Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      cylindrze

cylindrze

(13 wyniki)
    • Panowie. Ja wiem że nasze forum ostatnio jest tylko trochę luźno związane z motoryzacją ale może ktoś pomoże ;) Problem dotyczy golfa IV 1.6 16V. Na wolnych obrotach mocno kuleje jeden cylinder. Silnikiem trzęsie a po podłączeniu pod komputer wychodziło wypadanie zapłonu na drugim cylindrze. Po dodadniu gazu i w czasie jazdy auto chodzi normalnie, tak jakby wszystkie 4 cylindry pracowały. Świece zostały wymienione 3 tygodnie temu (na starych świecach było tak samo). Wymieniona z...
    • Właśnie przeglądałem forum passatowe i widzę, że jest do kupienia passat b3 2.8 za 3 tysiące. Ma nawet instalacje gazową. Kurcze, do tej pory myślałem, że nie stać mnie na auto. Może zamiast rzucać robotę dozbierać w końcu do własnych 4 kółek ;) Ciekaw jestem ile kosztowała by mnie eksploatacja takiego auta. Gazu pewnie to wiele więcej od tatowego 1.8 nie powinno spalić. Chyba ;) Ale pewnie nadal nic nie kupie, bo jakoś szkoda mi żeby auto stało pod domem a ja jeździłbym z braku pieni...
    • www.dziennik.pl/auto/article562506/Rewolucyjny_silnik_Fiata_wyprodukuja_Polacy.html Nie wiem jak Wy uważacie, ale swiat chyba się kończy? Już trzycylindrowe jednostki mają taką sobie kulturę pracy (opel z silnikiem 1.0 i inne...). A tutaj następny krok i znów "ciachneli" jeden cylinder... Jeszcze jeden krok i będziemy mieli jak w motocyklach, tylko jeden cylinder... Niby tutaj piszą, ze kultura pracy co najmniej taka jak czterocylindrówek, ale jak doświadczenie pokazuje, trzycylindrowe...
    • Zadano mi następujące pytanie: Silnik v8 pracuje z prędkością 1000 obrotów / minutę. Ile razy w przeciągu minuty wybucha mieszanka w komorach wszystkich cylindrów? Czy prawidłowa odpowiedź brzmi tysiąc?
    • "Nowy najmniejszy wóz włoskiej marki [Lamborghini Gallardo] ma dziesięć cylindrów, 500 KM i 80 proc. maksymalnego momentu 510 Nm dostępnego już przy 1,5 obr/min!" hehe :) smieszna pomylka :) No chyba ze to nie pomylka (respect!)! :)))))))))) Pozdrawiam, Pap :) P.S. Skopiowane z : www2.gazeta.pl/auto/1,24820,1782342.html
    • Witam! Hmmm.... ponoc nie ma glupich pytan, wiec zapytam :) Zaslyszalem ze silniki diesla "nie lubia" hamowania silnikiem. Ponoc ma to jakis zwiazek z wlasnosciami smarnymi oleju napedowego i brakiem jego dostarczania do silnika przy takim hamowaniu. Ma to jakis sens czy ktos sie wymadrzal nie wiedzac o czym mowi za bardzo? Niestety moja mizerna wiedza nie pozwala mi stwierdzic czy to bzdura czy nie. Chociaz gdybytak bylo to pewnie gdzies by o tym ktos juz napisal. W kazdym razi...
    • www.auto-repair.pl/ Tak czy nie? O to jest pytanie. Pzdr.
    • Kupił Ci ja sobie nową. I wszystko pasuje, ale: na mojej starej były cyferki idąc po kolei 1,3,4,2. A na nowej są 1.2.4.3. Na początku pomyślałem "ki diabeł" potem się zastanowiłem i pomyślałem, ze przecież chyba tam nie jest nic skomplikowanego i że może to do jakichś innych silników, to połączyłem tak jak było (czyli 2 do 3 a 3 do 2). Zapaliłem silnik i coś mi prychnęło przy starcie. Więc pomyślałem "może toto ma w środku jakieś kabelki inaczej poukładane czy co" i podłączyłem na odwr...
    • W sobote lecę jedna obejrzeć i pewnie kupie , silnik 2.0i 115 koni pozdrawiam
    • Czym sie rozni "3-rocker VTEC system" od "2-rocker VTEC system"?
    • Mam pytanie-jaka może być przyczyna,że 5-cio letni diesel (hyunday),przebieg 60 tys.rano przy zapalaniu przestał odpalać po 1 razie,a potem po odpaleniu idzie chmura ciemnego dymu??Jest tak od ok.miesiąca,ropa kupiona na Shellu? Będe wdzięczny za porady.
    • Większość europejskich producentów samochodów przygotowuje się do wprowadzenia na rynek silników benzynowych z wtryskiem bezpośrednim (GDI - gasoline direct injection) w ciągu kilku najbliższych lat. Firma Siemes VDO Auto-motive twierdzi, że do 2008 roku nowa technologia opanuje 30% rynku aut benzynowych w Europie. W silnikach tego typu benzyna jest wstrzykiwana do każdego cylindra i zapalana przez iskrę zapłonu po tym jak powietrze zmiesza się z rozpyloną benzyną. W przypadku konwencjon...
    • I po co ja kupowalem mojego... Honda's next hybrid is coming - and the Accord with the gas-electric powertrain will look like this picture released Monday by American Honda. The 2005 Accord V-6 Hybrid, Honda promises, will have a next-gen hybrid powertrain that will put out enough performance to best the current 240-hp Accord V-6 but will achieve fuel economy closer to that of the four-cylinder Civic compact. The Accord will not only feature hybrid power but also will have Var...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się