Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      deweloperzy

deweloperzy

(534 wyniki)
    • Poszukuję osób które zarezerwowały mieszkanie budowane przez firmę Menos oraz wcześniejszego dewelopera na osiedlu Wawer. Proszę o informację czy sprawdzaliście Państwo wiarygodność tego dewelopera?Czy uregulowana została sprawa własności gruntu? Czy nie niepokoi Panstwa bliskość budowanego węzła komunikacyjnego?
    • Witam, Przymierzam się do zakupu mieszkania. Szukam dewelopera który mnie nie oszuka. Przyznam że w temacie jestem zielony i dobiero zbieram wiadomości na co zwracać uwagę przy szukaniu mieszkania. Pozdrawiam
    • Dolcan tworzy spółki celowe na każdą ze swoich inwestycji. Normalna praktyka rynkowa. Ale Dolcan idzie dalej. Po zawiązaniu wspólnoty mieszkaniowej spółki z grupy Dolcan nie regulują swoich zobowiązań wobec wspólnoty, a po jakimś czasie sprzedają pozostałe mieszkania swoich członkom zarządu, członkom rady nadzorczej oraz innym członkom rodzin. Osoba, która kupuje mieszkanie od dewelopera, faktycznie kupuje je na rynku wtórnym. A spółka deweloperska nie ma pieniędzy na regulowanie swoich zob...
    • Witam, jestem z żoną na etapie poszukiwania mieszkania, przeglądam setki ofert i chciałbym zasięgnąć opinii o deweloperach w Warszawie.Najbardziej interesuje mnie Mokotów. Znalazłem ofertę Wawel Service - możecie mi napisać coś więcej o tym deweloperze? Ktoś ma jakieś doświadczenia? Z góry dzięki za podpowiedzi
    • Na interii jest artykulik: Deweloper wynajmie mieszkanie biznes.interia.pl/nieruchomosci/news/deweloper-wynajmie-mieszkanie,1799123 Pampersy już kupiliście? Ja swoje sprzedałem...
    • mkaczmarczyk.blox.pl/2012/09/Gant-deweloper-nad-przepascia.html Warto przejrzeć w całości raport audytora... Szczególnie te wnioski, które odnoszą się do rynku jako całości... S.
    • Pragnę uprzedzić zainteresowane osoby, iż Agencja "MAX-ALL" KUPNO-SPRZEDAŻ NIERUCHOMOŚCI na stronie wygodne-domy.waw.pl zamieściła zdjęcia mojego domu w zakładce Osiedle 1 oraz Galeria ( P1010103.JPG P1010096.JPG P1010089.JPG) bez zgody właścicieli. Na paru zdjęciach jest przedstawiony dom z brązowymi oknami, który nie jest własnością ww. Agencji. Właściciele tej nieruchomości nie noszą się z zamiarem sprzedaży jej - informujemy w związku z licznymi zapytaniami klijentów. Zwróciliśmy się ...
    • Niby jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale ją zapowiada... wyborcza.biz/biznes/1,100896,10763675,Znany_deweloper_nie_placi_pracownikom.html
    • nieruchomosci.dziennik.pl/artykuly/347827,deweloperzy-buduja-nikt-nie-kupuje.html
    • moim zdaniem: mieszkań jest więcej niż kupujących (dane potwierdzone), mieszkania są za drogie (bańka pękła), kredyty ograniczone, koczy się RNS, wchodzi rekomendacja T i S, bezrobocie rośnie (popyt maleje, logiczne). Rynek wtórny zreagował już dawno, ceny mocno w dół (na prestiżowym Mokotowie ceny poniżej 7 tys). Mało tego, ceny nieruchomości na obrzeżach Warszawy mocno spikowały w dół, a deweloperzy dalej swoje. Rozumiem, że ciężko oddać, co się miało zarobić. Rozumiem, że ci, którzy drogo...
    • takie wyniki podali - jaka firma?
    • biznes.interia.pl/kraj/news/40-procent-firm-deweloperskich-moze-miec-problemy,1680096,4200
    • Zastanawiam się nad zakupem mieszkania na rynku pierwotnym w Warszawie i mam pytanie dot. negocjacji cen- z tego co się orientuje z deweloperami zawsze uda się o kilka procent obniżyć cenę zakupu, a jak jest z mieszkaniami, które budują spółdzielnie?
    • Na forum osiedlowym "Ogrody Jeziorowa" pojawił się tekst opisujący doświadczenia mieszkańców w starciu z deweloperami. Można również uzyskać kilka porad jak ustrzec się przed podobnymi sytuacjami. Polecam lekturę przede wszystkim osobom rozpoczynającym przygodę pod tytułem : "kupię sobie nowy dom". Czasem warto uczyć się na doświadczeniach innych. Link do artykułu: ogrody-jeziorowa.waw.pl/viewtopic.php?f=24&t=243&sid=a6d1d957a06520d5ecaa916e9e37c1b2
    • Niedługo odbieram mieszkanie od dewelopera. Nie znam sie kompletnie. Doradzano mi znalezc kogos,za kasę, ale w zwiazku z kryzysem, muszę zrobic to przy pomocy kogos z rodziny, kto trochę się zna, ale nie jest fachowcem. Na co zwracac uwage niby wiem, ale martwię się,że cos przeoczę. Czy możecie mi udzielic jakies konkretnych rad, na co najbardziej zwracac uwage i drugie pytanie jak długo to trwa. sasiadka zpietra
    • Witam mam zamiar wypowiedziec umowe deweloperowi. W umowie sprzedazy jest napisane jasno, ze moge to zrobic, gdy jest zwloka w odbiorze mieszkania z jego winy - a tak jest w moim przypadku. Teraz do rzeczy - mam kredyt na mieszkanie (w PLN, jezeli to ma znaczenie). Czy musze dopelnic jakis obowiazkow informacyjnych, uzyskac zgode banku itp ? Czy grozi mi cos, jezeli wypowiem umowe (np. bank zazada splaty kredytu, a deweloper bedzie robic problem i przeciagal sprawe). Zaznacz...
    • nie kupujmy mieszkań przez rok do 2011, deweloperzy zmiekną i ceny wrócą do rzeczywistości siła jest w Nas w konsumentach
    • www.parkiet.com/artykul/7,797308_Deweloperzy__jest_lepiej__choc__do_hurraoptymizmu_wciaz_daleko_.html Wcale mi się to nie podoba ale do KZS-u się nie zapisałem i staram się trzeźwo oceniać rynek. Informacje o odbiciu pojawiają się coraz częściej i zaczynam się obawiać, że nie jest to pusty PR.
    • Kupiłam mieszkanie w nowym bloku, teraz okazuje się,że sprzedano 20 % mieszkań. Deweloper opóźnia podpisanie aktów notarialnych, a i tak jeśli zawiąże się wspólnota, my zwykli lokatorzy będziemy mieć mniejszość, bo 100 mieszkań jest niesprzedanych. Podobno zalegają ze spłatami podwykonawcom. Jakie mogą nas spotkać niespodzianki, czy jesteśmy na przegranej pozycji i cierpliwie mamy czekać aż deweloper posprzedaje mieszkania? Co potem jak zawiąże sie jednak wspolnota, czy dew...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna