dno

(15 wyników)
  • Po jakim czasie od ewentualnego zakazenia mozna wykonac test na DNA HPV, zeby byl wiarygodny? pozdrawiam.
  • dziewczyny, mam takie pytanie. robilam wczoraj u swojego gina test na hpv, ktory pozniej sama musialam odwiezc do laboratorium. zaraz przed oddaniem zauwazylam, ze w probce jest jakby taka bagietka z wacikiem a nie szczoteczka, jak opisywaly niektore dziewczyny. czy to rowniez wiarygodny sposob pobierania materialu do tego badania? czytalam, ze przy cytologi juz sie takiej metody nie uzywa. prosze napiszcie cos, bo wydalam juz 170 zl i nie chcialabym badania powtarzac. serecz...
  • czy jest sens robienia (płatnego) badania na dna hpv skoro już mam ustalony termin konizacji ???
  • jestem w 8 tyg ciazy. wczoraj mialam bardzo dokladne badanie USG, ktore wykazalo prawdopodobienstwo niewielkiej przegrody w dnie macicy. ponadto mam tylozgiecie macicy. jak to moze wplynac na moja ciaze? czy jest jakies zagrozenie? co powinnam robic? BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ!!!!
  • Istnieją testy DNA na ustalenie ojcostwa, które wykonuje się jeszcze przed narodzinami dziecka?
  • Dzisiaj byłam u dentystki. Ok. 2 tyg temu zatruła mi ząb (górna 6). Dzisiaj byłam na czyszczeniu korzeni i PRZEBIŁA MI SIĘ DO ZATOK, w pewnym momencie zdrętwiała(dentystka) jak nosem zaczęło mi lecieć powietrze którym przedmuchiwała korzeń !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Powiedziała że w takim wypadku ząb do wyrwania, kupa antybiotyków bo cały syf z zęba poleciał w zatoki szczekowe, i boi się onba zapalenia a później tego że bedą musieli mi je oczyszczać. Co mam w takiej sytuacji zrobić !!...
  • Witam Ponad rok temu w ciązy stwierdzono u mnie nadżerkę. po porodzie, wykonano cytologie IIgr. Zostawilam to samo sobie, bo zajelam sie maluszkiem. teraz po stosunku zaczelam krwawic i bardziej zainteresowałam się problemem. Czytałam duzo na temat nadżerek, ektopii, raka szyjki macicy. U nas w miescie nie robia kolposkopii- proponowali wypalanie,ale sie nie zdecydowalam i pojechałam na badanie do warszawy. Okazało się, ze nie jest to nadzerka, tylko ektopia. Ale wyszło tez ze ...
  • Cesarskie cięcie zmienia DNA dziecka. Zródło PAP. Zabieg cesarskiego cięcia może zmienić strukturę DNA dziecka - ogłosili szwedzcy naukowcy z instytutu Karolinska w Sztokholmie. To dlatego dzieci urodzone przez cesarkę częściej zapadają na choroby immunologiczne, takie jak cukrzyca, rak czy astma. Zmianę zaobserwowano w białych ciałkach krwi, pobranych z pępowiny noworodków. Naukowcy odkryli, że białe krwinki mają inną strukturę u dzieci urodzonych przez planowane cesarskie cięcie, niż...
  • czy na badaniu kolposkopowym można wykryć, stwierdzić HPV???
  • czy jesli w cytologii nie mam zadnych znakow obecnosci HPV to moge byc spokojna i znaczy to ze nie mam tego wirusa czy o jego obecnosci naprawde mzoe zdecydowac wynik testu DNA
  • Witam czy lekarz jest w stanie rozpoznac wirusa hpv bo jakos im nie dowierzam ,a jak samemu mozna rozpoznac ta chorobe?
  • Wirus HPV(16)

Hej! Wyszło mi w cytologii gr II, że mam wirusa HPV. Z tego co sie orientuje to nie jest to najgorsza jego odmiana bo mam kłykciny a podobno występują one przy najmniej szkodliwej jego odmianie. Na własną rękę i koszt wybrałam się do innego gina i zrobiłam sobie kolposkopię, żeby ocenić stan tej choroby. Okazao się, że mam delikatne zmiany na szyjce macicy(podobno nic strasznego) i że może to ulec cofnięciu pod wpływem leków a jeśli nie ustąpi to wypalanka elektryczna. Podobno mam...
  • Co robic w takim przypadku, jak wiczyc? Czy znacie moze jakies skuteczne sposoby, aby wszystko wrócilo do normy. Dziekuje za dopowiedzi. Kasia
  • Dziewczynay, gdzie we Wroclawiu mozna zrobic badanie na HPV (hpv complex)i ile kosztuje? Gdzie mozna zrobic kolposcopie, najlepiej prywatnie? Ktore z tych badan jest bardziej miarodajnie przy wykrywaniu HPV? Dziekuje za wszelkie informacje! Pozdrawiam!
  • klykciny(50)

ratujcie czy ktos z was to mial? jesli tak to jak sie tego bozbyl bo mi zamrazanie chyba nie bardzo pomaga skoro robia mi sie nowe a tak wogole to zrobilo mi sie to w ciazy i jak to z tym jest czy skoro ja to mam to i moj maz? moze wiecie wiecej....pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się