak robi czy to prawda? bo mi osobiscie sie to w glowie nie miesci aby lekarz po operacji przyjal koperte z pieniedzmu jesli operuje w ramach NFZ...
    • Szukam naprawdę dobrego chirurga szczękowego w Krakowie! Ortodonta kazał mi usunąć dolny ząb mądrości, który jest w kości i bardzo się boję! szukam kogos naprawdę dobrego! proszę, pomóżcie!!!
    • Czy ktoś kto jest po operacji plastycznej /z powodów estetycznych/ może mi polecić dobrego specjalistę w tej dziedzinie? Proszę też o informacje na temat całkowitego kosztu /włącznie z konsultacjami przed i po zabiegu/ oraz długości rehabilitacji /tzn. kiedy można pokazać twarz/. Chciałabym też wiedzieć czy bardzo widoczne są blizny, bo nie wiem czy konieczne jest wcześniejsze zapuszczenie włosów.
    • Mój mąz od ok. trzech tygodni ma problem z lewą ręka, bolało go ciagl e okolicach kciuka, ból sie nasilał, ąz podejrzewał zespół cieśni nadgarstka. Ból sie utrzymywał, poszedł do ortopedów, którzy zapisali detralex, tetraratio i elmetacin, zrobili rtg, które nie wykazało zmian i zaproponowali neurologa. neurolog zrobił badanie, które nie wiem jak się nazywa - badanie prądem nerwów i swtirdził, iz nerwy się przeplatają, ponadto są zburzenia już we wszystkich palcach, może być to uszkodze...
    • Witam. muszę wybrac chirurga do którego mam iśc na wycięcie kaszaka. Szukam profesjonalisty z wyczuciem, który nie zchrzani roboty. pozdrawiam
    • www.mp.pl/kurier/?aid=26208 :-))) oni potrafią :-) może pora na nas? :-)
    • Jestem dzisiaj przybita postawą naszych chirurgów w szpitalach państwowych. Szacowny pan doktor sam mi dzisiaj powiedział za ile wykona mi zabieg restrumektomii. Wiedziałam, że to się dzieje, ale nie doswiadczyłam tego na własnej skórze. Zrobili się już na tyle bezczelni, że nieproszeni podają swoją cenę. Dowiedzcie się, że w szpitalu na Banacha w Warszawie przyjemność ta kosztuje 2000 pln w tym pan dokror zażyczył sobie 500 pln zaliczki. Oczywiście na poprzedniej wizycie odpowied...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się