Forum Zdrowie Dieta Dieta South Beach
ZMIEŃ
      czekolada

czekolada

(27 wyników)
    • witam jestem 6 dzień I fazy i mam pytanie mam gosci i chce zrobic ciasto czekoladowe wiem ze moge tego nie uniec i moje pytanie czy kawałeczek to juz katastrofa w ciescie bedzie tab czekolady zamiast mąki płatki górskie zmielone a zamiast cukru fruktoza poza tym 50 g tłuszczu i mleko o% co wy na to?
    • Mam pytanie dzis zaczęłam swój pierwszy dzień plazowania:)trochę ssie ale mysle ze przetrwam.Co myslicie o czekoladzie typu ''lekka''wedla bez tłuszczu i cukru??lub o innych podobnych równiez odtłuszczonych?przecież nie zawieraja niedozwolonych składników??jak sie do tego zastosować?zjeśc 2 kostki dziennie czy tez nie??prosze o poradę.
    • z bakaliami, stwierdzilam a co mi tam, jak porownalam do skladu gorzkiej czekolady wedla, a mleczna wedla miala nawet mniej tluszczu. Wogole to nie mam apetytu w tej 1f, dzis na sniadanie nie chcialo mi sie nic robic i zjadlam orzeszki, a potem 2 rzadki mlecznej z orzechami wedla, i zaraz na obiad zjem zupke chinska vifon, ma 8 wegli ;-)
    • mam 9 dzien diety...super rewelacyjnych efektow nie ma tak z 1,5 kg ale dobre i to.....no i mama wynalazla wczoraj czekolade...bez cukru z chrupkami i o obnizonej zawartosci tluszczu...pychotka....wiec czasami odrobinke lamie zasady na 2 kosteczki.....:)buziaki......:))))
    • Witam Chcialabym sie dowiedziec, czy w I fazie diety mozna jesc na deser czekolade? Zastanawiam sie, ktora jest lepsza: deserowa czy light (np. firmy WAWEL). Jesli jecie to napiszcie w jakich ilosciach i ktora polecacie :) Dziekuje za odpowiedzi Pozdrawiam
    • Czekolada(18)

