decyzji

(5 wyników)
  • Witam na forum. Chcę się skonsultować w jednej sprawie. Moja mama wzięła kiedyś kredyt, niestety zachorowała i stała się osobą niepełnosprawną, straciła pracę i została z rentą socjalną (600 zł). Oczywiście nie była w stanie spłacać należności. I tak udało się jej spłacić większość. Zostało ok 2 000-2 500 zł. Pomogłem spłacić jej większość zadłużenia, jednak niestety teraz mama nie chce prosić mnie już o pomoc. Nie mam żadnych danych do przelewu, więc nie zrobię też nic sam. Ostatnio zn...
  • Mops zmienił decyzję co do prawa do zasiłku rodzinnego i dodatków do zasiłku rodzinnego to znaczy zabrał mi je bo według wyliczen została przekroczona o całe 116 zł :( Ja obecnie przebywam na urlopie wychowawczym gdzie płatny przysługiwał mi do kwietnia a szukam pracy i nie moge znaleść :( szukam od wrzesnia :(. Mąż założył firmę i narobił długów w sumie to długi robił już wcześnie ale jakoś to ukrywał, bo pracował Okazało się, że jest nałogowcem i to co niby miał zarobione to przecpal. ...
  • Witam w 2008 roku wziąłem kredyt hipoteczny na wartość 210 tyś teraz to 350 tyś. Kredyt jest na 2 osoby ja tak na prawdę nie mam nic wspólnego z kredytem z mieszkaniem po prostu potrzebny byłem do zdolności. Teraz ta 2 osoba ma problemy finansowe a ja chce uciec od tego kredytu. Co mogę zrobić? Iść do banku? Druga osoba nie chętnie chce rozmawiać obawiam się że chce mnie zostawić z kredytem a samemu zostać w mieszkaniu ( to matka samotnie wychowująca dziecko). Proszę o pomoc żyje w strasz...
  • Znowu ja!No wiec zlikwidowałam i nie myślałam o niczym przez święta.Tak jak mówiliscie troche ulzyło.Ale teraz powrót do rzeczywistości. Zus chce rozłożyć mój dług na raty ale musze wypełnić papier -a tam musze jakoś udowodnic że moge spłacać.A ja przecież teraz bezrobotna,z trójka dzieci,mąż pojechał za granice szukac pracy.Czyli napisze prośbe o umorzenie..Moze to cos da. W Skarbowym komornik powiedział,że poczeka aż mąż coś zarobi i wpłace choć troche na konto skarbówki. Bank...
  • czy istnieje przepis mówiący o tym, że bank może wstrzymać naliczanie odsetek od niespłacanego kredytu lub umożyć je w momencie, w którym dochodzi do ugody z dłużnikiem i zostaje podpisana nowa umowa na spłatę tego zadłużenia? czy zależy to tylko od odziału czy decyzję podejmuje ktoś inny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się