Dodaj do ulubionych

Ciasto z rozpuszczonej czekolady

14.03.08, 09:10
ech, pyyszne ciasto! Przepis jest dość prosty a przygotowanie wcale
nie takie czasochłonne, jakby się wydawało. Przygotowując polewę
zmodyfikowałam nieco ten przepis: nie dodałam cukru. Czekolada sama
w sobie jest wystarczająco słodka, zwłaszcza jeśli wykorzystujemy
czekoladę deserową. Ja wzięłam czekoladę gorzką i dzięki temu nie
zabiłam smaku samego ciasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: MARLENKA16 Ciasto z rozpuszczonej czekolady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 10:51
      Ja prubuje...ale nie wiem czy proszek do pieczenia dodac?!!>>??>:p
    • Gość: zofja Ciasto z rozpuszczonej czekolady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 16:24
      trudno się robi i za drogo
      • Gość: didi Re: Ciasto z rozpuszczonej czekolady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 16:26
        sama rześ ty dupo zofjo
    • Gość: Pompon Ciasto z rozpuszczonej czekolady IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 09.08.08, 20:19
      Ciasto nie urosło, jest bardzo gęste...
    • Gość: blizniak Ciasto z rozpuszczonej czekolady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 17:12
      ja zrobiłam w kilka sekund i w kilka sekund znikło dzieciaki pochłoneły całe
      mnie pozostał zaszczyt mycia blachy ,
      • Gość: calafiorek Re: Ciasto z rozpuszczonej czekolady IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.11.08, 19:33
        Niestety,cisto nie uroslo.Zastanawialam sie czy dodac proszek do
        pieczenia.Nie dalam i to blad-w przepisie go nie ma. Proste w
        wykonaniu.
        • Gość: xyde Re: Ciasto z rozpuszczonej czekolady IP: *.sta.asta-net.com.pl 07.11.10, 14:50
          Mnie też nie urosło, ale podejrzewam, że o to właśnie chodzi. Miałam już wcześniej do czynienia z podobnym przepisem, w obu przypadkach wypiek był "wilgotny", miękki (miał konsystencję szwedzkiego torcika czekoladowego, nie przypominał w ogóle naszych polskich biszkoptów czy murzynków).
          • Gość: xyde Re: Ciasto z rozpuszczonej czekolady IP: *.sta.asta-net.com.pl 07.11.10, 14:54
            Jeśli jedliście kiedyś brownie, to będziecie wiedzieli o co chodzi.
    • Gość: m27ny Ciasto z rozpuszczonej czekolady IP: *.dyn.optonline.net 25.12.08, 10:12
      Przepis moze by byl i dobry zeby ktos uwzglednil fakt, ze z tej
      stronki nie korzystaja jasnowidze, ktorzy powinni sie domyslec, ze
      trzeba dodac proszek do pieczenia, bo inaczej wyjdzie gniot z kilku
      tabliczek czekolady, nie wspominajac o reszcie produktow wchodzacych
      w sklad wyzej wymienionego gniota! Wielkie dzieki za zmarnowane
      produkty i moj czas. Pewnie zrobie to ciasto jeszcze raz, ale tym
      razem dodam PROSZEK!!!
    • Gość: ja Ciasto z rozpuszczonej czekolady IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 14:20
      Jak duża forma będzie odpowiednia do tego wypieku?
      • marak-uja Re: Ciasto z rozpuszczonej czekolady 06.05.10, 19:47
        ponawiam pytanie: Jak duża forma będzie odpowiednia do tego wypieku? :)
    • Gość: kuchnia2010.ubf.pl Re: Ciasto z rozpuszczonej czekolady IP: *.chello.pl 07.05.10, 10:10
      Ciekawy przepis musze wypróbować i wrzucić go na moją strone

www.kuchnia2010.ubf.pl
    • Gość: mama do Zofij Ciasto z rozpuszczonej czekolady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 07:40
      Zofio jak ci za drogo to kup w sklepie zobaczysz ile zapłacisz za kawałek dobrego ciasta a i tak nie będziesz wiedzieć co jesz bo nigdy się nie dowiesz co tam dodano i czy cukiernik np. w nie nie kichnął moja siostra jest cukiernikiem i uwierz mi lepiej ciasta robić samemu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka