Gość: Aniik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 12:40 Czy krem brulee powinien być podawany na ciepło czy na zimno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pianissima Re: creme brulee IP: *.adsl.proxad.net 14.10.04, 12:43 Rasowy - na cieplo (ale nie goraco). Ale sa i tacy, ktorzy podaja na zimno przypiekany z gory palnikiem gazowym. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnowo Re: creme brulee 14.10.04, 12:52 Przyznam się szczerze, że mnie zaskoczyłaś - zawsze jadłam creme brulee podawany na zimno a i w przepisach duży nacisk kładziony jest na to, by deser dobrze schłodzić i do zapiekania cukru-karmelu wstawić miseczki w naczyniu wypełnionym zimną wodą i kostkami lodu, by krem się nie zagrzał. Na ciepłym kremie warstwa cukru-karmelu nie będzie taka krucha a przecież o to chodzi w tym deserze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finka Re: creme brulee IP: *.acn.waw.pl 15.10.04, 21:43 tylko tak...ma byc zimny z ewentualnie (jak kelner szybko doniesie) cieplym skarmelizowanym cukrem...reszta musi byc zimna...jezli krem brule dostaje ktos cieply (caly) to moze oznaczac ze kuchnia nie ma opiekacza nazwijmy go recznego tylko opieka pod tzw. salamandra...a to trwa dluzsza chwile i zagrzewa cala foremke.. podanie cieplego kremu oznacza ze po upieczeniu kuchnia nie zdazyla go ostudzic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syrop klonowy Re: creme brulee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 12:46 na zimno kochana, wstaw go na 2 godziny do lodówki zanim go posypiesz brązowym cukrem, potem go jeszcze raz na moment do pieca na chwile by cukier sie skarameliziwał. i ja go wtedy schadzam ponownie ale wiesz, w kuchni wszystko co tobie smakuje jest dozwolone, ja generalnie wole zimne desery. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś