Gość: anonimek IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.07.06, 22:57 Mniam, pycha. Super przepis. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olenka Re: Ciasto Fale Dunaju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 13:54 Ciasto wyszło bardzo suche. Powierzchnia była bardzo nierówna. Ciężko było nałożyć krem. Niestety nie wyglądało tak, jak na zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicola Re: Ciasto Fale Dunaju IP: *.jmdi.pl 01.08.06, 10:13 A ja już 2 razy podchodziłam do zrobienia tego ciasta - tylko że z brzoskwiniami - dwukrotnie wyszło zaklcowate, zbite i wogóle nie wyrośnięte - brzoskwinie zapadnięte na dno :-( Chyba już trzeciej próby nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Ciasto Fale Dunaju IP: *.skslegal.pl 02.08.06, 10:06 Moje wyszlo moze trcohe suche ale w odroznieniu do wiekszosci moich ciast - wyroslo. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna Re: Ciasto Fale Dunaju IP: *.versanet.de 10.08.06, 14:25 przepis nie do pobicia.a ciasto najwspanialsze na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria-glazik Re: Ciasto Fale Dunaju IP: *.tvgawex.pl 25.08.06, 13:58 przepis bardzo dobry .Upiekłam i mojej rodzince smakowało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Ciasto Fale Dunaju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 15:23 ciasto bardzo smaczne! wyrosło wspaniale! tylko ten krem na wierzch nie bardzo mi wyszedł! czy to masło nalezy roztopić? bo ja tak zrobilam i taka leja mi wyszla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Ciasto Fale Dunaju IP: *.quarto.pl 20.01.09, 13:13 masło ma być miękkie potem je należy utrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Ciasto Fale Dunaju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 11:35 super uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Ciasto Fale Dunaju IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.07, 21:23 nie mogę zrozumieć dlaczego ciasto mi nie wychodzi robi mi się zupełnie zakalec. tylko ja robię tak : do utartego masła z cukrem dodaje po jednym zółtku, osobno ucieram białka z 2 łyżkami mąki kartoflanej.póżniej mieszam te białka łyżką razem z margaryną, cukrem i żółtkami i dodaję mąkę z 2 łyżkami proszku do pieczenia. no i gdzie jest błąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krycha79 Re: Ciasto Fale Dunaju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 14:28 Jeszcze lepsze jest kiedy przed nałożeniem kremu na ciasto wyleje się zastygającą czerwoną galaretkę i dopiero nałożyć krem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włochowianka Re: Ciasto Fale Dunaju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 09:08 A może musisz zrobić ciut inaczej ,utrzeć żółtka z cukrem i dopiero dodać masło i ucierać na kremik wolisz tak robić i po co do białek ta mąka ziemniaczana?o mące nic w przepisie nie ma . a ciasto wychodzi na prawde bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Ciasto Fale Dunaju IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.07, 13:27 ciasto przepyszne, pierwszy raz robione i od razu wyszło extra :) dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genova51 Re: Ciasto Fale Dunaju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.07, 18:55 Ciasto zawsze mi się uda. Składniki do ciasta mam takie same, tylko wykonanie trochę inne, a mianowicie: ciasto dzielę na dwie części. Do jednej daję kakao. Na blasze układam łyżką na przemian raz białe, raz ciemne, tworząc szachownicę. Na górę układam ćwiartki jabłka. Po upieczeniu i wystudzeniu przykrywam ciasto kremem. Posypuję tartą czekoladą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Ciasto Fale Dunaju IP: *.gprs.plus.pl 27.02.08, 14:50 Bardzo dobre ciasto. Udało mi się wiec nie jest zbyt trudne :) Jako mężczyzna nie raz wykonam go dla mojej wybranki. SMACZNE, POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
annaslewa Ciasto Fale Dunaju 28.02.08, 14:19 PYCHA!zrobilam samo ciasto(biale,ciemne)a na to pokrojone w polksiezyce sr.grub.jablka.Pieklam ciut ponad 20 min w 170stC (sprawdzaj patyczkiem czy gotowe)-wyszlo SUPER! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIENKA Ciasto Fale Dunaju IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.08, 21:15 WLASNIE ZAMIERZAM SIE ZROBIC CIASTO ALE MAM JEDNO PYTANIE CZY WISNIE MOGA BYC MROZONE ??? PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ DZIEKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ines Ciasto Fale Dunaju IP: *.swan.cable.ntl.com 12.06.08, 14:29 Pyszne!! Ciasto urosło do potęgi entej, a poza tym zamiast wiśni, pokroiłam śliwki i troszkę mandarynek! Ciasto wspaniałe!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Ciasto Fale Dunaju IP: *.bredband.comhem.se 20.08.08, 10:06 zawsze kupowałam to ciastko,teraz nie muszę sama umiem zrobić.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Ciasto Fale Dunaju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 17:22 CIASTO MAM ZAMIAR ROBIĆ ZARAZ, ALE NIE DO KOŃCA WIERZE AUTORCE, OPISUJE CIASTO JAKO DLA DZIECI, ALE ZAPOMINA O WÓDCE W PRZEPISIE. jA NA PEWNO TA WÓDKE POMINĘ, BO MAM 3 LETNIE DZIECKO, A PLACEK WYGLĄDA SMAKOWICIE. Odpowiedz Link Zgłoś
genova51 Re: Ciasto Fale Dunaju 17.10.08, 12:42 do kremu nie dodaję żadnego alkoholu, lecz sporo soku z cytryny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Ciasto Fale Dunaju IP: *.mielec.mm.pl 03.04.09, 09:36 Wszystko dobrze tylko nie wiem co zrobić z tymi wiśniami,o których mowa w przepisie. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.m7 Re: Ciasto Fale Dunaju 22.12.09, 21:10 Wiśnie wciska się w ciemne ciasto. Mogą być mrożone wiśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Ciasto Fale Dunaju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 22:39 Moje ulubione ciasto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozena Re: Ciasto Fale Dunaju IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 09.04.10, 10:23 Ale jak uzyskac efekt fal? Nic o tym w przepisie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Ciasto Fale Dunaju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 17:41 moje ulubione ciasto Odpowiedz Link Zgłoś