czekolada

(11 wyników)
  • No właśnie. Miałam ochotę na czekoladę, więc sobie zjadłam (prawie całą tabliczkę). Żeby nie było - gorzką. Na drugi dzień czułam lekkie drganie powieki. A to nie zdarza mi się. Raz na kilka lat może. Resztę zjadłam następnego dnia. I kolejnego jeszcze trochę - taka zachciewajka mnie wzięła. No i drga sobie powieka od trzech dni. Przypomniało mi się, że kiedyś podobna sytuacja miała miejsce, ale nie zwróciłam na to uwagi. A teraz to samo. O co chodzi, przecież takie drganie to podobno z...
  • Moim problemem jest czekolada.. jestem od niej uzależniona dziś zlajłam 1,5 tabliczki i 10 cukierkow czekoladowych... boli mnie brzuch, wymiotowałam. Mimo, ze już nie chciałam jej jesc(bolał mnie brzuch) nadal ją jadłam. Czemu tak jest? Teraz mam straszne wyrzuty sumienia ;(((( Juz nic nie zjem dzisiaj. Czuje się pełna, jest mi strasznie niedobrze.
  • To nie zadna prowokacja ani nie nie jestem trollem! Ostrzegam Was przed czekolada dla diabetykow. Zawiera fenyloanine. Na opakowaniu pisze ze w nadmiernych ilosciach ma wlasciwosci przeczyszczajace. Jakbyscie zrozumialy nadmierne ilosci? Ja zdjadłam pare kostek i zaserwowało mi to taka biegunke,ze nie zdazylam do kibelka. Tak,tak za przeproszeniem zesralam sie w gacie. I miejsce w pracy. Na szczescie zaszylam sie w kibelku a potem przyjechal po mnie facet. Upokorzenie,strac...
  • Czy jest coś co pozwoli mi zapomnieć o czekoladzie??? Ja już tak dłużej nie mogę...jestem od niej uzależniona:(:(:( Każdego dnia muszę zjeść CONAJMNIEJ jedną czekoladę! A co to są te czekolady sojowe?? Czy one tak nie tuczą?? Jakie mają działanie? Proszę o pomoc:(:(:(:(
  • mam to juz trzeci dzien, tak bardzo mi przeszkadza, bo w ogole tego nie kontroluje:( juz tak raz mialam, w zeszlym roku, jeden dzien, ale szybko przeszlo. jak temu zaradzic i co jest przyczyna??
  • Cześć wszystkim, mam następujący problem: mam 166cm wzrostu i waże (od niedawna) prawie 77kg (BMI 28). Jeszcze w tamtym roku ważyłam 63kg i juz wtedy lekarka mówila, ze mam duża nadwage i nie powinnam więcej przytyc, a mialam wtedy BMI 23. Ale przytyłam w mgnieniu oka, w końcu nie mogło byc inaczej skoro brałam antydepresanty i hormony na endometrioze i na dodatek mam podejrzenia niedoczynnosci tarczycy, ale jeszcze nie wiem bo jestem w trakcie badań. W kazdym razie czuje sie ter...
  • Nie mówi się 'te pytanie' tylko 'to pytanie'!
  • czy ktoras z was bierze tabletki antykoncepcyjne Harmonet? ja biore od 6 miesiecy i od tego czasu zauwazylam pogorszenie stanu mojej skory, na tawrzy pojawily sie liczne wagry:((( czy moze to byc wina tabletek? czy musze sie zglosic do dermatologa czy ginekologa i zmienic tabletki? :(
  • Na stronie www.hormony.pl profilaktyka(ginekologiczna) znalazłam artyk€ł nt. Zespołu Napięcia Przedmiesiaczkowego okazuje się, ze u kobiet takich zaobserwowano zbyt niski poziom serotoniny i beta-endorfin w mózgu. Może wiecie czym mozna by uzupełnic brak tych składników? Moze jakieś preparaty bez recepty? Czy np. czekolada podnosi poziom serotoniny?
  • Mam 23 lata. Jak zmniejszyc czestotliwosc pojawiania sie krost na policzkach (tradzik rozowaty chyba ), jesli nie moge sie powstrzymac od zjedzenia czekolady, orzechow, jako ze pracuje umylslowo na studiach (dodatkowo sie stresuje)i to daje mi energię. Czy rzeczywiscie przerzucenie sie na zywienie "oczyszczone to jedyny sposob? ... bo to tak trudno obejsc sie marchewka,ktora nie daje w ogole energii
  • czsem wrecz pochalaniam wszystko co znajde w domu i zawierea cukier. mam tego dosc. po zjedzeniu dwoch czekolad boli mnie zoladek, jest mi obrzydliwie slodko, mam wiatry i wzdecia,jest mi niedobrze,przytylam i nie chce miec cukrzycy - ale nie umiem sie opanowac - wydaje mi sie ze jestem uzalezniona od cukru. co zrobic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się