Czesc dziewczyny! Chce mi sie slodkiego i prosze o rade-jaka moge sobie kupic gorzka czekolade?! widzialam Lindtha 70% kakao, ale troche za droga, moze z polskich sa jakies odpowiednie???A w ogole moge czekolade i ile dziennie jesli jestem w 1.fazie?!
    • jak to w końcu jest z czekoladą? spowalnia chudnięcie czy nie? można w 1 fazie czy niekoniecznie? 90% wawel, 0% cukru lekka też wawel, czy może być zwykła gorzka? która dozwolona? bo rozumiem że kakao jest dozwolone... a jak jest z migdałami? można jeść? i jeszcze jedno: landrynki bezcukrowe wawel. można sobie na jednego czy dwa pozwolić w chwili słabości, żeby sie nie rzucić na coś całkowicie niedozwolonego?
    • zauwazylam u siebie pewna nieprawidlowosc. potrafie super prowadzic diete itd. jak jest zjazd radze sobie super.schudlam,bo widze po twarzy po starych spodiach (rozmiar L:/) i w ogole nie mam brzucha itd. no ale gdy tylko wracam do domu po zjezdzie od razu wpierniczam!wszytsko!!!!oczywiscie xaczynajac od slodyczy.przez pierwsze chwile udaje mi sie powstrzymywac jednak zaraz glupio sobie przetlumacze to i wcinam...blechhh. stweirdzilam,ze jezeli nie chcem zeby taka sytuacja sie po...
    • Kupiłam taką z firmy Wawel przez pomyłkę. chciałam kupić gorzką. Można troszkę takiej mlecznej bezprocentowej ;-) czy nie? Jestem 3 tydzień na 1 fazie i mam straszną chcicę na coś słodkiego. Pozdrawiam Julka
    • Mam ochote jutro zaszaleć i zrbić ciasteczka z otrębami owsianymi i czekolada 0 % cukru..co sadzicie o tym poołaczeniu??jutro mija miesiąc od rozpoczęcia diety SB, a więc takie małe świeto i ciasteczka..może dodam do tego jeszcze pestki dyni hhmmmmm czy to nie za dużo?ps jutro rano się zważe, jeżeli waga zmniejszyła się tzn ponad te pierwotne 4 kg to bedzie świeto a jak nie to...nie ma świeta , poza tym jeszcze jedno pytanie jak długo am trwać II faza???pozdro plażowiczki
    • Bo ja grzeszę :) I powiem szczerze, że to cholernie miłe uczucie, (ups!) Bo kiedyś całe święta się obżerałam słodkościami i tak na prawdę w ogóle nie potrafiłam docenić tego cudownego smaku. Teraz jem niewiele ciast i innych smakołyków, ale za to jak one smakują!!! Mam świadomość, że już jutro wrócę do dietki (i to pomaga) a dzisiaj jeszcze świętuję. I Wam tego też życzę. Buziaki :)
    • dzis jestem załamana własnie sie skusiłam na kawałek czekolady ;(( jestem na I fazie juz od tygodnia. W związku z tym przedłuże ja chyba o kolejny tydzien w weekend szykuje sie syta impreza i wiem ze nie bedzie tam dla mnie dietetycznych potraw ;(( Pozdrawiam Was wszystkie
    • Jak to jest z tym cukrem???W przepisie 1 Fazy na serek kawowy Ricotta mozna dodac 5 kawalkow czekolady....pewnie, ze sa czekolady bez cukru, ale nie jest napisane ze ma byc bez cukru....czy gorzką z wysokim procentem kakao mozna???
    • od razu piszę że faza 3 bo takie coś raczej nie będzie wskazane dla osób które są w fazie odchudzania, ale moim zdaniem lepsze to niż najeść się byle czego :) a w dzisiejszym odcinku będzie o chałwie :)) mam słabość do chałwy do tego stopnia, że potrafię zjeść za jednym posiedzeniem chałwę z Lidla 250g. nie jest to zbyt mądre zważywszy że taki klocek zawiera 1300 kcal i 100g węgli, ale co jeszcze mnie wpienia w słodyczach ze sklepów to "olej roślinny" albo co gorsza "utwardzony olej rośli...
    • Witam wszystkich. Już od dłuższego czasu czytam wpisy na tym forum. Nigdy się tutaj nie udzielałam, ale pomyślałam, że jednak muszę w końcu to zmienić- po to, żeby niektórych ostrzec. Przed tą dietą- bo uważam, że decyzja o przejściu na nią była jedną z najgłupszych w moim życiu. Wiem, że może niektórym wydać się to przesadzone, bo są rzeczy o wiele gorsze niż kilka zbędnych kilogramów, ale dla mnie to było (i jest) ważne i czytając posty na tym forum (i właściwie wielu innych podobnych) wnio...
    • co robić? zatrzymałam się...a nawet przybyłam 0,5kg!!!! przetrzymać czy wrócić na jedynkę????
    • Faza II(19)

Pomyslalam ze skoro coraz wiecej nas przechodzi na II faze to moze zrobic nowy watek. Poza tym jak slusznie Mostena zauwazyla, nasz poprzedni juz sie niewygodnie czytalo. Tak wiec trzymamy sie dzielnie, wspieramy, chudniemy i robimy sie coraz piekniejsze :)
    • wiecie, ja tam się nie znam, ale w Ifazie chodzi o to, żeby oczyścić organizm, żeby trzustka przestawiła się na trawienie bez węglowodanów, więc jesli popełnicie jakis drobny grzeszek w postaci słodyczy, pieczywa, to wg mnie cała dieta do tyłu. Już lepiej tłuszczu sie najeść niz węgloiwodanów. To tak moim skromnym zdaniem.
    • zaczęłam dietkę 3 marca... szło mi super, zero grzeszków! niestety dzis jest ten dzień - 8 marca, urojone święto, kolega przyniósł w prezencie czekoladę ... no i poszły w sumie dziś 2 kostki! mam doła ///*_*\\\ help... czy to znaczy że wcześniejsze strarania przepadły???
    • Mam do Was pytanie czy są dostępne w sprzedaży jakies słodycze które można raz na jakis czas przekąsić na drugiej fazie i później.Widziałam kiedyś atkie wafelki lekka jakieś czekoladki bez cukru na półkach w którymś z supermarketów przy produktach ze zdrową żywnością.Czy na naszej diecie można jeść takie produkty?Czekam na odpowiedzi bo jutro wybieram sie na zakupy i nie wiem czy kupić je czy nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się