chirurg

(6 wyników)
  • Dziewczyny, do kogo byście poszły n konsultację, w przypadku kiedy dwóch bardzo dobrych specjalistów, do których wysłano by nas na konsultacje miałoby odmienne zdanie co do sposobu leczenia Waszego dziecka? Byliśmy u gr Gruchalskiego - ordynatora urologii w Dziekanowie Leśnym i dr Gastoła - zastepca kierownika urologii w CZD. Jeden napiera na urografię i operację, drugi mówi, że mamy obserwować co 3 m-ce stan nerki na USG. Już osiwałam od zastanawiania się, co robić... Chciałabym wiedzieć ...
  • Coprawda mamy lekarza w Prokocimiu ale chętnie skonsultowałabym wyniki dziecka z innym lekarzem, może być prywatnie. Jesteśmy z Chrzanowa więc najbliżej to chyba w Krakowie. Z góry dziękuje Sylwia mama Emilka
  • Jestem w temacie zum dopiero od grudnia bo właśnie wtedy przy okazji infekcji i bakterii proteus vulgaris którą wyleczylismy zrobiliśmy diagnostyke w kierunku wady układu moczowego i okazało się ze dzięki tej infekcji dowiedzieliśmy sie o wodonerczu u mojego 1.5rocznego synka.Mam pytanie ponieważ dostaliśmy skierowanie tylko do chirurga urologa który po obejrzeniu zdjęc podjąl decyzję o operacji i mamy ją za trzy miesiące we wrocławiu u dr Patkowskiego ale nikt nic nie mówił o nefrologu...
  • mój synek ma 4 miesiące już dwukrotnie przechodził ZUM leczony antybiotykiem. Za drugim razem z fatalnymi wynikami trafiliśmy do szpitala, okazało się, że ma również stulejkę i stwierdzono, że to może być powodem infekcji. Po wyleczenie po dwóch tygodniach mamy iść na zabieg stulejki i po kolejnych dwóch na ucm. Zaczęłam mieć wątpliwości czy robi się taki zabieg u tak małych dzieci i czy dwa tygodnie wystarczą na zagojenie, aby przeprowadzić badanie ucm. Już sama nie wiem, co robi...
  • drogie mamy powiedzcie mi jak wygladają zrośnięte wargi sromowe u dziecka ,macie moze linki do tego tematu bo nigdzie nie moge znaleźć.podejrzewam u mojej córki 2latka ale obym sie myliła bo niewiem jak to wygląda a słyszałam że jak sie nie będzie tam dokładnie myło to moze to wystąpić a ja nie grzebałam corce w pupci tylko ja moczyłam i to wystarczało nigdy nic nie miała.prosze o jakies materiały na ten temat,z góry dziękuje
  • Rano bylismy w szpitalu. USG wykazalo miedniczke, czego byc nei powinno. na szczescie dr Rutka rozmawia e mna bardzo szczerze - za to jestem mu cholernie wdzieczna, wiem tez, ze rozmawia tak, bo wie, ze ja rozumiem o co chodzi, przynajmniej czesciowo, wiec on nie musi sie wysilac ;-) Tak wiec niezbyt ciekawie juz na poczatku... Potem okazalo sie, ze to, co juz kiedys stanowilo problem czyli waskie ujscie cewki moczowej znow daje o sobie znac... Obejrzal to chirurg - lekarze wymienili o...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się