Gość: Aga IP: *.crowley.pl 28.10.05, 08:17 Witam! Jak otrzymać peree z dynii? Prosze o szybka odpowiedź, dziekuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: filo Re: Ciasto z dynią IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.05, 13:25 Wyciągasz zwarty miąższ dyni /bbez tych kłaczków/. Kroisz w kostki i gotujesz tak aby woda całkowicie je przykrywała - do całkowitego rozgotowania. Odlewasz wodę i przecierasz lub miksujesz. Papka musi być puszysta. Jeśli jest za wodnista - odparuj wodę /uwaga na przypalenie/ lub lekko zagęść np adrobiną kaszki kukurydzianej lub mączki z tapioki. Odpowiedz Link Zgłoś
annowo Re: Ciasto z dynią 05.12.05, 13:33 Zrobiłam to ciasto i jest przepyszne:) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Ciasto z dynią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 16:34 Raz upiekłam to ciasto według przepisu-pychota. Poza tym łatwe do przygotowania. Palce lizać : ) Pychota !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gordon Re: Ciasto z dynią IP: *.server.ntli.net 08.01.06, 16:40 Jaha ze pyszne skond wzioles ten przepis ?? WELLDONE Tez je zrobilem i polecam naprawde !! Wiec patelnie na ogien i jazzzzzzzzzda!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Ciasto z dynią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 12:34 mam takie pytanie gdzie moge znales ten punkt drugi,ktory jest zamieszczony w tresci.W tym przepisie,bo np. jakim cudem mozna piec ciasto 11 godzin...?!!?!!?!! Mam prozbe jak ktos juz zamieszcza takie przepisy to niech uwaza na to co pisze bo pozniej mamy z tym problem albo niech zrezygnuje z takich rzeczy.... z powazaniem xyz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ciasto z dynią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 14:06 Zamiast sie czepiac upiecz to ciasto - humor ci sie poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gru Ciasto z dynią IP: *.tepsalan.pl 05.01.08, 13:04 Smaczne, polecam. Było upieczone po około 50 min. Ale dopiekłem do okrągłej godzinki. 160 to może być troszkę za mała temperatura. I mała uwaga dla pierzących. Nie dopuście ciasta do odstania po dodaniu mąki. Jak już dodacie mąkę macie tylko kila chwil by zacząć je piec. Jeśi mąką za bardzo napęcznieje w oleju to ryzykujecie zakalcem... P.S. Nie miałem ani przyprawy piernikowej ani cytryny dodałem skórkę z pomarańczy. I ładnie się skomponował smak, tylko nie przesadzajcie z przyprawami bo łatwo zabić dyniowy smak. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś