Forum Kuchnia Wyposażenie kuchni
ZMIEŃ
      ciasto

ciasto

(85 wyników)
    • Witam. W czym najlepiej wyrabiać kruche ciasto, ciasto na pizzę, chleb itp. Nie potrzebuję maszyny wszystkomającej z siekaczami, tarkami, bo używam blendera Braun MR 6550 BCHC. Posiadam też mikser z misą zelmer (jednakże próba zagniecenia ciasta za pomocą końcówek w kształcie świderków się nie powiodła). A może to co mam mi wystarczy?
    • No właśnie. Poszukuję urządzenia, które radziłoby sobie z częstym wyrabianiem ciast. Ciasta na chleb, kruche, makaron, czy zaczątek francuskiego. A więc rozpiętość dość szeroka. "Mówi się" na forum dużo o Kitchen Aid. Jeśli tak, to który model jest najlepszy do tego typu prac, bo jest ich kilka dość różniących się ceną. A jeśli nie to co. Wspomniałem o częstym użytkowaniu ale nie chodzi o profesjonalną kuchnię tylko dom. Czy nie muszę obawiać się tego, że przy niektórych modelach KA przyst...
    • Zelmer Mix Robi 381.61, chce kupic ten model, moc 400W. Czy poradzi sobie z wyrobieniem ciasta drozdzowego i ciasta na pierogi? Ta moc wydaje mi sie ciut za slaba, ale pytam doswiadczone uzytkowniczki :)
    • Czy są jakieś mieszadła itp aby pomogły w wyrabianiu ciasta na chleb.Mieszadła do mikserów nie daja sobie z tym rady.
    • Czy automat do chleba sam wyrabia ciasto-trzeba tylko włożyć składniki? Wczoraj byłam w MM i tam mieli automaty firmy Clatronic, pan obsługujący ten dział powiedział mi, że w środku są mieszadła, ale ciasto na chleb trzeba wyrobić samemu, włożyć do maszyny,a automat tylko je upiecze. Do tej pory byłam przekonana, że ciasto wyrabia również maszyna- wystarczy wsypać składniki??? Proszę o odpowiedz.
    • Niektórzy z was wyrabiają ciasto drożdżowe robotem kuchennym. Chciałam zapytać, jakim mikserem wyrabiacie? Bo ja dostałam na gwiazdkę coś takiego www.feni.com.pl/images/prods/medium/dfc347_1.jpg tam jest takie plastikowe "ostrze" do wyrabiania ciasta, ale mnie się wydaje, że ono drożdżowemu nie podoła, a boję się spalić mikser. Czy ktoś z was wyrabiał tym ciasto?
    • Macie jakieś doświadczenia "w tym temacie"? Chciałam piekarnik zgłosić do serwisu ale spotkałam sie z taką opinią, że to problem złych foremek. Czy to możliwe, że ten problem dotyczy tylko ciasta pieczonego w tradycyjnych, "srebrnych" foremkach i należy piec w "czarnych"?
    • Czy w Krakowie mozna gdzieś kupić mały, przenośny palnik do karmelizowania cukru na ciastach i kremach? I ile to moze kosztować? Jaka jest fachowa tego nazwa, bo jak usiłowałam wytłumaczyc pani w sklepie o co mi chodzi to zrobiła wielkie oczy. Pozdrawiam
    • Witam Szukam robota kuchennego do około 1200zł. Najważniejsze dla mnie jest wyrabianie ciasta, ale chcę też mieć jak najwięcej pozostałych opcji typu maszynka do mięsa, sokowirówka czyli jak najwięcej rzeczy w 1. Myślałam o Moulinex QA401, ale nie ma blendera. Dzisiaj wpadł mi w oko Robot kuchenny Kenwood PROSPERO KM286 Czy ktoś mógłby podzielić się ze mną opinią na temat któregoś z tych 2 robotów? A może coś innego polecacie w tej cenie? Z góry dziękuję:)
    • Przymierzam się do zakupu robota kuchennego. Przede wszystkim ma służyć do robienia ciast wszelkiego rodzaju. Spodobał mi się Bosch MUM 52120 ale nie wiem czy moc 700 W wystarczy aby zagnieść np ciasto drożdżowe. Są co prawda MUM-y z większą mocą (900) ale mają dużo zbędnych dla mnie dodatków za które płaciłabym na darmo. Może ktoś ma właśnie tego 52120? Napiszcie proszę czy radzi sobie z ciastami
    • Czy ktos ma moze ten robot i moze cos powiedziec na temat jego uzytkowania? W wielu opisach na roznych stronach pisza, ze moze sluzyc do zagniatania ciasta - ja sie zastanawiam, ktorym narzedziem, skoro nie ma haka.. Ja bym chciala, zeby mi od czasu do czasu zagniotl ciasto na chleb razowy na zakwasie, ktore jest dosc twarde, oraz czasem kruche..
    • Do czego służy sylikonowa łopatka? Jaka jest jej przewaga nad innymi przyrządami, które można wykorzystać do mieszania? Często na blogach widzę, że używana jest właśnie taka łopatka, zaciekawiła mnie :) ps - wrzucałam w wyszukiwarkę, nic nie znalazłam, jeśli się temat powtarza proszę o przekierowanie. Dzięki :)
    • Gdzie mozna to kupic? Szukalem w Sieci, na Allegro, ale tam jest hm... Alledrogo. Za takie cosik chca 150pln. Moja mama ma cos takiego, kupila (przy mnie) cos kolo 20 lat temu. Jesli mozna to gdzies kupic w rozsadnej cenie, pomoze ktos przy zakupie?
    • pomóżcie. kupiłam maszynę do chleba (Moulinex home baguette) i mam kilka pytań. Czy Wam też tak zarastają chlebem mieszadła że prawie zawsze są całkowicie zarośnięte? te stałe kilkutki po mieszadłach są ciagle zasyfione ciastem a jak je czyścić żeby ich nie porysować? czy można wyjąć chleb z formy po wyrośnieciu żeby usunąć mieszadła i czy to ma sens bo przecież i tak i tak zostaną kikutki mam mierszanki do wypieku z Achaun i nie ma na nich napisane jaką wagę chleba ustawić więc nastawia...
    • Parę pytań dot domowego pieczenia chleba 1) czy Wypiekacz do chleba MOULINEX OW 5003 ma funkcje wyrabiania ciasta? 2) czy ta funkcja polega na zasypaniu do maszyny składników i przyciśnięciu przycisku? - czy możne coś jeszcze trzeba zrobić? 3) gdzie w okolicach Katowic kupić można GOTOWE - do wsypania - mieszanki na chleb? 4) czy są jakieś inne triki z pieczeniem? 5) czy polecacie ta maszynę?
    • Mierze się z zamiarem robota kuchennego, niestety nie znam się zbytnio na tych maszynach są może jakieś modele, które możecie polecić?
    • czy ktos go ma? co o ni sadzicie czy moc 550W wystarcza do ciast ucierania
    • Kochani mam pytanie, zamierzam kupić kuchenkę mikrofalową, ale wiekszość osób twierdzi ze odgrzewane jedzenie z niej jest niedobre, gumowate i najczęsciej używają jej do np przyrządzania popcornu.Zastanawiam się czy nie lepiej kupić takiego mini piekarnika o mocy ponad 1000 Vat może byłby lepiej wykorzystany niż mikrofala i jedzonko podgrzewane czy np. pizza byłyby lepsze.Jeśli ktoś posiada taki mini piekarnik i mógłby udzielić podpowiedzi to bardzo proszę.Z góry dziekuję za odpowiedzi.
    • Czy zdarzylo Wam sie piec ciasto w formach silikonowych? Jakie macie z nimi dowiadczenie? Ja mam formy Tescomy i jeszcze ani razu ciasto nie wyszlo mi tak, jak powinno:( Wiecznie mam efekt, jakby niedopieczonego.
    • Kupić? Czy warto? Czy kurzy sie u Was na półkach czy go używacie? doradzcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się