Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      czekolada

czekolada

(15 wyników)
    • Ciasto jest pyszne :)Teraz jednak zmienię proporcję tzn. 150 g białej czekolady, 100 g. gorzkiej czekolady :) no i pomarańcze obiorę ze skórki :) Chociaż rodzinka powiedziała, że pomarańcz ze skórką komponuje się idealnie ... rzecz gustu. Dzisiaj będę robic to ciasto po swojemu :) Polecam
    • zestaw z solą morską jest wg mnie najlepszy, ale pozostałe rodzaje czekolady też są ok. Cynamon, kardamon? dlaczego nie. Obecnych sześć zestawów to trochę mało. Przydałaby się "czysta" czarna czekolada, np. 75% kakao, coś co robi Villarhona?
    • Mnie też można poinformować, na pewno skorzystam :)
    • fajny przepis ale duzo czasu i czekolady;p na prawde smaczny
    • ech, pyyszne ciasto! Przepis jest dość prosty a przygotowanie wcale nie takie czasochłonne, jakby się wydawało. Przygotowując polewę zmodyfikowałam nieco ten przepis: nie dodałam cukru. Czekolada sama w sobie jest wystarczająco słodka, zwłaszcza jeśli wykorzystujemy czekoladę deserową. Ja wzięłam czekoladę gorzką i dzięki temu nie zabiłam smaku samego ciasta.
    • No i dostałem biegunki. Ale pyszne było.
    • cos niesamowitego ! pycha
    • Sernik bardzo łatwy w przygotowaniu i niezwykle smaczny. Gorąco polecam. W życiu nie myślałam, że pieczenie sernika jest takie łatwe :))
    • A Proszek do pieczenia ????
    • błe fuj porzygac sie mozna!!! ananas w czekoladzie?!
    • Proszę nie kaleczyć języka polskiego ! Nie ma słowa "czekoladnik" w języku polskim. Jeśli chce sie przetłumaczyć słowo, które nie ma odpowiednika w j.polskim, lepiej jest zapytać językoznawcy o zdanie, niż samemu potworki tworzyć.
    • Świetny artykuł.Zabieram się za robienie tortu, ale nie używam mikrofalówki - jak inaczej mogę temperować czekoladę? Może ktoś wie? Pozdrawiam
    • nie sądze aby usuniecie niewielkiej ilosci masla miala jakikolwiek wpływ na zmniejszenie ilosci kcal gdyz sam ten deser jest "bombą" kaloryczną
    • Bekon na slodko? Jak najbardziej. Na przyklad od czasu do czasu na .
    • bardzo fajny i "dobry" przepis

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się