Dodaj do ulubionych

czekolada :///

IP: *.loonar.pl 23.01.07, 15:48
Moim problemem jest czekolada.. jestem od niej uzależniona dziś zlajłam 1,5
tabliczki i 10 cukierkow czekoladowych... boli mnie brzuch, wymiotowałam.
Mimo, ze już nie chciałam jej jesc(bolał mnie brzuch) nadal ją jadłam. Czemu
tak jest? Teraz mam straszne wyrzuty sumienia crying((( Juz nic nie zjem dzisiaj.

Czuje się pełna, jest mi strasznie niedobrze.
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: czekolada :/// 23.01.07, 16:21
      Też bym tyle mogła.
      Jem jogurty, serki, owoce, piję kawę z mlekiem - to zasładza, jest zdrowsze i jakoś udaje się przetrwać.
      Nie kupuję słodyczy - to co w domu jest natychmiast zjedzone choćby mi się chciało już wymiotować, nie potrafię przechowywać.
      Czekoladę kupuję w sobotę i niedzielę - cały tydzień czekam na ten czas.
      Zakupy rób najedzona. Głodna szybciej skusisz się na kupno czegoś słodkiego.

Jeśli to nie pomaga, to prawdopodobnie apetytem na czekoladę pokrywasz jakieś sprawy emocjonalne i to tylko wierzch twojego problemu.
    • to_jaaa Re: czekolada :/// 23.01.07, 16:25
      twoim problemem raczej nie jest czekolada
      to co jest NAPRAWDĘ twoim problemem? a pozbywasz się czasem tej czekolady w
      toalecie?
      • Gość: kamila Re: czekolada :/// IP: *.loonar.pl 23.01.07, 16:49
        nie pamietam kiedy ostatnio kupłam cos slodkiego. dostałam cala torbe slodyczy
        na swieta i teraz sie na nią rzucilam i tak codziennie coś... Dzis pierwszy raz
        zwymiotowalam ale to dlatego, że nie moglam wytrzymac tak mnie meczyl bol
        zoladka. Nie wymiotuje nigdy..
    • Gość: kamila Re: czekolada :/// IP: *.loonar.pl 24.01.07, 16:12
      cholera dzis to samo.. tylko zamiast czekolady były ciastka i ptasie mleczko...
      a przed tym 5 kanapek sad(chyba zwariuje,.. napewno nie wmyumiotuje nie chce ale
      jak sie powstrzymnac? I znowu caly dzien juz nic nie przelkne crying(
      • lilith76 Re: czekolada :/// 24.01.07, 16:23
        To nie kupuj już słodyczy!!!
        A jeśli kupujesz, to z umiarem, żeby nic nie zostawało w szafce. Nie rób zapasów.
        I wyluzuj, innym też to się zdarza co jakiś czas.

A od czekolady można się uzależnić w tym sensie, że uwalnia w mózgu odczucie radości i ukojenia. A kto by nie chciał tego codziennie smile
    • Gość: dietetyk Re: czekolada :/// IP: *.lodz.mm.pl 25.01.07, 00:14
      zjedz wyrób czekoladopodobny.
      • Gość: kora Re: czekolada :/// IP: *.zab.nat.hnet.pl 25.01.07, 08:51
        A to przypadkiem nie ma swojej nazwy...?Bulimia?!
        • agacia166 Re: czekolada :/// 25.01.07, 10:30
          Czasami potrzeba zjedzenia czekolady wiąze sie z brakiem magnezu w organizmie.
          polecam tabletki z magnezem i odstawienie słodziutkiej czekoladkismile
        • la_veuve_noire Re: czekolada :/// 25.01.07, 12:33
          Ciągle mnie dziwi, jak często na tym forum diagnozuje się anoreksję i bulimię,
          najwyraźniej nie mając pojęcia o istocie tych chorób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka