Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      czyszczenie

czyszczenie

(20 wyników)
    • Witam wszystkich, znalazlem ciekawa oferte na czyszczenie zebow u psow i kotow w Towarzystwie Weterynaryjnym w Warszawie. do konca stycznia maja promocje za 100 pln zastanawiam sie czy nie skorzystac, bo mieszkam dwie ulice od kijowskiej i jak sie orientowalem to takie zabiegi kosztuja od 200 w gore. a moj pies najwyrazniej potrzebuje (zapach z pyskach nie do pozazdroszczenia) tyle ze pozostaje jeszcze jedno pytanie...czy takie zabiegi sa bezpieczne? czy moze lepiej zostawic tego psiaka tak...
    • Nie swoich, ale psu ;) No ucieka dziad jeden gdzie pieprz rośnie, jak tylko wezmę wacik i płyn do czyszczenia uszu. Z czesaniem, kąpaniem, nawet myciem zębów nie mamy problemów, ale czyszczenia uszu mój pies nienawidzi :( Jak go przyzwyczaić do tej czynności? Przekupstwo smakołykami nie pomaga ;( Póki co potrzebne są dwie osoby - jedna psa trzyma, druga czyści uszy, a pies się stresuje :/
    • Mam dwumiesięcznego owczarka niemieckiego. Czy powinnam aplikować mu preparaty do czyszczenia zębów? widziałam w Internecie zdjęcia psów, które miały strasznie zniszczone uzębienie i chore, krwawiące dziąsła. nie chciałabym, aby w przyszłości mój piesek miał takie problemy. W jakim wieku powinno się zacząć taką profilaktykę? Zakupiłam już specjalny preparat do czyszczenia uzębienia Platinum Oral Clean+Care, ale nie wiem czy mogę go stosować. Może słyszeliście coś na temat jego działania?
    • chce wyczyscic i kupic pokrowce - nie ma szczeolnie plam, ale na ogol jest szarszy kolor, wlosy i zapach spi. Bardzo prosze o rady jak przywrocic siedzenia do dobregos stanu.
    • Mam wątpliwość dt czyszczenia kuwety mianowicie: kuwata jest kryta, wsypuje tam żwirek zbrylający, łopataką-siteczkiem wyjmuję co trzeba rano i wieczorkiem. Żwirku ubywa, czy mam go dosypywać systematycznie czy czekać aż większość się zużyje i wsypać większą ilość? Jak często kuwetę trzeba parzyć? Czy tylko tą dolną część czy górną pokrywę również? Potem osuszyć i wsypać nowy żwierek czy mieszanay? Całkiem jestem zielona a chciałabym zachować kotkowi i sobie maxymum higieny. Z gór...
    • Moj pies musi isc na zabieg dentystyczny poniewaz ma problemy z dziaslami (periodontoza?), dowiedzialam sie ze mozna temu zapobiegac przez szczotkowanie zebow i dziasl. Pies ma prawie 9 lat, ogolnie zeby ma bardzo dobre ale ta rasa psow jest podatna na zchorzenia dziasel wiec teraz musi isc na zabieg - beda mu wycinali te narosla. Mam pytanie, czy stosujecie cokowiek dla swoich psow/kotow jezeli chodzi i higiene "ustna"?
    • jakie sa wasze doswiadczenia w tej materii.
    • Moja kotka(wiek 1 rok,niesterylizowana)zaczela obsikiwac wszystko co sie da w mieszkaniu.Wczesniej zdarzylo jej sie nasikac do butow kogos kogo ewidentnie nie lubila i bylam w stanie to zrozumiec ale teraz sika po prostu wszedzie.Czasem korzysta z kuwety ale nie wiem od czego to zalezy.Jakie metody wychowacze stosowac?A moze to mozna jakos leczyc?No i pytanie praktyczne-jak czyscic i prac obsikane rzeczy zeby nie smierdzialy?
    • W dzień jest normalny i wesoły, nic mu nie jest. Jednak tej nocy już trzeci raz pod rząd zdarzyło się, że obudziłam się gdy pies wymiotował :( Wygląda to tak, że raz zwymiotuje i idzie spać dalej. Wymiociny składają się z jakiejś żółtej mazi i chrupek karmy (je RC). Zastanawiam się czy przyczyną może być to, że karmę kupiłam w lutym (18kg) i do tej pory stoi jeszcze otwarta, bo nie jest zjedzona. Patrzyłam jednak na datę ważności i nie jest jeszcze przeterminowana. RC karmię psa...
