Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      ciasto

ciasto

(133 wyniki)
    • Pyszne ciacho ! Proste w przygotowaniu, szybkie i większość składników zawsze mamy w domu.
    • Poszukuję sprawdzonych przepisów na ciasta z warzywnym dodatkiem. Marchewkowe na przykład. Polecacie coś? Może coś fajnego z innym warzywem?
    • Wydaję niedługo uroczysty obiad, Niestety, nie mam pomysłu na jakieś ciasta - myślę o 2-3 . Ciasta oczywiście najlepiej jakby były efektowne:) i mało pracochłonne. Coś co by przyzwoicie się kroiło i nie rozpadało. Jakieś pomysły i propozycje?
    • Doświadczona Pani domu upiecze przepyszne domowe ciasta na chrzciny, imieniny i inne uroczystosci. Krótkie terminy, 100% satysfakcji:)
    • Witajcie. Chce mi się coś słodkiego ale nie mam pomysłu, to co mam: mąka cukier kakao granulowane masło 3 jajka olej trochę śmietany proszek do pieczenia 3 jabłka cukier waniliowy cynamon i to by było chyba tyle na zawartość kuchni. Macie jakieś pomysły co mogę z tego upichcić?? Pomocy:(
    • Ciasto krucho-drożdżowe przepis z książki 'W staropolskiej kuchni'M.Lemnis i H.Vitry 40 dkg mąki posiekać z 15 dkg masła,dodać 5 dkg drożdży rozpuszczonych w 3 łyżkach śmietany,dodać 2 czubate łyżki cukru pudru,1/3 łyżeczki soli,2 całe jaja i 1-2 żółtka.Zagnieść ciasto.Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto:nr 2 1/2 kg mąki 1 margaryna Kasia 4 łyżki cukru 2 jajka 3 dag drożdżyDo mąki wrzucić pozostałe składniki, posiekać nożem, lekko wyrobić i wstawić do lodówki, ...
    • Mniam, pycha. Super przepis.
    • ciasto jest super pyszne idealne na święta
    • Właśnie jestem w trakcie przygotowania tego ciasta i cały czas mam problemy. Po pierwsze ciasto musiałam piec znacznie dłużej niż w podano w przepisie(po zalecanym czasie było wciąż płynne).Ale mam wrażenie, że jest smakowite. Po drugie-tragiczny jest ten krem-zrobiłam wszystko według przepisu i czekam czy mi zastygnie czy nie. Póki co jest całkowicie wodnisty:( I nie wiem co z tym zrobić:(
    • Gorąco polecam. Robiłam już dwa razy i wyszło znakomicie. Przypomina mi placek z dzieciństwa. O kiedy to było...
    • Ciasto bardzo smaczne :) ... mozna rowniez zrobic bez bialej czekolady jesli ktos nie ma ... z nadmiaru ciasta zrobilem babeczki i tez wyszly bardzo smaczne :) ... wiec polecam ten przepis :)
    • Ciasto z galaretką (o ile nie jest na pektynie) i żelatyną na dodatek nie jest daniem wegetariańskim...
    • Robię podobne ciasto o takiej nazwie, ale do masy dodaję rodzynki,orzechy lub migdały, sparzone i obrane ze skórki..,a zamiast ciastek piekę dwa cieńkie placki z dwóch szklanek mąki,dwóch jajek,pół kostki margaryny lub masła, 0,5 szkl. cukru i łyżeczki proszku do pieczenia. Do ciasta można dodać łyżkę kwaśnej śmietany.Dwa placki pieczemy oddzielnie,na upieczone ciasto wylewamy gorącą masę, a drugim przykrywamy drugim plackiem, a gdy przestygnie wkładamy do lodówki.Na wierzch polewam roz...
    • ech, pyyszne ciasto! Przepis jest dość prosty a przygotowanie wcale nie takie czasochłonne, jakby się wydawało. Przygotowując polewę zmodyfikowałam nieco ten przepis: nie dodałam cukru. Czekolada sama w sobie jest wystarczająco słodka, zwłaszcza jeśli wykorzystujemy czekoladę deserową. Ja wzięłam czekoladę gorzką i dzięki temu nie zabiłam smaku samego ciasta.
    • tragedia z tym proszkiem, mysle ze łyzeczka spokojnie wystarczy
    • Witam serdecznie, ma do Państwa - pewnie głównie Pań:) pytanie czy ktoś zna "sekret" ciasta na pierogi żeby nie było twarde jak podeszwa tylko delikatne i cieniutkie. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Milena
    • Witam! Jak otrzymać peree z dynii? Prosze o szybka odpowiedź, dziekuję!
    • Właśnie godzine temu wróciłam z Czech gdzie jadłam przepyszne takie kółeczka cebulowe z ciasta piwnego. Wyglądały na smażone w oleju.... Jak się je robi? Czy ktoś mógłby podać mi przepis?...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się