Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      czekolada

czekolada

(8 wyników)
    • Jesteście uzależnieni od czekolady? Znacie kogoś takiego? Nie chodzi o uzależnienie od słodyczy. Mam na myśli przypadki, kiedy człowieka ciągnie do 99% czekolady, a do cukierków czy chałwy już niekoniecznie.
    • a ja jestem uzależniona od czekolady-nie mogę się jej oprzeć i po zjdedzeniu jednej kostki ograniczam się dopero gdzieś po dwóch tabliczkach kiedy pękam z bólu brzucha. czy czekolada ma negatywne działanie na zdrowie? co mam zrobić?
    • Jestem uzależniona od jedzenia czekolady i słodyczy. i choć dla niektórych pewnie nie jest to uzależnienie a łakomstwo to dla mnie jest to coś strasznego. nie potrafię bez tego normalnie funkcjonować nie wiem już co robić i jak sobie z tym radzić. Byc może dla niektórych to ma aspekty związane z odżywianiem i tam powinnam pisać wątek ale jest to coś innego. Kiedy jestem bardzo szczęśliwa sięgam po czekoladę jako w nagrodę a kiedy zła i smutna czuje ze jak jej nie zjem to oszaleje. Nie potrafi...
    • Czy jest mozliwe zdrowienie, kiedy nie ma sie "przegrodki w nosie", to znaczy; kiedy z jednego uzaleznienia przechodzi sie w drugie, np. z alkoholizmu w pracoholizm, w picie kawy, telewizje, etc... Czy sa ludzie, ktorzy nie sa podatni na zadne uzaleznienia...!? A...
    • Nie mogę sobie z tym poradzić... Czy można uzależnic się od słodyczy??
    • witajcie czy zna ktoś przypadki udanych eksperymentów z hipnozą? bardzo chcialabym, żeby wreszcie ktoś obrzydził mi moje ukochane słodycze... czy to wogóle możliwe?? jeśli wiecie coś o hipnotyzerze, z prawdziwego zdarzenia, nie szarlatanie - byloby super, gdyby przyjmował na śląsku... pzdr
    • Podobno z uzależnienia się nie wychodzi. Co najwyżej zamienia się jedno uzależnienie na inne. Jak się kompulsywnie wcinało - dajmy na to - czekoladę, i się ją definitywnie odstawi, to przechodzi się żarcie kabanosków albo siedzenie przy kompie. Jak się odetnie kompa, to zaczyna się drinkować. I tak wkoło Macieju. Bo problem nie leży w piciu, jedzeniu, masturbowaniu, serwowaniu po necie czy czymś tam jeszcze, tylko w psychice. Człowiek ma problem i tyle. Uzależnieniem psychika da...
    • Słodycze(13)

Czy jest ktoś prawdziwie uzależniony od słodyczy? Jak sobie poradzić? To gorsze niż papierosy!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się