ciasto

(22 wyniki)
  • robiłam sernik na zimno z maskaropne i galaretką bezcukrową ciastka owsiane z dodatkami na mące razowej. Przymierzam się dalej do upieczenia jakiegoś ciasta z mąki pełnoziarnistej. Znalazłam w googlach parę przepisów I tu zgrzyt. Jeśli w przepisie mam szklankę cukru, to ile to jest fruktozy bądź innego zasładzacza? Jeśli kostka margaryny/masła to czy można jakoś olejem zastąpić. Przeczytałam gdzieś również, że syrop z agawy jest słodki jak miód i ma mniej węglowodanów.
  • hej! wczoraj zapowiedzieli mi się goście, a ja równiótko w połowie 1 razy (-1,8 kg). No i przekopałam cały interet aż natrafiłam na fasolowe brownie! Zrobiłam, goście zachwyceni i ten wyraz z twarzy, że własnie zjedli ciasto..... z fasoli :))) FASOLOWE BROWNIE o smaku piernika Składniki: 1 puszka białej fasoli (najlepsza jest Butter bean - bardzo duża, biała) 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika 0,5 łyżezki cynamonu aromat r...
  • drogie plazowiczki nieuchronnie zbliza sie przyjazd mojej mamuski w sobote i juz zapowiedziala ze bez ciasta do kawy sie nie obejdzie wiec prosze pomozcie !!! potrzebuje przepis ktory odpowiadalby drugiej fazie - bo nie chce przerywac diety czy ma ktos jakis przepis ??? szukalam juz na przepisach SB - ale bez powodzenia z gory dzieki ;)
  • jedynki... ale musze wystartowac, bo mam mega napady glodu z powodu wiosny, chce zime znow :( zamierzam schudnac 5 kg w miesiac, sie zobaczy, tymczasem stalam sie niemiesozerna :) pozdrawiam! (o ile ktos mnie pamieta :))
  • Witam, Czy ktoś z SB zna przepis? Mam ochote na cos slodkiego Pozdrawiam
  • Jak lubicie banana bread, to powinny Wam zasmakować. 2 małe banany 2 jajka pół szkl. mleka w proszku odtłuszczonego 100ml jogurtu nat 1/2 łyżeczki proszku 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka extraktu z wanilii 2 łyżki gorzkiego kakao słodzik lub fruktoza do smaku (ja dałam ociupinkę, bo banany są słodkie same w sobie) 1 garść migdałów 2 łyżki płatków owsianych Wszystko razem zmiksowałam blenderem na gładką masę i piekłam w foremkach do muffinków ok 20 min (w 180st lub do suchego patyczka)
  • jestem właśnie w 8mym dniu diety kopenhaskiej-męka Pańska ale daje rade: ) niemniej we wtorek bedzie koniec.i teraz nie wiem co dalej.naczytałam sie o tych wszystkich dietach i wymiękam:( atkins odpada napewno.waham sie pomiedzy SOUTH BEACH a MONTIGNACA.czy mógłby mnie ktoś wtajemniczyć?czytałam sporo arytkułów na teamt jednej i drugiej.zalezy mi jednak na opinii ludzi z praktyką:) jaka jest Wasza opinia?która jest zdrowsza/łatwiejsza w dopiebraniu prodoktów itd.?zostało mi tylko 5...
  • witam Czytalam posty o waszych lekach przed swietami.Ja jestem 4 mc na diecie soutch beach z 78 schudlam na 63-TO MOJ WIELKI SUKSCES. Ale swiat wcale sie nie boje i nie wiem dlaczego panikujecie Przeciezmozemy jesc -zupe grzybowa(nie zjemy klusek) -karpia jak najbardziej poprosmy zeby zrobili bez panierki -sledziki z cebula-absolutnie mozna i tym juz powinnyscie sie najesc!! a oprocz tego mozna -kapuste z grzybkami -cwikły do karpika(wiem ze buraczki ale przeciez nie zjecie odra...
  • Jestem totalnym laikiem w kwestii słodzików i innych cukro-podobnych i cukro pochodnych substancji, wiec licze, ze podzielicie sie ze mna widzą i doswiadczeniem i moze polecicie cos konkretnego. Nigdy nie słodzilam i nie slodze kawy, od jakiegos czasu herbaty...chyba ze czasem w zimie mocna herbatka z cytryną. Wiem, ze od bialego cukru zdrowszy jest brązowy i trzcinowy...ale nigdy nie interesowalo mnie czym slodzone są galaretki i inne polprodukty, a do ciast oczywiscie uzywalam...
  • Pomocy! Nie daję rady! Ciągle jestem głodna! Nie tyle głodna, co chce mi się słodyczy. Podjadam coraz więcej pistacji, majonezu, czekolady... Czym zatkać skutecznie dziurę?
  • Witam wszystkich obecnych, a przedewszystkim "starych " plazuchow - ktorzy zaczynali poltora roku temu przygode z plaza. Co u Was, jak nasz sposob na zycie i nasz poradnik pomogl Wam w przejsciu na jasna strone plazy ? :) Odezwijcie sie...... wyjdzcie z pod parasola na plaze
  • Bo ja grzeszę :) I powiem szczerze, że to cholernie miłe uczucie, (ups!) Bo kiedyś całe święta się obżerałam słodkościami i tak na prawdę w ogóle nie potrafiłam docenić tego cudownego smaku. Teraz jem niewiele ciast i innych smakołyków, ale za to jak one smakują!!! Mam świadomość, że już jutro wrócę do dietki (i to pomaga) a dzisiaj jeszcze świętuję. I Wam tego też życzę. Buziaki :)
  • jak byście je skomponowały po esbecku? oczywiście musi byc jakieś ciasto i deser, pewnie jakis sernik, macie przepisy na coś ekstra co można podać na stol?
  • kochane jak wielkim grzechem bedzie zjedzenie malej ilosci takiego przysmaku?? nie wiem jak zakwalifikowac takie miesko...rodzinka napiera na mnie zebym odpuscila sobie diete przed swietami:(( nie chce sie uginac ale troszke przyjmnosci w postaci plasterka karczuszku by nie zaszkodzilo...
  • Czesc, czy ktos z Was napotkał w necie jakis łatwy przelicznik np. ile łyżeczek stanowi 25 dkg. Chodzi mi o to że nie mam wagi kuchennej, a chce zrobic ciasto z maki razowej (takie dietetyczne) i mam tam tak: 15 dkg masła 12 dkg ciemnego cukru 25 dkg mąki pełnoziarnistej Jakby mi to ktoś rozszyfrowała bede wdzieczna :))) PS. Odwdzięczę się przpeisem na ciasto hihihihihi
  • tak wiec minela 1 faza,bylo chyba 2 dni juz po czyli powinnam zaczac faze 2 ale akurat jakos sie tak zlozylo ze mialam wowczas zjazd tak wiec nie moglam jesc tak jak nalezy :/ no i gdy tylko dzis przyjechalam ,taka wyglodzona,mimo iz NIE CHCIALAM (a moze chcialam:/) zjazdlam....oj duzo....niedozwolonych rzeczy ;(((((((( no i wszystko diabli wzieli i od jutra od poczatku.w sumie mnie tam rybka ze bede znowu w 1 fazie (nawet schudlam nie wiem ile bo sie boje wagi ale czuje :)))) wku...
  • wiecie co zjadłam na kawałki kurczaka z kfc po 3 miesiacach cos innego i wiecie jaki koszmar w nocy miałam-miałam takie wyrzuty ze cała noc sniły mi sie ciasta moej tesciowej sernik z rosa makowce itd..obudziłam sie mlaskajac buzia i patrzac z przertazeniem co ja takiego zrobiłam przeciez jeszcze 3 kg haha ale glupiutka ta Gosia
  • Cześć, Dziewczęta! Jestem wielka! (i nie chodzi tu o moje gabaryty;). Wczoraj po południu upiekłam mojemu mężczyźnie upragnione ciasto drożdżowe z rodzynkami i kruszonką. I wiecie co? Nie wzięłam ani ociupinki!!! A kusiło jak cholera;) W czasie gdy ciasto rosło, wzięłam się za sprzątanie kuchni, więc miałam dwie korzyści. Po pierwsze, ruszałam się, a po drugie, nie ruszyłam tego ciasta;) Więc prosze mnie pochwalić;) Madzia
  • W związku z tym, że święta się zbliżają i ciężko będzie się oprzeć smakołykom na świątecznych stołach, proponuję żeby w tym wątku wpisywać przepisy na potrawy "light".Oczywiście, trudno się spodziewać, że będą one zgodne z zaleceniami DSB, ale jak będziemy jadły (czy raczej jedli) to dlaczego by nie takie "odchudzone" słodkości. W razie potrzeby łatwiej będzie je zrzucić. A pewnie po Nowym Roku wszyscy wrócimy do Iszej fazy ;-))
  • brakuje owocow, a to dopiero 4-ty dzien :((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się