Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      cylindrze

cylindrze

(50 wyników)
    • teraz jest na to czas.W sezonie bedzie go mniej.
    • witam mam problem kupiłem motorek Honde CBR 600 F1 stała ona rok czasu nie ruszana zakupiłem ja paliła ładnie peiknie lecz po ajakeimś czasie nie pali mi na 2 cylindry świece wymieniłem, przewody, cewki i nadal to samo. przy małych obrotach strzeli z tłumika i zgaśnie gdy dodam ssania to tez zgaśnie... prosze jeśli ktoś orientuje sie co moze bolec moje maleństwo to pomóżcie mi... pozdrawiam
    • Mam yamahe tdr 125 i chciałe w niej wymienić tłok i nie wiem czy jak jest nicasil to trzeba robić szlif cylindra , czy tylko wymienia sie tłok i standardowym rozmiarze.Za wszelkie informacje z góry dziękuje.
    • Czy próba naftowa przy zdjętej głowicy (podobnie jak przy próbie szczelności zaworów w głowicy,wlewamy do cylindra trochę nafty i po czasie spradzamy czy jej ubywa) jest wiarygodna ?
    • Wykonuje sie na zimnych czy cieplym silniku co i jak. thx and yo 4all
    • Mam pytanie-jeżeli w maszynie 2 cylindrowej jeden z nich jest po szlifie a drugi na nominałach to coś się może stać? a jak tak to co i w jakiej perspektywie czasowej?dzięki
    • Reanimuję Jawę 350. Aktualnie poszukuję warsztatu, gdzie mogą mi przeszlifować cylindry i sprawdzić wał (dobrze i tanio!). Proszę o namiary w Warszawie i okolicach oraz gdzie kupić pierścienie, tłoki itp. Wielkie dzięki.
    • Potrzebuje informacji jak to jest z tulejowaniem aluminoiwych cylindrow w 2- suwie. Czy istnieje mozliwosc dorobienia tulei do 2-suwa (dochodzą kanały). Prosiłbym o podanie adresów lub jakiegos kontaktu do firm ktore sie tym zajmują i ewentualnych cen. Z gory WIEILKIE DZIEKI.
    • Czy do Yamahy dt 50 R z 14-milimetrowym gaźnikiem wejdzie cylinder od yamahy dt 80 lc?
    • witam,jakie sa roznice w motocyklach o tej samej pojemnosci np.650 ccm a roznej liczbie cylindrow? pozdr
    • Czym sprawdza się ciśnienie na cylindrach? Wiem, że to jakiś zegar ale nie znam oryginalnej nazwy. Gdzie można to kupić i jak tego używać? Chcę kupić gixe 750 z 2001 roku- troszkę kasy trzeba wydać, dlatego chciałbym ją dobrze sprawdzić, a ciśnienie na cylindrach potrafi dużo powiedzieć o stanie silnika.
    • Czy są produkowane silniki motocyklowe o większej pojemności? Czy są inne 3 cylindrowe? Bo nie mogę nigdzie znależć:( www.triumph.co.uk/uk/263.aspx
    • Witam wszystkich. Mam problem z suzuki gs 450L. Polega on na tym , że moto gubi iskrę ( na 2 cylindrach) po rozgrzaniu silnika. jak jest zimny wsiadam odpalam , odjeżdżam ale po przejechaniu kilku km silnik gaśnie. Po wykręceniu świec niema iskry jw. Ostygnie i wszystko wraca do normy, czyli odpala na dotyk i do czasu nagrzania jedzie. Może ktoś wie jak naprawić tą usterkę. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
    • Co najmniej 175cm, najlepiej około 250-300, jednocylindrowy lub dwucylindrowy. Może być chłodzony olejem - nawet lepiej, ale nie powietrzem. Koniecznie cylinder lub cylindry muszą być poziome lub prawie że poziome. Chodzi o ty by silnik był jak najbardziej płaski. Chiński silnik mi nie przeszkadza, nawet lepiej z powodu ceny. Oni i tak kopiują już prawie wszystkie japońskie silniki. Jeśli ktoś zna, proszę o model silnika, w najgorszym wypadku w jakim motorze jest instalowany. L...
    • Mam może trochę banalny problem (w sumie chciałem sie tylko upewnić) ale wole być pewien. Znalazłem ostatnio w komórce cylinder do Wsk tylko że ma on wyłamane prawie całe żeberko od samej góry (ostał sie tylko kawałek). Cylinderek w środku w stanie super i nie wiem czy go zamontować w motocyklu. Ja to bym go zamontował ale nie jestem pewien.
    • Mam pytanie czy do Hondy Nsr 125 można zastosować tuning Polini 160??? Jeżeli tak to gdzie można go dostać!!!
    • siema badałem dziś jednego Tigera ('98). został odpalony na zimno i po ok 1-2 minutach pracy zauważyłem że kolektor wydechowy środkowego gara był na tyle zimny że można go było dotknąć ręką. 2 skrajne kolektory były już gorące. po kolejnej minucie czy półtorej środkowy już się nagrzał jak pozostałe 2. ze słuchu wydawało się, że silnik pracuje od początku normalnie (!) czy to normalne że środkowy kolektor/cylinder rozgrzewa się wolniej ? może moje wątpliwości są jednak słuszne sąd...
    • Witam 1.Szukam jakiegos taniego cylindra tuningowego do mojej Yamahy dt 50 r z 1990 roku. W mielochu znalazlem cylinder 70 ccm Arisal Sport ( sklep.mieloch.pl/product_info.php? cPath=659_671_450&products_id=2222&osCsid=083dc1d1e3d42c0ab29ad20db5d4bf3e ) . Czy ktos wie cos o osiagach na tym cylindrze, o jego trwalosci oraz o czasie docierania?? Moze ktos ma link do jakiegos cylindra za cene do 350 zl? 2.Szukam tlumika sportowego do 50ccm albo 70ccm za nie wiecej niz 350 zł. N...
    • Witam. Mam Aprilię Pegaso 50. (silnik minarelli am5, gaznik dellorto SHA, zestaw tlok+cylinder+glowica DR Racing Parts 73.5ccm) Sprawa jest nastepujaca: otoz silnik wkreca sie do pewnych obrotow (stosunkowo niskich) i zaczyna "pierdziec" i dalej nie idzie. Niezaleznie czy to jest na luzie czy na biegu. Wymienione na ten sezon zostaly: uklad korbowo-tlokowy swieca modul zaplonowy(CDI Metrakit PRO RACE) Dysza w gazniku to 65. Pomozcie co to moze byc? Bylem w serwisie Janaszek w Kielc...
    • dlaczego silniki chooperów mają o wiele ładniejszych dzwiek niż silniki przecinaków? Wiem, że w chooperach montuje sie silniki v2, ale sa też sporty, czy też turystyki z takimi silnikami i dzwięk jest o wiele gorszy. Wie ktoś dlaczego tak jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się