Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      czekolada

czekolada

(6 wyników)
    • Pisałam już o mojej córeczce. forum.gazeta.pl/forum/w,12154,135538069,135538069,migrena_u_dziecka_Prosze_o_rade.html Teraz po równo 41 dniach pojawiły się w nocy silne zawroty głowy, rano wymioty trwające mniej więcej od godziny 7 do 10. Troszkę bolała głowa. Wczoraj popołudniu jednorazowy luźny stolec. Teraz wszystko przeszło pozostał jednak oczoplas przy zmianie pozycji (głowa na dole-jak przy wiazaniu butów na stojaco- na głowa u góry). Kurcze tak jakby miała obrzęk mózgu i stad ten o...
    • Hej! słuchajcie zauważyłam, że kiedy nadchodzi ból głowy i zaraz po nim mam wzmozony apetyt na czekoladę. Dosłownie nie jem nic innego w ciągu dnia tylko czekoladę i to kilka tabliczek w ciągu dnia. Czy też odczuwacie taki czekoladowy szał? Czym to jest spowodowane?
    • Czesc dziewczyny, obecnie jestem za granica. Wczoraj znajoma przyrzadzila makaron z mieskiem i sosem, niby proste danie jednak inne od naszego w przygotowaniu, do nowinek podchodze z dystansem, wiec zjadlam troche. Nastepnego dnia zagladam do lodowkia tam sos z orzeszkow ziemnych- sos ktory zostal uzyty do tego mieska! Dzis na kolacje lazania... Czy wy tez tak jestescie uczulone na skladniki, gdy wiecie ze sa to wywolywacze i np nie tkniecie tego? Ja zawsze gdy jestem w sklepie mysle ...
    • Jestem osobą chorującą na migrenę. Bóle głowy towarzyszą mi już od 3 lat. Zaobserwowałam u siebie, że po zjedzeniu czekolady aura przychodzi, jednak mam pytanie. Czy po 24h po zjedzeniu czekolady, która prawdopodobnie wywołuje u mnie migrenę, można "zdiagnozować", że to akurat ona jest sprawcą mojej męki? To nie za długi czas, który dzieli mnie od bólu? Dodam jeszcze, że migrena łapie mnie na początku cyklu miesiączkowego, niestety... Pozdrawiam, Bacha3000
    • W poniedzialek zjadlam tabliczke czekolady na nastepny dzien ... migrena, ta sama sytuacja z orzeszkami ziemnymi niczego mnie nie nauczyla. Same przyznacie jak trudno jest sie oprzec "wywolywaczom". pozdrawiam
    • Nikt nie zagladal, lub nie ma o czym pisac.. :) ja mam wzgledny spokoj z glowa- na razie, puk puk puk.. a jak u was? Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się