Dodaj do ulubionych

creme brulee

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 12:40
Czy krem brulee powinien być podawany na ciepło czy na zimno?
Obserwuj wątek
      • krasnowo Re: creme brulee 14.10.04, 12:52
        Przyznam się szczerze, że mnie zaskoczyłaś - zawsze jadłam creme brulee
        podawany na zimno a i w przepisach duży nacisk kładziony jest na to, by deser
        dobrze schłodzić i do zapiekania cukru-karmelu wstawić miseczki w naczyniu
        wypełnionym zimną wodą i kostkami lodu, by krem się nie zagrzał. Na ciepłym
        kremie warstwa cukru-karmelu nie będzie taka krucha a przecież o to chodzi w
        tym deserze ?
        • Gość: finka Re: creme brulee IP: *.acn.waw.pl 15.10.04, 21:43
          tylko tak...ma byc zimny z ewentualnie (jak kelner szybko doniesie) cieplym
          skarmelizowanym cukrem...reszta musi byc zimna...jezli krem brule dostaje ktos
          cieply (caly) to moze oznaczac ze kuchnia nie ma opiekacza nazwijmy go recznego
          tylko opieka pod tzw. salamandra...a to trwa dluzsza chwile i zagrzewa cala
          foremke..

          podanie cieplego kremu oznacza ze po upieczeniu kuchnia nie zdazyla go
          ostudzic...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka