czarny

(21 wyników)
  • Witam. Dziś widziałem w Książańskim Parku Krajobrazowym czarnego bociana. Do tej pory słyszałem tylko że czarne bociany gniazdują w okolicach Andrzejówki, a osobiście widziałem je kiedyś w Jedlinie. Celowo nie podaję dokładnego miejsca, aby nikt nie niepokoił bocianów. Ciekaw jestem, czy ktoś inny spotkał kiedyś czarne bociany w Parku Książańskim. Czy gniazdowały tam w poprzednich latach. Interesują mnie wszelkie obserwacje z tego terenu.
  • Co to dwa słupy czarno-żółte na ul.w Szczawnie przy uzdrowisku z jednej i drugiej strony przejścia dla pieszych na przeciwko Parku Szweckiego (fontanny).
  • Szukam kogoś, kto jest właścicielem czarnego lub biało-czarnego Cocer Spaniela - pieska. Mam rudo(brązowo)-białą śliczną suczkę tej rasy, bez rodowodu i chcę ją dopuścić dokładnie z takim pieskiem, jakiego opisałam. Pozdrawiam
  • Znaleziono młodego, czarno-białego kotka na Piaskowej Górze. Ma białą obrożę z ID NR. 720 + 340140. Kotek towarzyski :) Zdjęcie: img247.imageshack.us/img247/9127/foteczka0220tg0.jpg Numer kontaktowy - 698917468
  • Widziany ostatnio ok godz.15:20 na pętli autobusowej na Podzamczu- jeśli go znacie to napiszcie gdzie chodzi na piwo, pizzę, na spacer z psem itd.
  • zna ktoś może gościa który jeździ czarnym passatem z piaskowej
  • Oddam w bardzo dobre i kochające ręcę kociaka . Bardzo spontaniczny wesoły , przyjazny pieszczoch . Ma dużo energii i wszędzie go pełno . Cały czarny. Potrzebuje domu w którym poświęci mu się dużo uwagi i milości .
  • Jutro, 07 października o godzinie 11:00 na stadionie przy ulicy Wrocławskiej zostanie rozegrany mecz pomiędzy Czarnymi a Zagłębiem Wałbrzych. Derby to derby, każdy wynik jest możliwy ale liczymy na zwycięstwo zielono-czarnych :) Oczywiście tych z Zagłębia :)
  • donos(11)

Witam, proszę o poradę. Pewna osoba prowadzi sklep, w którym zatrudnia osoby na czarno. Trwa to już kilka miesięcy. Żadna z pracujących tam 4 osób nie ma nawet umowy zlecenia. Komu można zgłosić ten fakt? sklep ten znajduje się we Wrocławiu. Jaka za to jest kara? Czy osoby, które tam pracują mogą być pociągnięte do jakieś odpowiedzialności? Jak mogę to załatwić? gdzie wysłać stosowne pismo i jak go napisać? Bardzo dziękuję za konkretne odpowiedzi, Pozdrawiam
  • Obejrzyjcie proszę w całości i odnieście się co do niektórych wypowiedzi ;) www.viddler.com/explore/tvwalbrzych2/videos/105/
  • Dziś pomiędzy Szczawnem-Zdrój a Podzamczem znaleziono kundelka,wiek około 10 lat,mały kulejący lekko na tylną łapkę z siwą bródką.Piesek bardzo tęskni,właściciela proszę o kontakt melania27@tlen.pl
  • zakopałam sie dzis w sao południe 10min mnie wypychali gdzie to mam zgłosic
  • Czy przez Wałbrzych przepływa jeszcze czarna rzeka? Powątpiewam,chodz czuć ja niemiłosiernie.Ciekawe , że od jakiegoś czasu jej barwa daleko odbiega od czarnego koloru.Obecnie jest to kolor jasno rdzawy,szczególnie w okolicy Szczawienka, ciekawe dlaczego? Strefa Ekonomiczna sie do tego przyczyniła? A może to nowy rodzaj oczyszczania?..Pozdrawiam wszystkich na forum..
  • Szlag mnie zaraz trafi na miejscu. Z jakiej okazji jest wciąz usuwany mój wątek o zagubieniu psa??? Czy to narusza zasady etykiety? Żadnych wulgaryzmów, nic! Ludzie ja chcę swojego psa znaleźć, a tutaj siedzą osoby, które mogły go widzieć i pomóc mi w znalezieniu!Więc co jest niestosownego w moim wątku?? 3 dni temu zaginął mały pies na Nowym Mieście. Sięga przed kolanmo. Jest czarny, z beżowym brzuchem, łapami i brodą. Na grzbiecie ma dłuższą sierść, falowaną. Uchodzi za kudłacza, popula...
  • Tyle ile mu dasz+ile ukradnie+ile sprzeda złomu+ile dostanie zasiłku+ile nie zapłaci opłat, czynszum składki, podatku+ile zarobi na czarno ... Wyjdzie ok. 5-10 tys. miesięcznie netto.
  • Mam taki problem ,bo moja matka dostaje na mnie alimenty,ponieważ cały czas się uczę,a chciałam iśc do pracy(nie na czarno)na kilka miesięcy,żeby zarobic na studia,w związku z tym mam pytanie czy mojej matce zabiorą alimenty jak pójde do pracy,a póżniej się zwolnie i zacznę naukę.
  • dzisiejsze gł. wiadomości TVP podały że bez pracy jest ponad 40% dorosłych Wałbrzyszan...mam pytanie czy te 40% to są dane oficjalne przez wasz urząd pracy czy też taka jest faktyczna liczba bezrobotnych?
  • im dłużej tu mieszkam tym bardziej przesiąkam tym miastem, jego zapachem, ludźmi spotykanymi w autobusach, zielenią przyjaźnie machającą z każdego zakątka. to moje miasto, tu mieszkają najbliższe mi osoby, tu spędzam większość swego życia. Wałbrzych jest jak czarny robak szaleństwa drążący neurony w moim mózgu. wędrowcze wstąp na chwilę w te progi, siądź spokojnie i wsłuchaj się w rytm miejski, a potem odejdź i weź ze sobą cząstkę nas.
  • Pilnie potrzebuję malutkiego kocurka,najchętniej czarnego.Może ktoś chce oddać w dobre ręce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna