Forum Gospodarka Kredyty hipoteczne
ZMIEŃ
      decyzji

decyzji

(11 wyników)
    • witam .mam przyznana decyzje kredytowa i w tym tyg powinnismy podpisac umowe kredytowa...ale cos sie ta sprawa przeciaga.nie bylo konkretnej daty a nam zalezy na czasie...czy mozna to jakos przyspieszyc.jak przeczytalem w necie ze gosc czekal 3 miesiace od decyzji na podpisanie umowy to zrobilo mi sie goraco. jakie macie doswiadczenia w tej sprawie z mbankiem? dziekuje za pomoc
    • Witam, chciałabym kupić mieszkanie od developera na zasadzie przejęcia umowy od osoby trzeciej przed podpisaniem aktu notarialnego(przez tę osobę).Mieszkania w budynku są juz oddawane i mam niewiele czasu.Nasza rodzinka jest 4-osobowa, oboje z mężem prowadzimy działalnośc gospodarczą na zasadach ogólnych, spłacamy kredyt hipoteczny (około 650 zł m-cznie), wspólne dochody 2007 to około 6500miesięcznie. Kredyt chcemy wziąć na 100%wartości + wyposażenie (razem około 200 tys.)Gdzie ...
    • Dostaliśmy decyzję, kredyt na 265000 PLN w CHF, 30 lat, raty rowne, zdolnosc na ok. 500 000 PLN. Prowizja 1,2%, marza 1,2%, ubezpieczenie niskiego wkladu 3,5% od brakijącego wkładu, do czasu hipoteki podwyższenie oprocentowania o 1,5 pp (wpis hipoteki to ok. 3 tygodnie). Co o tym myslicie?
    • To co do niedawna wydawało się niemożliwe, teraz stało się faktem. [b]Bank DnB NORD[/b] wprowadził właśnie szereg zmian, mających na celu [b]znaczne przyspieszenie[/b] i [b]uproszczenie procesu kredytowego[/b]. Są to m.in.: # [b]Decyzja kredytowa w 10 dni[/b] od momentu wpływu wniosku do Centrali # [b]Ograniczenie całego procesu kredytowego do 2 etapów[/b]: Decyzji kredytowej i ewentualnych Warunków do uruchomienia # [b]Całkowita rezygnacja z uzupełniania jakichkolwiek dokumentów[...
    • W szczególności zbywcom nieruchomości. Sprzedaliśmy mieszkanie osobie, która wzięła kredyt hipoteczny w Polbanku. Okazało sie, że na jego uruchomienie banka ma 14 dni ROBOCZYCH (!). Żeby tego było mało, termin uruchomienia upłynął, a my nadal nie mamy swoich pieniędzy (czekamy już prawie miesiąc). Chyba skończy sie na egzekucji z 777 k.p.c.... :(. Bank rozkłada rece i otwarcie mówi, że NIE WIE, kiedy dostaniemy pieniądze. SKANDAL. Dla porównania, uruchomienie kredytu w Kredyt Banku trwa...
    • witam wlasnie dostalem wstepna decyzje na kredyt we frankach o wartosci 105 tys w Polbanku wiem ze ten bank nie cieszy sie najlepsza opinia ale po pierwsze jestem nauczycielem ktory zmienil prace od 1 wrzesnia nauczyciel kontraktowy z tym ze dwie umowy na pol etatu lacznie jakies 960 PLN na reke na umowie o pracy bez dodatkow a w Polbanku uwzgledniaja tez roczne zeznanie podatkowe z poprzedniej pracy i rozne dodatki na dzien dzisiejszy przeszedlem wiele bankow i tylko Polbank ...
    • witam, mam prośbę o wyrażanie opinii na temat przebiegu w załatwianiu kredytu w pko bp? jaki był termin od złożenia wniosku do momentu podpisania umowy kredytowej pozdrawiam i dziękuje za wypowiedzi
    • Planuje kredyt na kwotę 330 tyś tj. 110% wartości nieruchomości, w CHF. Który bank radzicie? Polbank, czy może tak jak mi doradzają różne głosy Millenium, czy Nordea. Zastanawiam się nad Polbankiem, ale przeczytałam na forach całe mnóstwo opinii o długim okresie uzyskania decyzji kredytowej, czy to prawda? Bardzo zależy mi na czasie.
    • Wartośc nieruchomości z operatu 540 tys. wartośc działki 50 tys. kredyt wychodzi więc 490 tys. (nie potrzebuję tyle, ale co zrobić??.. ??) wiek kredytobiorcy 30 lat 1 dziecko rozdzielnośc majątkowa kredyt konsolidacyjny 850 zł (z ubezpieczeniami) na 20 lat limit 1200 debet 3000 - ale mozna zlikwidować Jaka rata na max okres? Jakie min. zarobki przy tych założeniach? W e-hipoteka.. wyszła rata 2150/40 lat w Polbanku opr. coś w okolicy 4% - jakie to muszą być zarobki? i cz...
    • jw jutro chyba oficjalnie już będzie wiadomo. wycofano wszystkie kredyty z ostatniego czasu we frankach ... Gdzie w tej chwili najkorzystnejszy kredyt w PLN ? tak żeby przeczekać i potem przewalutować ??
    • WItam,czy macie moze jakies info nt kredytu hipotecznego w PeKaO Sa, w PLN,na 30 lat, czy warto?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się