    • zakladam nowy watek, bo pyt. kluby1 o szczotkowanie jakos nie spotkalo sie z odzewem. Czy wasz kot ociera sie nagminnie o kanty, jest niespokojny, a jak zajrzycie do pyszczka to wokol zebow dziasla sa zarozowione albo wrecz czerwone? Jesli tak to kicia ma gingivitis - zapalenie dziasel. To powszechna dolegliwosc, a choc naszym kotkom przeszkadza, rzadko ja zauwazamy! Prosze tych co leczyli gingivitis u kotka o podzielenie sie radami co pomoglo a co nie. Podobno regularne s...
    • Mój kot (kocur) ma 5 miesięcy, jest rasy American Curl ( 1 stopień wywinięcia uszu). Kociak przebywa w domu, jada regularnie suchą i mokrą karmę na zmianę. Jest zaszczepiony i po pierwszej serii leku na odrobaczenie. Około miesiąca temu kot miał problem z lewym uchem. Zauważyłem wyciek z ucha, płyn zagęszczony, lepki, bezbarwny. Pojechałem z kotem do weterynarza, który stwierdził zapalenie ucha. Zalecono zastrzyk z antybiotykiem plus krople do zapuszczania. Przy okazji lekarz oc...
    • Córka kupiła ten preparat dla naszego owczarka ale bez instrukcji ,jak go stosować Proszę o podpowiedż.
    • Mam goldenka ma 4 miesiące nie dawno byliśmy u weta i powiedział zebym mu przeczyściła uszka kupiłam specjalny płyn ale nie wiem jak do tego się zabrać nigdzie na necie nie mogę nic znleść na ten temat a nie chciałabym aby jej się coś stało przez moją niewiedze.
    • Mój psiak (weimar) od małego choruje na uszy - vet powiedziała, ze to grzyb jakiś - podobno zostało mu po mamie (?)... I że raczej trzeba się przyzwyczaić, bo tak już będzie zawsze (szczególnie wiosną) i że kłapouchy często chorują na uszy. Czy Wasze zwierzaki tez tak mają? I czy jest jakieś dobre lekarstwo? Bo mi vet kazała tylko regularnie czyścić uszka i to wszystko...
    • Wiozłem ostatnio w kombiaku malamuta który okrótnie sie pierzył. Jednak odkurzanie nie wyciąfgnęło całej sierści. czy ktoś ma doświadczenie w czyszczeniu bagażników z sierści psa? Marcin
    • Mój stary przyjaciel- owczarek niemiecka ma problemy z uszami. Walczyliśmy przez miesiąc z zapaleniem uszu. Codziennie czyściłam mu uszy, uzy są czyste, lecz kilka dni temu wypłynęła mu dziwna wydzielina z uszu. Przezroczysta, takie jakby skrzepy. Uszy go już nie bolą, są w środku czyste. Wyraźnie go to już nie boli. Brał kilka antybiotyków, a teraz ta wydzielina, która nie wzbudziła niepokoju u weterynarki. Groził mu zabieg czyszczenia uszu pod narkozą, ale z tej racji iz pies ...
    • Od jakiegos czasu memu kotu ( 7 lat ) smierdzi niewiarygodnie z uszu, nie daje sobie tam zajrzec a nawet czasem unika glaskania po glowie. Ucieka wtedy z warczeniem. Czy mam udac sie z nim do weterynarza? pewnie tak.. Biedny Kubus nie rozumie dlaczeg teraz ( to przez ten smrod) jest zrzucany po chwili z kolan.
    • Mam problemy z czystością uszu u kotów i psa.Przypuszczalnie to zapalenie.Infekcja pojawia się co jakiś czas.Zwierzęta dostawały krople do uszu (maść),na pewien czas przeszło.Moze znacie jakąś metodę na wyleczenie poza podawaniem SUROLANU.
    • czy macie doświadczenia co robić z kamieniem nazębnym u pieska, czy tyko należy usuwać pod narkozą? a może jest inny sposób? ja mojemu pieskowi i czyściłam zęby, i karmię eukanubą z systemem czyszczącym zęby i kamień narasta co mam robić? pomocy!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się